И јас мислам 6 бидејќи еден дактилограф пишува една страна за 2 минути.
И јас мислам 6 бидејќи еден дактилограф пишува една страна за 2 минути.
2 дактилографи пишуваат 2 страни за 2 минути... од тука искача дека 1 дактилограф пишува 1 страна за 1 минута незнам ти од кај ги најде тие 2.И јас мислам 6 бидејќи еден дактилограф пишува една страна за 2 минути.
Си се збунил малце.2 дактилографи пишуваат 2 страни за 2 минути... од тука искача дека 1 дактилограф пишува 1 страна за 1 минута незнам ти од кај ги најде тие 2.
п.с мислам дека 6 не е точниот одговор.
Невина плавуша?Колку е поголема, толку помалку се гледа.
NopeНевина плавуша?
Недостаток на светлина, или ТЕМНИНАУште една филмска загатка: (претпоставувам дека сите сте го гледале овој филм награден со оскар)
Колку е поголема, толку помалку се гледа.
Yep !!Недостаток на светлина, или ТЕМНИНА![]()
ЈОК, појма немам за кој филм се работи. Сподели ако не ти е мака.Yep !!
Си го гледал извонредно убавиот филм од неанглиско говорно подрачје, нели?
La vita e bella на италијански или life is beautiful или животот е убав со неповторливиот Роберто Бенини како режисер и главна машка улога...дефинитвно филм кој мора секој човек да го погледне пред да умре. Во една од репликите од филмот беше спомената и оваа загатка...те поттикнувам да го погеднеш филмот..а после тоа дај и некој коментарЈОК, појма немам за кој филм се работи. Сподели ако не ти е мака.
Инаку, решението го знаев, .... не знам од каде, но со години ми е во глава сигурно.![]()
Фала за препораката, и знам дека филмот е оскаровец и сл, али од оние трејлери што ги имам гледано нема да можам да го гледам. Едноставно такви лигавешки не ми се по ќеф. И да го изгледам, ќе ми биде права мака. Ми помина времето на гледање такви филмови. Сега сакам нешто полежерно, да не ми го замара разумот, да легнам, грицкам чипс и да ме ралаксира, да има бар колку толку некаква динамика во филмот, трилер на пр.La vita e bella на италијански или life is beautiful или животот е убав со неповторливиот Роберто Бенини како режисер и главна машка улога...дефинитвно филм кој мора секој човек да го погледне пред да умре. Во една од репликите од филмот беше спомената и оваа загатка...те поттикнувам да го погеднеш филмот..а после тоа дај и некој коментар