Гледам расправава напреднала додека ме немаше. Исто гледам излив на емоции и срцепарачки приказни (MajkaSurat) у стилу: Он мене татко, јас него син. Тоа, мали, можеш на приватен и дома -кај “татко” ти- да си го кажуваш, мене не ме смарај (незнам за другите). Акопак мислиш дека ќе не излажеш и ќе наседнеме на емоцијални исповеди од тој тип, пак ќе речам-грешиш. Одиме на нешто посериозни муабети: викаш “Кабалата извади ја од тука не и е тука местото…” е тука си се излажал. Тоа што тебе татко ти те лаже, не значи дека може и мене да ме лаже. Кабалата (еврејска магија) е основа на масонството како и на сите други окултистичко-сатанистички организации бидејќи во сите такви се вплеткани и основани од евреоционистите. Глеј што вели Алберт Патак во книгите “Kurals and Palac’s” и “Book of the (co)wards”: In the East of the Lodge, over the Master, inclosed in a triangle, is the Hebrew letter YŌD. In the English and American Lodges the Letter G∴ is substituted for this, as the initial of the word GOD, with as little reason as if the letter D., initial of DIEU , were used in French Lodges instead of the proper letter. YŌD is, in the Kabalah, the symbol of Unity, of the Supreme Deity, the first letter of the Holy Name; and also a symbol of the Great Kabalistic Triads. To understand its mystic meanings, you must open the pages of the Sohar and Siphra de Zeniutha, and other kabalistic books, and ponder deeply on their meaning. That meaning is not for the Apprentice. The adept may find it in the Kabalah. The JUSTICE and MERCY of God are in equilibrium, and the result is HARMONY , because a Single and Perfect Wisdom presides over both.
Primitive Matter the Mother ; and Kosmos the World , the Son , the Universe animated by a soul. Triads of the same kind are found in the Kabalah.
…but also to the Kabalah, and will aid you in discovering the True Word, and understanding what was meant by “The Music of the Spheres… In the Kabalah we read, of the Emanation or outflowing of the Divine Light from the Emanative Principle, as Sephiroth or Manifestations and Potencies, that this Light is extended into the Sephiroth, by the mode of a window or aperture. But from Kether to Hakemah it is communicated per modumfenestrae, if I may so speak.
Нејќам да бидам досаден и да се повторувам ама очигледно вие не си ја знаете религијата толку доволно или уште ве лажат додека не стигнете до некој повисок ред за да знаете дека сте се зафркнале и дека навистина Масонеријата е сатанизам па посе, оп... страчка ќе нема врачка, па ќе си правиш онака како што ќе ти кажат, пошто тука е “слободата на личноста”. А за типот што ми вели дека не се Сатанисти (луциферијанистине е олеснителен израз барем за мене, за вас незнам... ако тоа ви ја смирува совеста во тоа што го правите тогаш...) еве што ви вели истиот евреин Алберт Патак кој не крие дека масонеријата се базира на кабалата и вели на масоните да ја проучуваат: The true name of Satan, the Kabalists say, is that of Yahveh reversed; for Satan is not a black god, but the negation of God. The Devil is the personification of Atheism or Idolatry. For the Initiates, this is not a Person , but a Force , created for good, but which may serve for evil. The Apocalypse is, to those who receive the nineteenth Degree, the Apotheosis of that Sublime Faith which aspires to God alone, and despises all the pomps and works of Lucifer. LUCIFER, the Light-bearer! Strange and mysterious name to give to the Spirit of Darkness! Lucifer, the Son of the Morning! Is it he who bears the Light , and with its splendors intolerable blinds feeble, sensual, or selfish Souls? Doubt it not! for traditions are full of Divine Revelations and Inspirations: and Inspiration is not of one Age nor of one Creed.
The conviction of all men that God is good led to a belief in a Devil, the fallen Lucifer or Lightbearer, Shaitan the Adversary, Ahriman and Tuphō n, as an attempt to explain the existence of Evil, and make it consistent with the Infinite Power, Wisdom, and Benevolence of God.
Можеби пред да почнете напразно да чкрабате по форуми треба прво да си ја проучите религијата па после да пишувате…или ве праќаат мастерите ви, за да се докажувате со светов. Ама арно чините. Само ги резилите масоните и полесно им е на луѓево да одлучат во корист на вистината пошто шкрабаниците ви се смешни. Еми така, ако чекате Луцифер да ве просветли, тогаш… алал нека ви е. Една светлина што ќе видите… леле мајко. Искрено ве жалам.
P.S: Што се однесува на ијавата на Ајварски и масонската молитва на нивниот “бог” Бафомет(читај сатана) за тоа што е добро за “нас” а не за “нив” и тоа што е сосема спротивна вашата вистина од нашата тоа е друг муабет? Па стварно на лудоста и нема граница. Вашите погледи за мир, добро, зло, вистина се дијаметрално спротивни од нашите а со тоа и од вистинските бидејќи не верувам баба ти и дедо ти да те учеле дома на масонски вредности но на вистинските Православни, Христијански. Неам друг муабет кој би бил логичен за да продолжам со постов.
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 14:28 ---
Што се однесува до темплари и разни ОТО мото бесмислици, гледам и сум искрено разочаран од вашето општо непознавање на историјата барем на овие простори. Не сте запознаени со нашата Византиска историја и наследство и следствено на тоа лупетате со глупости за Папи и темплари кои се чисто производ на западот кои кога дошле тука направиле р'шум по цркви и домови (сметам дека сте барем малку запознаени со ситуацијата на црквата и поделбата во 1054 год.). Затоа тие "ослободители" ни ја расплакаа мајката сметајќи не за "еретици". Но, сето тоа не е ништо во споредба со фактот дека евреите банкари се имаат инфилтрирано во тие витешки војски и ги имаат претворено во окултистички организации каде евреите биле на чело а витезите ги користела како нивна војска. Затоа и Филип се има "оттарасено" од нив бидејќи бил во опасност да му го преземат тронот. Среќа што реагирал прв.
P.S: Читајте и локална литература. Таа била тука векови пред да се родат масонеријата и многу други сатанистички глупости во боја. Доста конзумирате западна литература, ви штети на отворање на погледот и ве спречува да ја спознаете вистината која само таа може да ве ослободи.
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 14:31 ---
Како за крај еден виц на денот:
Прашање: Што е тоа масонерија?
Одговор: Организација на домаќинки кои тајно се собираат за да си покажуваат која има поубава престилка.
P.S.: Онаа на Anders Behring Breivik според мене е најубава.