M
Многу мудреци.Па ко така зш не земиш некое дете од етиопија шо просат, нечисто е? Ќе го земеш, ќе го избањаш, ќе го исчистиш од рѓа и готово. Јас не гледам ништо невозможно тука или па единствен начин да се биде хуман према животните е да вдомиш некоа крастава мачка?
Неам двор јас.Многу мудреци.
Тебе некој те тера да земеш мачка од контењер, куче од од улица, жаба од бара, дете од Шутка?
Ако можеш да помогнеш - помогни, ако не, глеј си во твојот двор.
Па искрено би зел да иам услови, ама видиш, неам услови за мачка па ете неам и за дете. А кога би бирал помеѓу овие две, се знае шо би избрал, секако покорисно е, похумано и комшиите нема да ме слушаат и сеират коа плачам рикам шо ми го нема мачетоТи што не земеш дете од Етиопија?
Сигурно таква им е врстата. И мислам дека ако намераваш да ги париш, да не биде со било каков мачор.Да ве прашам нешто, имам две женски мачки по 10 месеци се стари, но вака физички се ептен мали, никако да пораснат, ако сака некој од тие што повеќе се разбираат околу парењето на мачките да ми каже дали тоа што се физички мали би им сметало сега во февруари да се парат или нема врска тоа битна е зрелоста?
Кој знае шо раси ќе да беа овие моите.Сигурно таква им е врстата. И мислам дека ако намераваш да ги париш, да не биде со било каков мачор.
A детето во двор ќе го чуваш? Немал услови.Неам двор јас.
Па искрено би зел да иам услови, ама видиш, неам услови за мачка па ете неам и за дете. А кога би бирал помеѓу овие две, се знае шо би избрал, секако покорисно е, похумано и комшиите нема да ме слушаат и сеират коа плачам рикам шо ми го нема мачето
Па и не може баш, колку што сум информирана, Македонец може да посвои дете само од Македонија и Словенија.Поголеми глупости сконцентрирани на едно место немав одамна прочитано. Сите што имате маче или куче дома, исфрлете ги на улица и да си посвоите дете од Етиопија или Сомалија.
Можно е и јас да имам мачорка од таков некој, мал вид. Ќе ми треба време да видам дали е така, ама еве отприлика иста возраст се со мојов мачор, но овој порасна огромен, оваа многу споро расте, и не променила многу големина.Кој знае шо раси ќе да беа овие моите.
Како можам да те контактирам?е ја имам женско, 4 месечно
за жал сестра ми го дала на некоја другаркаКако можам да те контактирам?
Порака од овде не можам да ти пратам.