Матура

Член од
15 јуни 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
A za esejot najsigurno li ke bide My last summer holiday ....ili nekoja od dr temi oti gi ima poveke nabroeno ?
.learning languages in this area of globalization
2. role of the internet for the students
3. environment and the way i explore it
4. I and the environment
5.My last summer holiday
--- надополнето: Jun 15, 2011 2:56 PM ---
A za esejot najsigurno li ke bide My last summer holiday ....ili nekoja od dr temi oti gi ima poveke nabroeno ?
.learning languages in this area of globalization
2. role of the internet for the students
3. environment and the way i explore it
4. I and the environment
5.My last summer holiday

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Точно дека есејот треба да содржи аргументи , позитивни и негативни страни .. а во "мај ласт холидеј " какви аргументи ке даваш , или типично раскажување тераш .. се е глупост ова знам дека утре нешто сосем трето ке се падне па повторно ке терба да ја користам мојата креативност во последни моменти :p

Член од
16 август 2007
Мислења
1.933
Поени од реакции
1.674
Кој ќе го адресираш писмото, адресата до кого ја испраќаш е лево горе или десно горе ?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
By what reason can we criticize ones ambitions? ova e najnovo sea doznav :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
22
Во мај лест холидеј аргументите ќе ви бидат:
-доброто беше бла бла бла, пиво, женски, цицки
-лошото беше бла бла бла, останав без пари;
ако воопшто ви требаат, ма да мислам дека ќе ви дадат ливче со усмерувања, ко на македонски :)

..И пак да прашам, француски anyone?

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Лелеееееееее на секој саат нови теми.
У случај да се падне формално писмо, како беа адресите? Која каде требаше да стои ?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
22
На француски горе лево е твојата, а горе десно е адресата на примателот на писмото. Би требало да е исто :)

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
На француски горе лево е твојата, а горе десно е адресата на примателот на писмото. Би требало да е исто :)
А у ист ред се ? Зашо требаше и датум да се стае.. Е сега, не знам точно под која адреса беше датумот.. ако точно памтам :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
hahahah novata tema voopsto ne ja ni razbrav .....hahhah.. ke bide jakooo

Член од
30 ноември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
9
Лелеееееееее на секој саат нови теми.
У случај да се падне формално писмо, како беа адресите? Која каде требаше да стои ?
ако се бара да напишеш адреса само тогаш ќе пишуваш ..во горниот десен агол твојата, еден ред подоле од левата страна адресата на тој што го прима писмото.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
22
А у ист ред се ? Зашо требаше и датум да се стае.. Е сега, не знам точно под која адреса беше датумот.. ако точно памтам :)
Мислам дека датумот е над адресата на примателот, ама не ме фаќај за збор. Обично не пишувам дата во француски формални писма. А во неформалните е горе десно заедно со местото од каде што праќаш. :)

Член од
5 декември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
11
ако се бара да напишеш адреса само тогаш ќе пишуваш ..во горниот десен агол твојата, еден ред подоле од левата страна адресата на тој што го прима писмото.
Ова за формално писмо е, така?
А за неформално адреси?
И ќе треба дата?

E

elena.

Гостин
Вака деца. Јас како шо знам Англиските есеите се состојат од три дела. Може да ги делите или со место пред секој пасус или со празен ред (лично ви препорачувам со ред, пошо ако отворите учебници ќе видите дека сегде се одвоени со еден ред).
Есејот има четири дела ако е pros & cons - воведен, за, против, твое мислење како заклучок. Ако имате дадено неколку подточки шо треба да се опфатат во главниот дел, на пример три, автоматски имате пет пасуси - воведен, објаснување на прва подточка, објаснување на втора, објаснување на трета, завршен. Сите да бидат одвоени со по еден ред.

Друго, ако се бара адреса во формално писмо, десно - вашата, оставаш еден ред, лево - на тој до кого го праќаш писмото.

Исто, не заборавајте да ставите наслов ако се работи за било шо освен писмо. А ако е писмо не заборавајте на потписот, на пример:
Love,
Elena.

^Нов ред кај шо ќе се потпишете.

ПоздраФ (со обезвучено В)

Член од
12 мај 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Маца ова сигурна информација ти е, или рекла казала ? Абе македонски темата се дозна сега англиски не може да се дознае :(

Kajgana Shop

На врв Bottom