Мачки (општи дискусии)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Па ко така зш не земиш некое дете од етиопија шо просат, нечисто е? Ќе го земеш, ќе го избањаш, ќе го исчистиш од рѓа и готово. Јас не гледам ништо невозможно тука или па единствен начин да се биде хуман према животните е да вдомиш некоа крастава мачка?
Многу мудреци.
Тебе некој те тера да земеш мачка од контењер, куче од од улица, жаба од бара, дете од Шутка?
Ако можеш да помогнеш - помогни, ако не, глеј си во твојот двор.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Многу мудреци.
Тебе некој те тера да земеш мачка од контењер, куче од од улица, жаба од бара, дете од Шутка?
Ако можеш да помогнеш - помогни, ако не, глеј си во твојот двор.
Неам двор јас.

Ти што не земеш дете од Етиопија? :tapp:
Па искрено би зел да иам услови, ама видиш, неам услови за мачка па ете неам и за дете. А кога би бирал помеѓу овие две, се знае шо би избрал, секако покорисно е, похумано и комшиите нема да ме слушаат и сеират коа плачам рикам шо ми го нема мачето :pos:

M

Moon Child

Гостин
Поголеми глупости сконцентрирани на едно место немав одамна прочитано. Сите што имате маче или куче дома, исфрлете ги на улица и да си посвоите дете од Етиопија или Сомалија.

Член од
19 ноември 2010
Мислења
47
Поени од реакции
11
Да ве прашам нешто, имам две женски мачки по 10 месеци се стари, но вака физички се ептен мали, никако да пораснат, ако сака некој од тие што повеќе се разбираат околу парењето на мачките да ми каже дали тоа што се физички мали би им сметало сега во февруари да се парат или нема врска тоа битна е зрелоста?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Да ве прашам нешто, имам две женски мачки по 10 месеци се стари, но вака физички се ептен мали, никако да пораснат, ако сака некој од тие што повеќе се разбираат околу парењето на мачките да ми каже дали тоа што се физички мали би им сметало сега во февруари да се парат или нема врска тоа битна е зрелоста?
Сигурно таква им е врстата. И мислам дека ако намераваш да ги париш, да не биде со било каков мачор.

Член од
19 ноември 2010
Мислења
47
Поени од реакции
11
Сигурно таква им е врстата. И мислам дека ако намераваш да ги париш, да не биде со било каков мачор.
Кој знае шо раси ќе да беа овие моите.

Attachments

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Неам двор јас.

Па искрено би зел да иам услови, ама видиш, неам услови за мачка па ете неам и за дете. А кога би бирал помеѓу овие две, се знае шо би избрал, секако покорисно е, похумано и комшиите нема да ме слушаат и сеират коа плачам рикам шо ми го нема мачето :pos:
A детето во двор ќе го чуваш? Немал услови.
Иди лечи се, некој нешто бар прави, ти што ништо не правиш, па и не си баш компетентен да судиш.
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 19:29 ---
Поголеми глупости сконцентрирани на едно место немав одамна прочитано. Сите што имате маче или куче дома, исфрлете ги на улица и да си посвоите дете од Етиопија или Сомалија.
Па и не може баш, колку што сум информирана, Македонец може да посвои дете само од Македонија и Словенија.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Кој знае шо раси ќе да беа овие моите.
Можно е и јас да имам мачорка од таков некој, мал вид. Ќе ми треба време да видам дали е така, ама еве отприлика иста возраст се со мојов мачор, но овој порасна огромен, оваа многу споро расте, и не променила многу големина.

Дали главчето им е малку како стеснато од горе и дола, како издолжени да се од страната на главата, повеќе од други мачки?

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
10.235
Јас чувам две мачиња, братче и сестриче, шест месеци се, машкото машала како топче е, плус дека е рунтаво уште толку подебел изгледа :D али женсково е доста мало, можеби покасно растат, на комшијата мачката наеднаш многу се здебели, а пред тоа беше доста мала :)

Што знам интересна работа, и мене тоа ме интересираше, може не мора да значи ако знае некој да објасни :)

Член од
19 ноември 2010
Мислења
47
Поени од реакции
11
Можеби ќе може да се парат со некој маалски фраер иако се мали, па после ќе наоѓам чаре за малите :)

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
ако може некој да ме упати каде да купам персиско маче или сијамско би му бил мн благодарен..

Kajgana Shop

На врв Bottom