Масони

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Дечки, не отварај уста за џабе (или не троши си прсти залудно). Јас пишав уште погоре кој е тој БОГ во кој веруваат и го нареков онака како што го нарекуваат масоништата бедни - ВЕЛИКИОТ АРХИТЕКТ НА УНИВЕРЗУМОТ или БАФОМЕТ кој е всушност САТАНАТА, ЛУЦИФЕР икој во библијата е споменат и како УТРИНСКА SВЕЗДА (а таква ложа има и во Скопје). Значи ја сум луд, а курле? Лажат обичен неупатен народ, како не им е срам а ти си знаеш колку ја "САКАТЕ ПРАВОСЛАВНАТА ЦРКВА" и ХРИСТОС… Абе само стапови и клади за масоните.
Друго, кое е тоа мое "излегување без врска" јас неможам да го видам. Секој мој збор е НА МЕСТО. А што се однесува со параноичноста, незнам кој СЕ КРИЕ во секакви дувла, под јоргани и сегде кај сто може да се скрие за да не го стигне раката на вистинскиот БОГ и Неговиот НАРОД.
Браво, сите ги прозре. И масоните, и циониститите, и илуминатите, и новиот светски поредок. Ништо не ти бега, освен топката, која ти е одамна избегана...

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Браво, сите ги прозре. И масоните, и циониститите, и илуминатите, и новиот светски поредок. Ништо не ти бега, освен топката, која ти е одамна избегана...
На празни муабети без основи и факти не одговарам, а провокациите чувај си ги за себе. Ќе ти требаат.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Несакав да ти реплицирам зашто не сакам да се спуштам на такво некултурно ниво ама морам.Дечко ова е форум овде се дискутира за разни теми каде секој си дава мислење а тоа што не му е јасно до некаде му се разјаснува ама само ако темите ги читал од прва страна а не како тебе од крај ,секое твое мислење е напишано во темата за Масони,ако толку ти сметаат образложи на културен начин со аргументи ако не имаш илјадици теми најди си нешто што те интересира во склоп на твојата психа а не тука да пцуеш и да ги навредуваш сите како биле сатанисти, и што ти ја знам.

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Значи Алберт ПАПАКОТ, вашиот ТАТКО кој од родителите БЕНЏАМИН и САРА (евреј по националност) кој во своето учење само ја приспособил КАБАЛАТА (еврејскиот мистицизам, читај сатанизам) да биде поприемчива и за сите неевреи, во неговата книга Курци и Палци” меѓу другото за СОТОНАТА вели : “За запознаените (за равините кабалисти), сатаната не е личност но сила. Тој е инструмент на слободата или слободната воља... тој е СВЕТЛО-НОСЕЦ или ФОСФОР од кого поетите го измислиле лажнот ЛУЦИФЕР и митот за неговото паѓање... ЛУЦИФЕР, СВЕТЛО-НОСЕЦОТ! Чудно и мистериозно име за ДУХОТ НА ТЕМНИНАТА! ЛУЦИФЕР, СИНОТ НА УТРОТО! Тој е оној кој ја носи Светлината и со неговото великолепие ги неиздржливо ги заслепува изнемоштените, кревки или себични Души!...ЖОХАРОТ (или основната книга на КАБАЛАТА) е КЛУЧОТ на сите СВЕТИ ПИСМА, ги отвара истотака сите длабочини и СВЕТЛИНИ, сите МРАЧНИ МЕСТА на СТАРИТЕ МИТОЛОГИИ и на науките кои во почетокот останале скриени во светилиштата...КАБАЛАТА е клучот на сите ОКУЛТНИ науки и ГНОСТИЦИТЕ се родени од КАБАЛИСТИТЕ (ова не е точно затоа што гностицизмот е пред кабалата ама така велат евреосионистите за да создадат мит дека кабалата е постара одколку што е вистински)...”.
Патакот, како и секој евреин, не верува во ПАДОТ на луцифер и карактеристично на антифатичката и квази-теорија на КАБАЛИСТИТЕ е дека ни самите знаат дал СОТОНАТА е СИЛА или АНГЕЛ. Единствено што знаат е да чекаат да ги ПРОСВЕТЛИ” ЛАЖНАТА СВЕТЛИНА.

Гледам на два пати ми е избришан одговор каде јасно давам на знаење дека СВЕТЛИНАТА која ја примате од АНГЛИЈА не ви е толку јака за да можете да бидете ПРОСВЕТЛЕНИ доволно (стварно ќе ви бапнам акумулаторче или генератор-изборот е ваш) па лупате глупости или не знаете да толкувате книги од повисоки РЕДОВИ. Ништо не ве научиле ВЕЛИКИТЕ ДАСКАЛИШТА од повисоките ви редови, ама и наведеното дека имате луѓе ИНСАЈДЕРСИ внатре во ложите изгледа ве ТРОГНА, да не речам ШТРЕЦНА. Јас реков не сум сам а вие не можете да војувате против ХРИСТА, чија што епоха велите дека е ИЗМИНАТА. Абе многу знаете да се криете, изгледа дека тоа ви е един ствениот ЗАНАЕТ МАЈСТОРИШТА. Сликите празни, само ентериерот сте го ставиле на слики на официјалната страна на интернет, да не се плашите од обичниот народ случајно? Јас реков, треба да се пазите од инфилтрираните ама и од вашата сенка. Криј те се ...бруки светски. МРШ надвор од оваа чесна ЗЕМЈА ПРАВОСЛАВНА И ВИЗАНТИЈСКА со вековно ПРАВОСЛАВНО предание. Поганици!
P.S: "I'm gonna make you famous!!!"

zok

Член од
27 октомври 2008
Мислења
36
Поени од реакции
16
Дечки, не отварај уста за џабе (или не троши си прсти залудно). Јас пишав уште погоре кој е тој БОГ во кој веруваат и го нареков онака како што го нарекуваат масоништата бедни - ВЕЛИКИОТ АРХИТЕКТ НА УНИВЕРЗУМОТ или БАФОМЕТ кој е всушност САТАНАТА, ЛУЦИФЕР икој во библијата е споменат и како УТРИНСКА SВЕЗДА (а таква ложа има и во Скопје). Значи ја сум луд, а курле? Лажат обичен неупатен народ, како не им е срам а ти си знаеш колку ја "САКАТЕ ПРАВОСЛАВНАТА ЦРКВА" и ХРИСТОС… Абе само стапови и клади за масоните.
Друго, кое е тоа мое "излегување без врска" јас неможам да го видам. Секој мој збор е НА МЕСТО. А што се однесува со параноичноста, незнам кој СЕ КРИЕ во секакви дувла, под јоргани и сегде кај сто може да се скрие за да не го стигне раката на вистинскиот БОГ и Неговиот НАРОД.
Си промашил едно илјада години, тогаш се палеа вештерки на клади.
Морам да признаам дека на моменти се срамам што сум православен христијанин, затоа те молам не ни ја погани верата со повици за линчови во име на Христа. Сепак господ е голем и проштева па дури и на игноранти кои мислат дека се дознале ако прогуглале малце.

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Ти си момак православен колку што е Мадона католикиња. Неам време да се расправам за глупости. Суштината е наведена а вие факти за спротивното немате. Чаос.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.100
Поени од реакции
12.080
Гледам на два пати ми е избришан одговор каде јасно давам на знаење дека СВЕТЛИНАТА која ја примате од АНГЛИЈА не ви е толку јака за да можете да бидете ПРОСВЕТЛЕНИ доволно (стварно ќе ви бапнам акумулаторче или генератор-изборот е ваш) па лупате глупости или не знаете да толкувате книги од повисоки РЕДОВИ. Ништо не ве научиле ВЕЛИКИТЕ ДАСКАЛИШТА од повисоките ви редови, ама и наведеното дека имате луѓе ИНСАЈДЕРСИ внатре во ложите изгледа ве ТРОГНА, да не речам ШТРЕЦНА. Јас реков не сум сам а вие не можете да војувате против ХРИСТА, чија што епоха велите дека е ИЗМИНАТА. Абе многу знаете да се криете, изгледа дека тоа ви е един ствениот ЗАНАЕТ МАЈСТОРИШТА. Сликите празни, само ентериерот сте го ставиле на слики на официјалната страна на интернет, да не се плашите од обичниот народ случајно? Јас реков, треба да се пазите од инфилтрираните ама и од вашата сенка. Криј те се ...бруки светски. МРШ надвор од оваа чесна ЗЕМЈА ПРАВОСЛАВНА И ВИЗАНТИЈСКА со вековно ПРАВОСЛАВНО предание. Поганици!
P.S: "I'm gonna make you famous!!!"
Сигурно нема никој да прима византиска и грчка „светлина“...
Останаа уште најтврдоглавите земји кои тролаат наоколу како се они православни... Како да е тоа нешто за фалење...
И нормално вакви ко тебе кои „не се сами“ :)

Треба да се запрашаш твоите духовни водачи што те научиле...по поганиот јазик,ништо не си научил ниту практикуваш од тоа православие кое само го зборувате наоколу...
Празни ви се ѕидините на црквите, бидејќи таму спас...нема :) И не се криви другите, туку христијаните...
Пред да напаѓаш други, исчисти си го дворот момче... Биди православен... понизен... роб :)
--- надополнето: Oct 10, 2011 3:03 PM ---
Ти си момак православен колку што е Мадона католикиња. Неам време да се расправам за глупости. Суштината е наведена а вие факти за спротивното немате. Чаос.
Момак, истото важи и за тебе... Остави твојот распнат бог во денот нанеговиот ГНЕВ да ги суди сите :) Ти си роб,според твојата вера и нема да судиш никој...бидејќи ти е невалиден судот!

zok

Член од
27 октомври 2008
Мислења
36
Поени од реакции
16
Да не сакаш можеби ти да ми одбереш во што верувам "момак". Оди бркај вештерки и слушај песни наопачки, бидејки само тоа останува на игнорантски "сезнајко" како тебе.
п.с. Не се мачи да реплицираш, не ми одговара нивото.
--- надополнето: Oct 10, 2011 8:53 PM ---
Сигурно нема никој да прима византиска и грчка „светлина“...
Пред да напаѓаш други, исчисти си го дворот момче... Биди православен... понизен... роб :)
--- надополнето: Oct 10, 2011 3:03 PM ---
Надвор од темата, но само како напомена, да се биде православен христијанин воопшто не значи да се биде роб, туку напротив слободен човек кој го љуби ближниот свој и постојано работи на свое усовршување и самоспознавање.
Според мене токму поради ова масонството не е воопшто контрадикторно и спротивставено на христијанството, туку претставува збир на морални вредности комплементарни со Христовото учење.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.100
Поени од реакции
12.080
Според мене токму поради ова масонството не е воопшто контрадикторно и спротивставено на христијанството, туку претставува збир на морални вредности комплементарни со Христовото учење.
Тоа е збир не само на христијанско учење... И не е само морални вредности...

Albert Pike - The Book Of The Words

• Ми се допаѓа
Reactions: zok

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Хептаграм, прашај си ги "духовниците" твои - равините ШТО (а не КОJ, според вашите учења НАЛИ…) е Бог - НИШТО или ЗБИР НА ЕНЕРГИИ и ДУХОВИ?Која е првата "ЕНРГИЈА" на "бога" (ниту тие самите знаат и воедно неможат да одлучат). Вистина има БОГ прва, втора (и така натаму) ЕНЕРГИЈА? Колку се ЕНЕРГИИТЕ БОЖЈИ? Кој им кажал дека се ТОЛКУ (колку што се)? :confused: Каде пишува во БИБЛИЈАТА оти БОГ има МАШКИ и ЖЕНСКИ ЕНЕРГИИ? Каде во БИБЛИЈАТА пишува дека СЕКОЈА енергија божја се соединува со ангелска? Човекот е ЕДНОСУШТЕН на БОГА (дали е од иста материја како и "бог")? Каде во БИБЛИЈАТА пишува дека постои РЕИНКАРНАЦИЈА? Каде во БИБЛИЈАТА е пишано оти е ДОЗВОЛЕНО да се врши ЕПИКЛЕЗА (повикување) на ДУХОВИ, да лежат врз ГРОБОВИ како би им влегла мртвата душа на починатиот? Каде во БИБЛИЈАТА е дозволено МАГИЈАТА, НЕКРОМАНТИЈАТА, АСТРОЛОГИЈАТА, ПРАКТИЦИРАЊЕ АПОКРИФИСТИЧКИ МЕТОДИ и др.? МОМАК, ниту тие ги имаат одговорите на овие прашања и за жал САТАНАТА ги има обмането дека се МЕСИИ и ИЗБРАНИЦИ до степен до кој неможат да го видат МРАКОТ на КАБАЛАТА и колку тие се имаат оддалечено од вистинското толкување на БИБЛИЈАТА.

ЦРКВИТЕ, кои веројатно не си ги посетил, се фала Богу полни и секојдневно се полнат со се повеќе верници бидејќи ХРИСТОС го спасил целиот свет ЕДНАШ и ЗАСЕКОГАШ (и те како денес), а ЃАВОЛОТ поробува. Така да тоа со роб и глупостите ти е промашај… Православието е во експанзија и секако се спротивставува на сатаномасоноилуминатските и сите други сатанистички ограноци кои се во суштина САТАНСКА КАБАЛА.

И за на крај еден ТИП од мене (нормално за џабе, онака као поклон или ШЛАГ на ТОРТА), каде во БИБЛИЈАТА пишува дека БОГ е ХЕРМАФРОДИТ? Можеби знаете, можеби не, ама ден ке дојде кога вашето ФИЛОЗОФСКО ДОБРОТВОРНО (пошто еднаш велите дека не е религија, а ваму тоа фурате па незнам или незнаете ШТО е масонијата) ДВИЖЕЊЕ ќе ви го БАПНЕ ОД ПОЗАДИ???!!! СЕРИОЗНО!!! Ден ќе дојде кога ГУРУТО шо ве ТРЕНИРА (такозваниот YES MASTER) ќе ви рече: НАТРТИ СЕ ДА ТИ ГО БАПНАМ, пошто тоа за вас АПОКРИФИСТОСАТАНИСТИТЕ е начин да се стане СОВРШЕН. Така вие ќе станете Übermensch или СУПЕРМЕНИ пошто ќе ги имате карактеристиките на "бога" уствари МАШКА и ЖЕНСКА енергија… ќе бидете АДАМ КАДМОН …Има да стенкаш као ЈИНГ и ЈАНГ... УНИВЕРЗУМОТ ДА ТЕ ЧУЕ... Проверете си ги овие работи зошто "ПОСЛЕ ЕБЕЊЕ НЕМА КАЕЊЕ"... :vozbud:и носете си понекое вазеличе на следните ви состаноци...
(ZOK, моеш да ГУГЛАШ малку а овие работи и ти посакувам да ги разбереш ама реално, као сатанизам, а не масонски). Абе коа ќе ви го бапнат од позади ПАТЛАКОТ (НЕ, НЕ СТЕ ПЕДЕРИ…УОПШТЕ) ќе ве "огрее СОНЦЕ" … МИЛИНА…

Што се однесува до МОЈОТ ЈАЗИК, господа, сметам дека е НОПХОДНО да се изразувам на тој начин, пошто коа гледаш дека СЕ ГУБАТ НАИВНИ ЧОВЕЧКИ ДУШИ, треба да му врзеш шамари за да се отрезни, а не да му се обраќаш КУЛТУРНО и да му ЧЕШКАШ УШИ.

P.S: "And no… we are NOT alone…"

N

Nessa Alcarin

Гостин
Хептаграм, прашај си ги "духовниците" твои - равините ШТО (а не КОJ, според вашите учења НАЛИ…) е Бог - НИШТО или ЗБИР НА ЕНЕРГИИ и ДУХОВИ?Која е првата "ЕНРГИЈА" на "бога" (ниту тие самите знаат и воедно неможат да одлучат). Вистина има БОГ прва, втора (и така натаму) ЕНЕРГИЈА? Колку се ЕНЕРГИИТЕ БОЖЈИ? Кој им кажал дека се ТОЛКУ (колку што се)? :confused: Каде пишува во БИБЛИЈАТА оти БОГ има МАШКИ и ЖЕНСКИ ЕНЕРГИИ? Каде во БИБЛИЈАТА пишува дека СЕКОЈА енергија божја се соединува со ангелска? Човекот е ЕДНОСУШТЕН на БОГА (дали е од иста материја како и "бог")? Каде во БИБЛИЈАТА пишува дека постои РЕИНКАРНАЦИЈА? Каде во БИБЛИЈАТА е пишано оти е ДОЗВОЛЕНО да се врши ЕПИКЛЕЗА (повикување) на ДУХОВИ, да лежат врз ГРОБОВИ како би им влегла мртвата душа на починатиот? Каде во БИБЛИЈАТА е дозволено МАГИЈАТА, НЕКРОМАНТИЈАТА, АСТРОЛОГИЈАТА, ПРАКТИЦИРАЊЕ АПОКРИФИСТИЧКИ МЕТОДИ и др.? МОМАК, ниту тие ги имаат одговорите на овие прашања и за жал САТАНАТА ги има обмането дека се МЕСИИ и ИЗБРАНИЦИ до степен до кој неможат да го видат МРАКОТ на КАБАЛАТА и колку тие се имаат оддалечено од вистинското толкување на БИБЛИЈАТА.

ЦРКВИТЕ, кои веројатно не си ги посетил, се фала Богу полни и секојдневно се полнат со се повеќе верници бидејќи ХРИСТОС го спасил целиот свет ЕДНАШ и ЗАСЕКОГАШ (и те како денес), а ЃАВОЛОТ поробува. Така да тоа со роб и глупостите ти е промашај… Православието е во експанзија и секако се спротивставува на сатаномасоноилуминатските и сите други сатанистички ограноци кои се во суштина САТАНСКА КАБАЛА.

И за на крај еден ТИП од мене (нормално за џабе, онака као поклон или ШЛАГ на ТОРТА), каде во БИБЛИЈАТА пишува дека БОГ е ХЕРМАФРОДИТ? Можеби знаете, можеби не, ама ден ке дојде кога вашето ФИЛОЗОФСКО ДОБРОТВОРНО (пошто еднаш велите дека не е религија, а ваму тоа фурате па незнам или незнаете ШТО е масонијата) ДВИЖЕЊЕ ќе ви го БАПНЕ ОД ПОЗАДИ???!!! СЕРИОЗНО!!! Ден ќе дојде кога ГУРУТО шо ве ТРЕНИРА (такозваниот YES MASTER) ќе ви рече: НАТРТИ СЕ ДА ТИ ГО БАПНАМ, пошто тоа за вас АПОКРИФИСТОСАТАНИСТИТЕ е начин да се стане СОВРШЕН. Така вие ќе станете Übermensch или СУПЕРМЕНИ пошто ќе ги имате карактеристиките на "бога" уствари МАШКА и ЖЕНСКА енергија… ќе бидете АДАМ КАДМОН …Има да стенкаш као ЈИНГ и ЈАНГ... УНИВЕРЗУМОТ ДА ТЕ ЧУЕ... Проверете си ги овие работи зошто "ПОСЛЕ ЕБЕЊЕ НЕМА КАЕЊЕ"... :vozbud:и носете си понекое вазеличе на следните ви состаноци...
(ZOK, моеш да ГУГЛАШ малку а овие работи и ти посакувам да ги разбереш ама реално, као сатанизам, а не масонски). Абе коа ќе ви го бапнат од позади ПАТЛАКОТ (НЕ, НЕ СТЕ ПЕДЕРИ…УОПШТЕ) ќе ве "огрее СОНЦЕ" … МИЛИНА…

Што се однесува до МОЈОТ ЈАЗИК, господа, сметам дека е НОПХОДНО да се изразувам на тој начин, пошто коа гледаш дека СЕ ГУБАТ НАИВНИ ЧОВЕЧКИ ДУШИ, треба да му врзеш шамари за да се отрезни, а не да му се обраќаш КУЛТУРНО и да му ЧЕШКАШ УШИ.

P.S: "And no… we are NOT alone…"
А ти се најде како „најпросветлен“ овде , па на НАИВНИ ЧОВЕЧКИ ДУШИ ќе им продаваш Бог и Христијанство? Па само и такви може да се привлечат кон тоа, наивни и изгубени. За Кабала и Масони неможам да зборувам, затоа и се обидов нешто да прочитам овде, но налетав на твојот „прекрасен“ начин на изразување што постојано алудира на анален секс. А за Сатанизмот знам малце повеќе (од тебе) и навистина е иритирачки кога го споменуваш во вакви теми (да не кажам мешаш баби и жаби)...

П.С Знам лично Сатанист и можам да кажам (според твоето излагање овде на форумот), дека тој е четири пати „по човек“ од тебе.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.100
Поени од реакции
12.080

И за на крај еден ТИП од мене (нормално за џабе, онака као поклон или ШЛАГ на ТОРТА), каде во БИБЛИЈАТА пишува дека БОГ е ХЕРМАФРОДИТ? Можеби знаете, можеби не, ама ден ке дојде кога вашето ФИЛОЗОФСКО ДОБРОТВОРНО (пошто еднаш велите дека не е религија, а ваму тоа фурате па незнам или незнаете ШТО е масонијата) ДВИЖЕЊЕ ќе ви го БАПНЕ ОД ПОЗАДИ???!!! СЕРИОЗНО!!! Ден ќе дојде кога ГУРУТО шо ве ТРЕНИРА (такозваниот YES MASTER) ќе ви рече: НАТРТИ СЕ ДА ТИ ГО БАПНАМ, пошто тоа за вас АПОКРИФИСТОСАТАНИСТИТЕ е начин да се стане СОВРШЕН. Така вие ќе станете Übermensch или СУПЕРМЕНИ пошто ќе ги имате карактеристиките на "бога" уствари МАШКА и ЖЕНСКА енергија… ќе бидете АДАМ КАДМОН …Има да стенкаш као ЈИНГ и ЈАНГ... УНИВЕРЗУМОТ ДА ТЕ ЧУЕ...
Прво ќе научиш дека Стариот завет е еврејски закон, ќе научиш како се чита... И ќе научиш дека библијата, многу па и не ми е битна ниту пак етиката и моралот запишани таму, стари илјадници години!

Па ќе дојдеш овде да ми делиш мудрост за твоите цркви кои се празни шуплини на мрачни шепоти за некој воскреснат бог кој што потекнува многу порано од евреите :)
Сум бил во повќе цркви отколку ти што имаш месеци проживеано на оваа Земја :) Ќе додадам + уште толку манастири... Исто пакување...
Си научил нешто од документарки и ми доаѓаш овде напразно да го споменуваш името на Богот? Анатема за таквите ко тебе... оди земи си го крстот, и распни се! Да видиш како е! Биди бог... биди жртва... биди Исус о, избранику! :) Офлелеле што сте ми интересни вие младите :)

Колку што знам дете, Вие христијаните имате духовни оци кои ги слушате и им ги кажувате маките бидејќи сами не можете да си ги решите, и почнуваат да ви надоаѓаат мисли кои не ги контролирате... Вие имате „мајстори“ на чии зборови како роботи велите да отецу да... Психата е зезната работа... не треба духовни оци туку само поеќе работа и самодисциплина... А ти, како што гледам, немаш ништо од тоа...
И дојде овде на другите да кажуваш и да проектираш твои вистини... Провери си таму со отецот твој да ми те подготви за „војна“ не да праќа овци меѓу лавови :)
Со навредливи зборови со големи букви мислиш дека нешто постигнуваш колосално? Ах :)

Ние нема да станеме супермени... тука те излажале... НИЕ СМЕ UBERmensch во однос на такви ко тебе :) А тоа те вади од кожа како што гледам?

П.С. Христијанската библија не ми ја спомнувај како веродостоен извор за тоа што смееме а што не ние луѓето.... на многу места по форумов докажавме дека е кастриран текст... Затоа држи си јазикот за забите и не забегувај :) Подобро ќе се потпрам на кинеската практична филозофија отколку на мрачните зборови на христијанската филозофија за смртта...
Ние смееме, се што можеме, да го направиме, но секогаш за Човештвото(по 100 пат го кажувам ова) :)
А ти држи се до Библијата и не прави ништо... седи во некоја пештера и чекај да умреш надевајќи се дека другите ќе ги снајде „страшниот суд“ :)

П.П.С. Сенката што ќе ја видиш на ѕидот на пештерата, не е ѓаволот, тоа е сенката од тебе додека богот те осветлува додека ти си свртен со грб кон него и си ја гледаш „црната“ страна на твојата филозофија!
Биди ми поздравен, и полека малку :) Илуминатите се моќни,може да страдаш :)

Еве уште една книга, споредете со Морал и Догма на Албер Пајк :)
http://www.freemasonry101.org.uk/the_book/default.htm

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Одамна немам пишано, а има гледам многу теми на кои треба да се одговори, од Брејвик, до последниве дискусии...
Имам проблем да пишувам во темава, се додека администраторот дозволува употреба на вулгарности во дискусијата. Се надевам дека тоа ќе се разреши во скоро време.
Сепак... причината заради која пишувам сега е сосема друга. Гледам се појавуваат разни ликови кои "дискретно" се прикажуваат себе си за масони. Веќе го поминавме овој филм неколку пати низ темава, не сфаќам како не сфатија дека таквите обиди се бесмислени.
Во оваа тема, од почетокот, па до 171-вава страница што сега се испишува, присутни се само двајца членови на масонски ложи - Zidarski и Somoteitbe. Јас (zidarski), сум член на Големата Ложа на Канада во Провинцијата Онтарио, Somoteitbe е член на Принс Хол Големата Ложа во Сојузната Држава Кентаки во САД.
Сите останати, или се замислуваат себе си дека се масони (што да се прави, секој со своите илузии), или пак се обидуваат да се претстават себе си како такви за да добијат нешто. Тоа е очигледно и од изјавите во постот над мене (од корисникот Хептаграм IX), кој оди до таму што дури и упатува закани (или предупредување - кој како ќе го разбере) од име на веќе непостоечка група.
Не си придавајте непотребно на важност, бидете тоа што сте. Ако ви е срам од тоа што сте сега, никогаш нема да можете да станете тоа што сакате да бидете во иднина.
Што се однесува до другите теми кои се поставени, би можел да дадам одговори, доколку се отстранат вулгарностите од последниве неколку страници. Ако не - бидете ми поздравени и секое добро ви посакувам...
Ви благодарам за вниманието,
Зидарски

P.s. Има една мудрост, што треба и јас самиот почесто да ја следам, но еве, ја препорачувам на некои корисници на форумов: Не јади леб кај завидлив човек и не се занесувај од вкусните гозби негови; зашто какви му се мислите во душата негова, таков е и тој; 'јади и пиј' ти вели, но срцето негово не е со тебе. Залакот, што си го изел, ќе го изблуеш, и убавите зборови свои напразно ќе ги потрошиш. Во ушите на безумниот не зборувај, зашто тој ќе ги презре разумните зборови твои.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.100
Поени од реакции
12.080
Сите останати, или се замислуваат себе си дека се масони (што да се прави, секој со своите илузии), или пак се обидуваат да се претстават себе си како такви за да добијат нешто. Тоа е очигледно и од изјавите во постот над мене (од корисникот Хептаграм IX), кој оди до таму што дури и упатува закани (или предупредување - кој како ќе го разбере) од име на веќе непостоечка група.
Не си придавајте непотребно на важност, бидете тоа што сте. Ако ви е срам од тоа што сте сега, никогаш нема да можете да станете тоа што сакате да бидете во иднина.
Што се однесува до другите теми кои се поставени, би можел да дадам одговори, доколку се отстранат вулгарностите од последниве неколку страници. Ако не - бидете ми поздравени и секое добро ви посакувам...
Ви благодарам за вниманието,
Зидарски.
Полека море зидаркси...

Јас не се преставувам како масон... треба да престанеш да пробуваш да ме омаловажуваш во поглед колку сум запознаен со масонеријата... да сакав да сум масон, ќе бев... Но тоа не значи дека не ви ги познавам иницијаторските системи... Доволно сум стар за да сум научил нешто и во пракса од вашата мудрост :)
И ако тебе тоа што си член на масонска ложа ти дава ексклузивна важност пред другите, да се повлечеш и да медитираш 111 дена на проблемот: каде си ти по патот на иницијацијата...
Полека малку со „дувањето“ кои сме и што сме... Секако сме никој и ништо :)

Мене доволна важност ми е што сум иницијант, а ти имаш проблеми со тоа и градиш илузии и ме напаѓаш и навредуваш веќе втор пат бидејќи следам друг систем... Системи има многу, целта е една. Дали бидејќи си премногу ниско на скалилата, без пракса, па само филозофски ги разгледуваш поминатите степени и сите други иницијаторски системи ги гледаш како непријателиски, дали не ги изучуваш другите системи, не знам... Или нешто можеби лошо си разбрал :)
За мене се знае кој сум и што сум, изгледа не разгледуваш други теми освен оваа...

Ако мислиш дека само ти имаш знаење и право да одговараш на темава, грешиш :)

П.С. Со поставување на книги јас не реков дека сум иницијант во масонеријата... :) А има уште книги за додавање... Наместо ти или некој друг да објаснува, се поставуваат книги, да се запознае прашувачот подобро...
Како што правам јас на било која тема :)
Бидејќи види, си зборувал 2 години и ништо не си објаснил... сеуште исти прашања изникнуваат... Поздрав, и без нервирање... јас сум тоа што сум... и тоа нема да ти пречи тебе, ако си на вистинскиот пат како иницијант :)

Kajgana Shop

На врв Bottom