- Член од
- 15 март 2013
- Мислења
- 955
- Поени од реакции
- 620
Појди во Социјално.Направи копија претходно од здравствена книшка и ќе треба да потполниш барање кое ќе ти го дадат на шалтер бр.2.Јас денес бев и завршив работа.Многу брза постапка.Ќе ти дадат ливче едно и со него ќе одиш кај новиот матичен.Како да го сменам матичниот, а при тоа да немам контакт очи-во-очи со него? Затоа што се познаваме и приватно и ми е срам да му речам дека сакам да си го повлечам картонот од кај него.
Туку кога сме веќе кај смена,имаш ли веќе друго место каде да одиш.И јас го сменив мојот доктор па барам нов некој добар,па затоа и те прашувам.
--- надополнето: 10 април 2013 во 03:56 ---
Не знам која беше.Не приметив.Инаку потполно се согласувам со тебе.Овие стариве доктори во последно време немаат ниту пракса ниту ништо.Би требало тука младиве да се во предност.Инаку оваа Др Ивановска има некоја настава посетувано надвор од Македонија или?Тоа што е млад некој доктор не е критериум за неговиот квалитет, како ќе стекнуваме искуство ако сите пациенти размислуваат вака и одат стриктно кај постари колеги. Искуството се стекнува, а младите доктори имаат предност во одност на постарите со тоа што знаењето е и посвежо и помодерно. Конкретно за Медика Плус, ако мислиш на Д-р Ивановска, таа беше еден од најдобрите студенти во нашата генерација, и треба да има стекнато сосема доволно искуство до сега.