Математика + ЛОГИКА

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
логика:

ако сите верверици се пијандури, а сите пијандури се глупи тогаш сите верверици се глупи, тоа ти е логика го имам предмет :D

p=>q :)

Член од
21 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
0
Onaja so tockite i 6 linii ja resiv :)
Eve vi edna od mene :
postojat 5 kapi, tri crni i dve beli. Tri osobi se zastanati edna pozadi druga, taka da poslednata odoba gi gleda dvete prvi osobi, osobata vo sredina go gleda samo toj pred nego a pak prvot negleda nishto. Im stavaat po edna kapa i sekoj ima pravo da ja pogodi bojata od sopstvenata kapa. Tretata osoba se otkazuva i veli deka neznae, vtorata osoba odnosno onaja vo sredina se otkazuva isto taka, dodeka prvata osoba koja shto ne gi gleda boite na kapite od osobite pozadi nejze ja pogagja bojata od kapata sopstvena.
Koja e bojata od kapata na prvata osoba.

E sega ne e na tepka...

Член од
14 септември 2005
Мислења
416
Поени од реакции
11
ah i ti sea ja tupis:)
ok:
Som zadniot se otkazal znaci sigurno drugite dvajca nemale beli kapi(z's ako i dvajcata imale beli kapi togas zadniot ke znael deka nosi crna kapa,samo 2 beli kapi neli).
Znaci prvite dvajca znaat deka ili se crni kapite na niv ili eden crna eden bela kapa.No stom sredniot se otkazuva togas ocigledno e deka kapata na prviot e crna zas dokolku prviot nosel bela togas sredniot ke znael deka nosi crna.No,stom prviot nosi crna togas sredniot ne znae dal nosi bela ili crna.
I sega znaejki gi site kombinacii prviot si pogoduva deka nosi crna.

Член од
21 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
0
Profa напиша:
ah i ti sea ja tupis:)
ok:
Som zadniot se otkazal znaci sigurno drugite dvajca nemale beli kapi(z's ako i dvajcata imale beli kapi togas zadniot ke znael deka nosi crna kapa,samo 2 beli kapi neli).
Znaci prvite dvajca znaat deka ili se crni kapite na niv ili eden crna eden bela kapa.No stom sredniot se otkazuva togas ocigledno e deka kapata na prviot e crna zas dokolku prviot nosel bela togas sredniot ke znael deka nosi crna.No,stom prviot nosi crna togas sredniot ne znae dal nosi bela ili crna.
I sega znaejki gi site kombinacii prviot si pogoduva deka nosi crna.
:aplauz: :aplauz: :aplauz:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Верувале не верувале само што ја видов темава решив се...освен таа со шесте линии, не ја ни пробав бидеји утре немам што да правам на латински, утре ке ја решам

Член од
7 јуни 2007
Мислења
95
Поени од реакции
3
Зафркната загатка, ај да те видам погоди?

Па вака имам околу 10 загатки или прашања што многу малку луѓе ми ги имаат одговорена.Па да започнеме со една навистина интересна која им се поставува на сериските убици во САД и тие ја одговаат од прва.
Загатката гласи:
Умира мајка на некое девојче.На закопот доаѓа некој дечко што девојчето не го познавало и не го ни видело никогаш во животот и во него слепо се за љубува(тој за неа е се во животот) и толку.Утредента таа си ја убива својата родена сестра.Прашањето е зошто ја убива сестраси?:zlo:
Па луѓе одговарајте давајте свои мислиња но прво добро ја прочитајте загатката.Јас ќе го казам одговорот кога ке видам дека некој го погодиј.Иначе да не изгледа страшно но од 104 души прашав и тогаш се најде 105 што го даде вистинскиот одговор.па луѓе уживајте и мислите на прашањето.:uvo:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ова не е загатка, ова е прашање поставено за тест при одредување на ниво на психолошки пореметувања кај сериските убијци...

иначе правиот одговор е за да типот пак се појави на погреб...

http://www.snopes.com/inboxer/hoaxes/sister.htm

Член од
7 јуни 2007
Мислења
95
Поени од реакции
3
kul bravo be.Ne ni ocekuvav tolku brzo da odgovori nekoj.

Наредно прашање би било:
Ако двајца се сакааа ама не им оди како што треба кога ке сватат дека треба да прекинат.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
SpiritoS напиша:
kul bravo be.Ne ni ocekuvav tolku brzo da odgovori nekoj.
Има неколку психопати на форумов. Секако дека некој брзо ќе одговори :)

Интересен тест иначе. Баш имам во план на неколку души им ја поставам „загаткава“ :)

Член од
7 јуни 2007
Мислења
95
Поени од реакции
3
Аcid a за следното прашање имаш ли одговор?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Acid напиша:
Има неколку психопати на форумов. Секако дека некој брзо ќе одговори :)
Ме вреѓаш алооо против правила е тоа :):):):):) Тоа дека гледам CSI и дека обожавам крими содржини не ме прави психопат :)

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
ај јас да дадам вакво нешто
Еден човек живеел на 50спрат во зграда, секој ден си се симнувал со лифт и со кола си идел на работа...но кога се враќал се качувал во лифт и идел до 45спрат после до 50пешки идел...прашањето е зашто одел 5спрата пешки ?

Kajgana Shop

На врв Bottom