T
Tetro
Гостин
Не, ќе имаме поголем избор на музика за слушање.што ако 70% од светот станат - музичари ќе дигаме бунт???
Не, ќе имаме поголем избор на музика за слушање.што ако 70% од светот станат - музичари ќе дигаме бунт???
не лупај сеа.. јас не зборувам дека 70% ке дрндаат на гитара туку дека 70% ке владеат а 30% ке робуваат... не е истоАма сме контрадикторни. Ај со полесни зборови... што ако 70% од светот станат - музичари ќе дигаме бунт???
Алал да ти е за логикава! Прво! Тој што сака да владе, никогаш квантитетот (бројноста) не ја смета за предност, ниту се стреми кон тоа. Кралевите секогаш се помалубројни од поданиците, си видел ли кралство со 70% кралеви а 30% поданици?Bum[B]lEbEE;3905739 напиша:не лупај сеа.. јас не зборувам дека 70% ке дрндаат на гитара туку дека 70% ке владеат а 30% ке робуваат... не е исто
не викам дека е лошо.. само викам дека владеат со светот и ваљда не се масоните онака само постојат и шо.. мора да прават нешто иначе нема да бидат масони ке бидат обични луѓе.. и јас не го кажав тоа Што ако 70% ке бидат масони? јас само коментирав на тоа и кажав мислење дека нема да биде исто ако се зболеми бројот на 70%..нивната предност е што никој навистина не знае дека постојат(а најверојатно постојат) и тие владеат со големите позиции.. и никому не му сметаат и никој не се буни и ако се зголеми бројот тогаш нема да бидат тајни и нема да бидат ништо подобри од другите општества во историјата и евентуално и тие ке паднат...Алал да ти е за логикава! Прво! Тој што сака да владе, никогаш квантитетот (бројноста) не ја смета за предност, ниту се стреми кон тоа. Кралевите секогаш се помалубројни од поданиците, си видел ли кралство со 70% кралеви а 30% поданици?
Второ! Зошто си толку сигурен дека малоумните шпекулации и ефтина пропаганда за масоните се вистина? Зошто тоа што е тајно по автоматизам мора да значи дека е лошо?
братче,масоните не се музичариАма сме контрадикторни. Ај со полесни зборови... што ако 70% од светот станат - музичари ќе дигаме бунт???
Од каде ти е таа идеа дека никој незнаел дека масоните постојат? Зошто не си ја пролистал малку темава пред да дадеш мислење и пред да коментираш? Масоните си имаат ложи за кој има јавни и достапни информации, дури и на темава има двајца масони кој одговараат на повеќето прашања!Bum[B]lEbEE;3906557 напиша:не викам дека е лошо.. само викам дека владеат со светот и ваљда не се масоните онака само постојат и шо.. мора да прават нешто иначе нема да бидат масони ке бидат обични луѓе.. и јас не го кажав тоа Што ако 70% ке бидат масони? јас само коментирав на тоа и кажав мислење дека нема да биде исто ако се зболеми бројот на 70%..нивната предност е што никој навистина не знае дека постојат(а најверојатно постојат) и тие владеат со големите позиции.. и никому не му сметаат и никој не се буни и ако се зголеми бројот тогаш нема да бидат тајни и нема да бидат ништо подобри од другите општества во историјата и евентуално и тие ке паднат...
Никој не пробал да ги чита150 страни испишани на форумов и на крај, сеуште не се знае кој зошто каде кога кому и дали
И да пробаш да ги исчиташ, се повторуваат премногу исти прашања, пак исти одговори, изјави на луѓе што не ги ни интересира темата туку само нафрлиле некој збор (негативен) за целата тема... и се губи редоследот што е одговорено што не... А и книга е книга...Никој не пробал да ги чита
А зошто ти се тие срања у боја да ги читаш ?Никој не пробал да ги чита
Да не замеша масони со религија?А зошто ти се тие срања у боја да ги читаш ?
Прво и основно каква среќа можеш да најдеш у мртви работи ?
Пари, моќ, и разни глупости кога се само краткотрајни.
Живеј го животот зошто е еден !?
:pos2: Од мал сум се смеел на оваа констатација.
Не бе другар , не помешав .Да не замеша масони со религија?
Стрпи се и некој ќе ти каже и зш Е масонНе бе другар , не помешав .
Само сакам некој да ми каже зш би станал масон.