Мачки (општи дискусии)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Каде во Македониjа може да се наjде бенгалско маче?
Страшно многу се скапи... испод 1000 евра не се. А во Македонија не верувам да има таква раса.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Ама такво сакам :( :( :(
Ако си спремен да дадеш толку пари, види на нет низ Бугарија, они се имаат и од пиле млеко :)
Ако и таму нема види од Кина онлајн да си порачиш, е таму и да нема ќе ти го напраат за кратко време :pos: (шала)

п.с. поскапи се дури и од Sphynx мачките :eek:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Наjдов, за 900 лева ...

Бенгалско коте
Продавам 1 женско Бенгалско коте. То е на 2 месеца с всички необходими ваксини до момента, обезпаразитено, изградени хигиенни навици и не е кастрирано. Башт
1870Софија
900 лв
05.08.12

Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
Да ве прашам нешто, имам две женски мачки по 10 месеци се стари, но вака физички се ептен мали, никако да пораснат, ако сака некој од тие што повеќе се разбираат околу парењето на мачките да ми каже дали тоа што се физички мали би им сметало сега во февруари да се парат или нема врска тоа битна е зрелоста?
vaka jas ke ti kazam od toa sto go znam i od cuvanje , mackite za zenkite ti zboram se spremni posle 8ot naaajkasno 9ot mesec znaci togas se zreli i se spremni za parenje , koga ke sakaat da se parat ke gi slusas po celi denovi a pooosebno noki kako mjaukaat i toa so mn debel glas duri nepodnosliv, celo vreme ke se lizat... znaes kade ... i ke dushkaat a nema veze toa fevruari ... da se popravam do nekade ima ama pa i nema mojava macka pa i ne sakase vo fevruari ona vo dekemvri sakase :)) hahahah i neznam use koj mesec tamu dvapati godishno se parat ako se cuvaat vo domashni zatvoreni usovi ( macka koja ne izgeguva od doma )
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 02:43 ---
Јас чувам две мачиња, братче и сестриче, шест месеци се, машкото машала како топче е, плус дека е рунтаво уште толку подебел изгледа :D али женсково е доста мало, можеби покасно растат, на комшијата мачката наеднаш многу се здебели, а пред тоа беше доста мала :)

Што знам интересна работа, и мене тоа ме интересираше, може не мора да значи ако знае некој да објасни :)
1 sto ke ti kazam nikako ne smee da se paraT BRATCE i SESTRICKA imaj go toa na um posto ke ispadnat defektni ozbilna sum. moze na primer majka i sin ( isporbano jas imav zenka sijamka i nejzin sin I gi parev) dedo i vnuka tatko i kerka samo nesmee brat i sestra , inaku za zenkata deka ti e sitna e normalno do nekade bidejki se zivotni i se raboti za opstanok ne i dozvoluva da jade ona koga se stava jadenje on prv ide itn.. inaku za da ti olesni mojov macor koga se rodi bese naj dzguljav :) i naj slab i mislevme deka ke umre a sea mashala e macoriste ipol zatoa ne se zagrizuvaj se ke bide okay :))
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 02:46 ---
Наjдов, за 900 лева ...
samo da znaes deka tie se divi macki i se opasni idi na youtube i idi cats101 imas za site vidovi macki ima pozitivni i delumno negativni strani pred da zemesh ako veke si se resgil idi na google i malce procitaj poveke bidejki spagaat vo egzoticni zivotni i treba da gi znaesh prednostite i slabostite
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 02:55 ---
Ми се прави ќеф да си купам маче или да добијам на подарок.

Кажете ми...тешки се за во стан или совршено би се вклопиле?
macinja za vo stan se odlicna idea duri i 2 da cuvas isto ko da nemas nikoj doma mora da znaes deka ne smees da im dopustas popystas i da znaat deka zborot NE ima glavna uloga za da ne se kacuvaat na masi na stolici na plakari , da ne se zdiveni ednostavno , jas cuvav dve sea edno no i dvete znaea deka koga ke kaze nekoj do kaj mene NE ne smee da pravi nisto inaku za jadenje si ima macorov posebno vo sad hrana vo drug voda koga saka jade koga saka pie za higienski naviki na terasa ke go naucis zimno vreme mojov ke zastane pred vrata i ke mjauka moja preporaka ti e pesok za macki od kam martek 10 kg ti e okolu 250 den higienski e ne sozdava mirizba koga ke izvrshi nuzda delot kade sto bil se pravi grutka hrana isto od tamu zimam 105 den e ako veke planirash da cuvas zemi go od mn malo 2 meseca za da mozes da go istreniras da bide poslussno i nikak ne smee da grebe a toa se uci taka sto pokazalecot ke go stavash pod shepata za da ne grebe i a pushti nokti malce ke go udris da ne go boli se razbira na shepata i ke kazes ne , inaku ne ti dokazav pesokot trae nekade 15 dena a hranata 20 dena sto se prilicno eftini za cuvanje ako sakas uste nesto da doznaes slobodno pisi mi pozz i se najubavo

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Мачорот мој е педофил :pos:
За женска си нашол малецко едно маченце,абе не се двои од него,цело време со него си е,дури не се ни буни кога му спие у кутијата негова надвор :icon_mrgr:

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Мачорот мој е педофил :pos:
За женска си нашол малецко едно маченце,абе не се двои од него,цело време со него си е,дури не се ни буни кога му спие у кутијата негова надвор :icon_mrgr:
Мојот е опасен фатил една постара :sneaky:
6 месеци има, а оваа може 2,3 години :pos:

Член од
11 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
22
Здраво на сите,

Јас имам дома мачка, а ја најдов како многу мала на улица некаде мајот-јуни 2012. Не знам колку е стар, бидејќи е машко. Kako можам да дознам? А и плус гледам дека пред некој месец почна да влегува во неговиот период и мн. неубо мирисаше низ станоти скокаше итн. Слушнав од многу луѓе дека треба да го стерилизирам(да го кастрирам), ама и то не било баш најубо, мн се дебелеј мачката и др. работи. Што можам да напрам во врска со тоа? И постојат некои др. техники на тренирање на мачките во врска со било што(веќе ја научив да оди во кутијата со песок). Поздрав :) :D

Kajgana Shop

На врв Bottom