Масони

Член од
16 ноември 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Navistina ne si mi jasen!? Иначе кога сме веќе таму масониве го чекаат второто доагање на Исус ако не грешам.
Gresis,vo masonenerijata clenuvaat luge od sekoja vera i nacionalnost.Bi te zamolil da pobaras malku na internet za doaganjeto na Isus pa potoa da napises koj go ceka doaganjeto po vtorpat.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Хм мене овој твој пост не ми е разбирлив.

Ако мислиш дека масонеријата е отворена за сите религии, тоа е грешка. Масоните не веруваат во ниту една религија, тие веруваат во врховниот архитект, кој претставува нивни единствен бог во кој веруваат.

Еве само еден доказ колку тие се против христијанството да речеме.

Тие тврдат дека првите христијани, односно апостолите, односно поголем дел од нив биле Масони, тие одат дури до таму што тврдат дека Библијата е нивна творба со која го создадоа црниот среден век и со тоа народите ги оставија долги години зад себе, недозволувајќи им да читаат и да учат, со што Масоните итаа надвор и беа многу напред со наука од другите луѓе.

Да спомнеме и за Исламот.

Тие замарајќи се со приредениот црни среден век во Европа, арапите се издигнаат многу и им се доближија со знаење и наука, свестувајќи се дека ги оставија многу слободни, наметнувајќи им го радикализмот како и свеста за националност и нив ги вратија назад, после што останаа најгоре во поглед на наука и развој.

Член од
16 ноември 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Jas nema pravo tolku da komentiram, ama samo ke ti kazam deka malku si potrudil ama si se pomesal so iluminatite koj cesto gi povrzuvaat so masonite.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Хм мене овој твој пост не ми е разбирлив.
Потскокнување низ дискусијава секогаш води до забуни.
Ако мислиш дека масонеријата е отворена за сите религии, тоа е грешка. Масоните не веруваат во ниту една религија, тие веруваат во врховниот архитект, кој претставува нивни единствен бог во кој веруваат.
Масонеријата е отворена за сите религии. Масоните веруваат секој во она во кое што си верува. Масонеријата како таква нема догматско-религиозна природа. Некој е Христијанин, некој е Евреин, некој е Муслиманин, Хинду, итн итн.
Еве само еден доказ колку тие се против христијанството да речеме.
Многу сакам докази...
Тие тврдат дека првите христијани, односно апостолите, односно поголем дел од нив биле Масони, тие одат дури до таму што тврдат дека Библијата е нивна творба со која го создадоа црниот среден век и со тоа народите ги оставија долги години зад себе, недозволувајќи им да читаат и да учат, со што Масоните итаа надвор и беа многу напред со наука од другите луѓе.
Кој тоа го тврди ова?! Масоните?! :nenene:

Да спомнеме и за Исламот.

Тие замарајќи се со приредениот црни среден век во Европа, арапите се издигнаат многу и им се доближија со знаење и наука, свестувајќи се дека ги оставија многу слободни, наметнувајќи им го радикализмот како и свеста за националност и нив ги вратија назад, после што останаа најгоре во поглед на наука и развој.
Ако имаше најосновни познавања од историја, економија и социологија, ќе сфатеше дека ова што го напиша е доста апсурдно. Не е ова тема на дискусијава тука, но ако сакаш можам да дадам доста подетално објаснување.

Член од
16 ноември 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Zidarski ti blagodaram sto namesto mene mu odgovori na nasiot prijatel kralot.

Denes sekoj eden moze da otvori na internet i da proveri od kade i kako nekoi raboti se slucuvaat i odvivaat. Pa Kralu ostavam na tebe kolku ti mozes da procitas i razberes nekoj raboti.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Zidarski ti blagodaram sto namesto mene mu odgovori na nasiot prijatel kralot.

Denes sekoj eden moze da otvori na internet i da proveri od kade i kako nekoi raboti se slucuvaat i odvivaat. Pa Kralu ostavam na tebe kolku ti mozes da procitas i razberes nekoj raboti.
Да, сега кога тоа се разјасни... уште да објасниш зошто имаш масонски ник и масонски слоган во потписот?

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Хм, зидарски, еве што стои на официјалната страна на големата ложа на македонија, сигурно знаеш што тоа значи, па поголем доказ од тоа здравје!!

Ова ќе биде во врска со христијанството и поврзаноста на апостолите со слободните ѕидари:

[FONT=&quot]МИТОЛОГИЈА И ИСТОРИСКИ ЗАСНОВАНА ХРОНОЛОГИЈА[/FONT][FONT=&quot] НА МАКЕДОСНКАТА МАСОНЕРИЈА[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Историјатот (во најшироката смисла на зборот) на македонската масонерија ја споделува глобалната судбина на светската масонерија: постојано наликува на сон, на треперење на човековата фантазија меѓу историските факти и мистификацијата. Како и врз примерот на највидливите светски струи и движења на масонеријата, и кај нас, во Македонија доста тешко се разликува границата на која историјата поминува во мит. Со самото тоа што Македонија има библиски “сертификат”, со самото тоа што апостол Павле се поврзува со патешествие низ земјата на Македонците, севкупниот библиски митски изворник на масонеријата се става во погон: ако првите масони, според извесни митолошки ориентирани масонолози биле првите библиски јунаци, тогаш е неверојатно зрното на масонеријата да не било посеано и во една библиска земја, уште од најраните прапочетоци.

Ако е вистина тоа што го тврдиш, ако светлоста го огреала твоето лице, (во што се сомневам) тогаш сигурно ти е познат овој пост.

немој да мислиш дека толку нелогично ги сваќам работите, тоа погоре е правата логика.

[/FONT]

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
До Кралот-немаше да биде лошо да подпрчиташ кои биле масоните во минатото(значи говорам далеку пред 18ти век) и со што истите се занимавале да те асоцирам само што значи самиот збор масон? Е сега доколку си го одговорил оваа прашање ке знаеш самиот на себе си да си одговориш на погорниов пост.Сосем нормално е во една библиска земја помеѓу другите да постоеле ,работеле и масони-зидари докажани мајстори на својот занает.Само за твоја информација и обајцата активни масони тука на форумот сме православни христијани кои не прават разлика помеѓу луѓето според верска припадност оти сите сме рамноправни пред господ бог.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
И кога ќе им заврши тогаш што? Златна ера? Утопија? Сите ќе имаме 1000 евра плата? Ќе нема криминалци? Ќе нема недоразбирања?
Ваквите идеи, не се ништо поразлични од идеите на религиите кој ветуваат утопии! Рај кај што тече мед и млеко, нема страдање и сите си живеат среќно и задоволно!
Да беа остварливи досега ќе ги остваревме, нема никакви божествени циклуси после кој доаѓа опишанава утопија! Луѓето во својата природа одсекогаш имале и секогаш ќе ја имаат карактеристиката да си го загорчуваат животот!
Можеби од ограничена човечка преспектива тоа изгледа сурово, непотребно и неправедно, но тоа е двигателот кој не тера да преживееме и да станеме уште подобри преживувајќи се што нема да не уништи. Затоа што таа "лоша" карактеристика на луѓето која ги генерира сите проблеми и тешкотии исто така ги генерира и сите предизвици, кој еднаш надминати ни даваат смисла на животот и не прават да се гордееме со тоа што сме.
Си допунил а не сум видел :)
Рај ?
Тоа ти е дестинација ако сам го креираш(инаку е индивидуална работа) , неможеш да одиш таму кај што незнаеш што има.
Како што и впрочем си овде , си барал да бидеш овде.
За тие што се лакоми , за тие што мислат дека се попаметни од другите и тн.:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Си допунил а не сум видел :)
Рај ?
Тоа ти е дестинација ако сам го креираш(инаку е индивидуална работа) , неможеш да одиш таму кај што незнаеш што има.
Како што и впрочем си овде , си барал да бидеш овде.
За тие што се лакоми , за тие што мислат дека се попаметни од другите и тн.:
Не навлегувам што е рајот за некого, тоа си е индивидуална работа како што и самиот си кажа! Зборот ми беше за бесмислиците кој постојано се пласираат како факт за тоа како имало некој лоши момчиња кој го поробиле светот и сега им се ближел крајот!:tapp: Класично библиско сценарио каде доброто триумфира над злото! Детска приказна за пред спиење! Утопијата едноставно е невозможна се додека човечката природа е таква каква што е во моментот! Посочувањето на масоните како дежурен кривец е во најмала рака наивно, да неречам глупо!

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не навлегувам што е рајот за некого, тоа си е индивидуална работа како што и самиот си кажа! Зборот ми беше за бесмислиците кој постојано се пласираат како факт за тоа како имало некој лоши момчиња кој го поробиле светот и сега им се ближел крајот!:tapp: Класично библиско сценарио каде доброто триумфира над злото! Детска приказна за пред спиење! Утопијата едноставно е невозможна се додека човечката природа е таква каква што е во моментот! Посочувањето на масоните како дежурен кривец е во најмала рака наивно, да неречам глупо!
Утопијата е невозможна за тие што неможат да ја сватат и живеат.
Имај си го тоа на ум.
Не е само библијата.
Тука ти се ведите,маите,хопите и тн.
Дали ќе се деси незнам , ама знам како се движиме.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
до сомотеитбе- ако навистина си масон, како што тука сакаш да се прикажеш, кажи ми во која ложа си регистриран и колку масони муслимани постојат во Македонија??

Овие две прашања ако ми ги одговориш, според тие одговори би ти верувал, но мене не ми се верува!!!

чекам.

--- надополнето ---

Море море морееее!!!

Ова изгледа стана тренд, како така сите станаа масони во оваа држава!!!

ц ц ц ц ц ц ц

И јас ќе мора да станам, за да бидам во тренд.

Kajgana Shop

На врв Bottom