Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.696
Факт 2: Пуштените биле уапсени залудно, биле тепани, биле терани да признаат дело што не го извршиле, биле прашувани банални прашања у стилу дали се клањате и зошто вие како муслимани имате Куран дома... низ некои фашизоидни југословенски процедури поминале. За тоа протестираме.
Проблем е кога некој не умее да направи разлика.
Факт мај ес...

Не е првпат некого да уапсат и да го пуштат потоа. Истрага се врши мајкуму, што сакате да им постават трпеза со кавијар и да ги прашуваат !? Или да им дадат лист со напишани прашања и ај одговорете...

Глеам па се жалеле оти употребиле сила при апсењето... Па шо да прават !? Да им речат, „господине ве молам дајте ми ги вашите нежни раце оштетени од барутни честички да ви ставам лисици“ !?

За што има да протестирате бе човек !? За нормално извршување на полициска акција !?

Епа јебига, неможе секогаш да дојде Груби и да ги отклучува лисиците...

Крај краева, ако некој од пуштениве се осеќа малтретиран, нека поднесе тужба, не се ни сомневам дека ќе му ја прифатат...
 
Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Еве пробај да организираш протест во САД за поддршка на фамилијата од Осама во Вашингтон оти му притвориле невини роднини кој немале врска на Осама па кажи ни што ќе ти се случи и дека се сомневаш оти истите тие негови роднини се невини и ФБИ ги притворил неправедно. Чисто само илустрација зошто ја земате САД за репер и лулка на демократијата.
Ќе појдам подалеку и ќе ти речам да организираш протест против полициската бруталност во Норвешка од причина што дел од фамилијата на Брејвик беа викнати на сослушување, па пак кажи што ќе ти се случи.
Само да видиш колку сте патетични кога мантрате со Принц дека протестот е оправдан.
A koj vika deka gi podrzuva takvite kao Bin Laden , pa vo Likovo se povikuvaat veke edna godina za rascistuvanje na Avganistancite begalci i nikoj nisto ne prevzema , a se zalat samo Albancite od niv , znaci Muslimani od dvete strani.
Tolku se omileni tie kaj nas , i ja sum Musliman no se ogreduvam od takvite i plus toa imam drugar od Skopje ubien u Avganistan na rabota bil so 4 drugi Albanci , site ubieni od Talibanci ni krivi ni duzni bea i site od MK .. Sabit se vikal ovoj mojot drugar .
Problemot e , koga Albanec bara nesto i zakonski i drugarski , ili bilo kako togas pocnuvaat problemite , e toa e loso .
Ednostavno 'da molcis siptaru "
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.784
Поени од реакции
26.346
Jas do deneska veruvav vo MVR , ali cekav deneska drugi dokazi kako cekavte i vie me razberes , me razberes deka imase nekogas slicen slucaj http://www.index.hr/media/Vijesti/hr/251717/342845/predsjednickom-kandidatu-sude-za-masovno-ubojstvo.aspx i nie bevme zrtvite i pored ova pak ve podrzuvavme vo naodjanje na krivcite deka ova ubistvo psihicki ne rasturi golem del od nas Albancite ..
I sto sea ovie se site dokazi ?
I koj nema da se somneva ?
I koga pisuvas za tepackite kolega JAMAJKA , ne mi izigruvaj "zrtva" te molam !
Не сум жртва и не глумам, тие што излгаат на протест глумат жртви. Јас ти викам и ти гарантирам дека ако е ова местенка, нема етнички карактер, пошто во МВР има доволно АЛБАНЦИ за да го знаат тоа. Тоа што ќе се случи утре е политичка манипулација, која иде во прилог на тој што го прави ова дело. А што се однесува до навредите, искрено и мене ми сметаат, ама ко што гледам има и закаснети реакции од некои членови кои се правеа наудреди претходно и претежно се деца. Ништо не е поарно на вашите медиуми интернет портали и слично. Разликата е што не разбираме Албански и не читаме, иначе верувам дека не е ништо поарно.

Но додека е све само напишано може да се попраи. Затоа викам види ја разликата, не викам дека си ти глуп или нешто, туку политичката манипулација кај вас колку е изразена. Случајот на Гостивар го давам како паралела, каква беше рекацијата на Албанската заедница, а каква е на Македонската. Кај нас бесот успева да се канализира, а кај вас редовно екстермните структури ве реметат како сакаат.

Пак ќе ти повторам, еве да остаиме простор дека е сето ова местенка, да оставиме простор дека се десиле неправилности. Но да се излезе на етнички обоен митинг во протест на уапсените, мислам дека е избрзан чекор и политички неодговорен.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.628
Поени од реакции
70.361
Факт 2: Пуштените биле уапсени залудно, биле тепани, биле терани да признаат дело што не го извршиле, биле прашувани банални прашања у стилу дали се клањате и зошто вие како муслимани имате Куран дома... низ некои фашизоидни југословенски процедури поминале. За тоа протестираме.
Проблем е кога некој не умее да направи разлика.
Како бе биле уапсени залудно?
А оружјето најдено кај нив?
Да, биле уапсени како осмничени за овој случај, али сега комотно може да си лапнат кривични и за сосема други работи како поседување на нелегално оружје.
Кога се води акција за вакво грозоморно убиство, неможеш да знаеш што може да се очекува од убијците при апсењето.
Чим се уапсени значи имало некакви сомневања дека се они.
Како го замислувате вие апсењето?
Зар треба луѓе кои убиле 5 ликови на најгрозоморен начин, да се апсат со локуми и боза?
Па се знае, цела армија се оргнизира, се апсат навечер за да не пружат отпор и се носат под најголемо обебзбедување во станица.
А дека се они ќе се докаже верувај ми ;)
Има биолошки траги. Може немаме ДНК база, ама таквите траги можат многу да користат ОТКАКО осомничените се во станица со што директно може да се види дали учествувле или не ;)
Сакале докази јао молимте, такви филмичиња на други да им правите. Зар немаше НЕПОБИТНИ докази за крвната одмазда кај Влае? Чудно и тогаш истите беа квалификувани како наместени и невини жртви и имаше протести ;)
Доказите ќе излезат на виделина КОГА СЛУЧАЈОТ ЌЕ СЕ ЗАТВОРИ!
Незнам што не ти е јасно. Никој не е должен тебе и на сите вас да ви дава докази. Судството ќе реши ;)

За вториот дел :tapp:
Кај има снимка дека биле тепани и мачени?
На сликите не им фали ништо како што гледам ;)
Секој може што сака да изјави пред камера, а сто посто сум сигурен дека лаже.
Да имало стварно модрици ОДМА ВАШИТЕ МЕДИУМИ ЌЕ ИЗЛЕЗЕА СО НЕКОИ СЛИКИ.
Зашто знам дека лаже? Дека истотака лажеа и во Нерези, пошто бев на лице место и знам дека ниту една жена не беше допрена туку се тепавме со навивачката група Шверцери ;)
ЗНАМ и ОДГОВОРНО ТВРДАМ, дека ЛАЖЕА; дека не наместија, дека немаше никакви докази за тепани жени и деца а добивме казна од милион денари ;)

Тој ден како одмазда беа претепани неколку Македонци. Полицијата не реши ниту еден слулај, вклучувајќи ја и директната одмазда кога пред нивни очи беше претепан случаен минувач на мостот Обединети нации од разулавената толпа, а типците кои трчаа со секири добија 0 денари казна.
Ете колку сте дискриминирани ;)
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
I maskata na forumot padna...

I da moze da mi kazete slobodno moze da se prefrlam na drug forum, i imate pravo na toa, nego sea ostanuvam od prosta pricina sto sakam sekoj den da ja citam vasata omraza prema nas.

Se obiduvam da naogam logika u toa sto osuduvate ubijci, a posakuvate sekoj Albanec da dobie kursum u glava.
1. Има дијагноза за тааа болест се вика мазохизам.
Мазохизам претставува психолошка состојба во која некое лице ужива при понижување и нанесување на болка врз него.
2. Пријави го тој што го рекол тоа, исто има и модератор кој треба да го избрише таквиот пост.
Јас лично никогаш не сум посакал сите Албанци да ги нема, кај вас за жал се истакнуваат само најнегативните, па затоа се добива впечаток дека сите сте такви.
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.232
Крај краева, ако некој од пуштениве се осеќа малтретиран, нека поднесе тужба, не се ни сомневам дека ќе му ја прифатат...
Ете го одговорот!!! Ова го прави цел свет, само кај нас се прават глупи протести кои влеваат страв кај населението! Срамота!
 
Член од
16 април 2010
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.502
I maskata na forumot padna...

Tokmu ovoj forum vazese za eden od poserioznite, kade sto sekoj ima pravo na svoe mislenje, i kade se sankcionirase sekoja navreda, bilo toa nacionalna ili verska. Jas sum clen od 2009 i za sevo ova vreme, nemam procitan tolku mnogu navredi prema Albancite ko ovie denovi. Ispadnav smesen, prijaviv loso mislenje, a posle nekolku minuti primetiv deka na loso mislenje stisnale lajk moderatori. I posle vidov deka veke se toleriraat takvi mislenja, i se mi bese jasno. I jas imav eden skromen somnez deka sakate nesto poveke od nasilstvo i navredi, ama se izlazav, sto bi rekol ti, dilemata rascistena.

I da moze da mi kazete slobodno moze da se prefrlam na drug forum, i imate pravo na toa, nego sea ostanuvam od prosta pricina sto sakam sekoj den da ja citam vasata omraza prema nas.

Se obiduvam da naogam logika u toa sto osuduvate ubijci, a posakuvate sekoj Albanec da dobie kursum u glava.

Nema logika, ednostavno nema spas. Ke dojdat podobri vreminja, za kogo ne znam ama znam deka nema da trae mnogu.

I da od edniot priveden, nema ni traga ni glas. Na dobar pat sme za tie dobri vreminja
Зошто никогаш (или многуретко) не сум видел Албанец да осуди работи кои штетат на Македонците. Почнувајќи од палењата на знамињата, скандирања со навредлива содржина, туку секогаш се оправдувате дека тоа е реакција од претходно. Ако почнеме ние да кажуваме анти албански скандирања и навреди кон Албанците, дека се тоа реакции од од порано има да ве побиеме со илјадници докази. Кога беа тепачките низ Скопје и протестите во Гостивар, навивачи на Балисти на форумов (еден што памтам членот Goal) маструбираа на искршените дуќани и продавници, колку Македонците се плашеле после протестите да излезат надвор и сл. Кога се сврте тркалото, и кога остеивте страв кога после протестот на Велигден, кога два дена неаше во Центар жив Албанец, кога Радишанци го блокираа Љуботен, почнаа коментари од стилот еј па вие сте хулигани, националисти, ги мразите Албанците одма жртви се претставивте. После како сакате некој да ве почитува. Може за мене да си кажам дека никаде на форумов од кога сум зачленет не сум ве нарекол Шип*тари. Затоа прво треба да вие да се видите во огледало и да кажете и размислете зошто толкава омраза према вас Албанците. Зашто од 1991 до 1997 година немаше никаква омраза према вас Албанците од страна на Македонците. И да грешите, нема вие никогаш да го признаете тоа, затоа што не сакате. Размисли за ова па кажи ми.
 

menthol

мириса убаво и лади
Член од
3 мај 2012
Мислења
7
Поени од реакции
7
Не верувам дека Принц-от ќе ти одговори на ова, ама јас ќе ти одговорам ........................... што добија Албанците за овие последни 2-3 децении, иако толку скокаа, протестираа за права и еднаквост, се бунтуваа, идеа во планинска герила, тероризираа(и тоа невини цивили Срби и Македонци) ............ и покрај сето нивно скокање, според она што јас лично го приметувам кога проаѓам низ средини во кои они се доминантни било низ Скопјево, било низ западна Македонија... е тоа дека и покрај се и покрај сите права и бенефиции што они ги добија сепак се на нула ........... партал улици(дупка до дупка, кратер до кратер), ѓубре на сите страни, превртени контењери(кои најчесто чурат), исшкртано и искршено се живо и диво, огромен процент на сиромаштија(бетер од нас), огромен процент на болни лица од триста зарази и болести, многудетни семејства кои живеат во 10/20 м2, сеуште во многу доминантно Албански населби и села нема водовод и канализација(иако одамна е започнат 21 век), сеуште имаат висок процент на лица кои се тотално неписмени и кои не се образоваат, ги гледам секојдневно по пазариве како дремат лете на +40, а зиме на -20 степени и те молат да им направиш промет, ти спуштаат цена(скоро гага) за да им купиш нешто, ги гледам како садат бостан цели фамилии на +40 степени, а накрај ти го носат бостанот со трактор до пред куќа и ти продаваат пет кила лубеница за 5 ден.(бадијала) и ред други ствари .................. за сево ова се бореа овие последни 2-3 децении, ОК многумина Албанци(и во Косово и тука) искористија од нестабилната политичка ситуација и од кризите/конфликтите и се нафатираа, тука не мислам на обичните луѓе, туку на терористичките генерали, командантите, ратните профитери, трговците со(све и свашта), политичарите .......... ама грото од Албанците како што гледам живеат сеуште во 18/19 век, барем таква перцепција имам јас лично, од она што го гледам и среќавам и покрај се пак се на нула, иако ги уживаат сите права и бенефиции од државата и системот(рамковни вработувања 25% во секоја државна институција, плус седи дома, а зимај плата, универзитети и.т.н. и.т.н.), а верувам дека на Косово е и дан’бетер !
Е баш кај овие што ги опиша најмногу пали радикалниот ислам. Од глупоќа и за пари нормално!
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.696
Problemot e , koga Albanec bara nesto i zakonski i drugarski , ili bilo kako togas pocnuvaat problemite , e toa e loso .
Ednostavno 'da molcis siptaru "
што?

Брат, искрено кажи ми, што не сте добиле од тоа што сте го посакале бре !? Ако некој на некој Албанец му рече 'da molcis siptaru’, експресно тој случај ќе биде исфрлен низ медиумите како „насилство и омаловажување врз малцинството“

и две работи:
1. Албанец у Македонија ретко бара нешто „другарски и законски“
2. Кога Албанец ќе побара нешто на ваков или таков начин, тоа му е овозможено у најбрз можен рок.

Затоа, не е човечки да се жалите и да плукате по раката која ви дава се што ќе посакате.

Знам дека и вие не ги сакате муџахединосите, но вие сте криви што им нудевте покрив врз глава и ги прикривавте. Знам дека има Албанци кои го осудуваат убиството, но реков, тие никогаш нема да осудат свој на сметка на Македонците... еве тоа се докажува и овде и секаде...
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776

Ilija Dimovski via Shfaboo Shfabo
типчево од кое го превзимам видеото е еден од избеганите убијци..

погледнете со какво видео се гордее овој..
нека го погледнат сите кои мрчат..
а и оние кои се сомневаат во работата на МВР

copy paste од FB
:toe:
Да ги прашам утрешните „протестанти“ овој берберот или таксистот е ?
Принц ќе ми одговориш (ти ќе протестираш за невиноста на овој) или пак ќе ми го избришеш постот?
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.989
Поени од реакции
3.720
Факт 1: не познавам Албанец кој не ги осудил убијците и кој не се оградил од нивните недела. Ти ако познаваш таков пријавувај го во полиција, не треба никому таков "човек". Пошеснаесетнувам: ги осудувам убијците да им ебам се најмило у гз, и се оградувам од нивните постапки. Барам да скапаат во овој живот, и во наредниот, вечниот.
Но протестот не е за тоа, одиме кај факт 2:

Факт 2: Пуштените биле уапсени залудно, биле тепани, биле терани да признаат дело што не го извршиле, биле прашувани банални прашања у стилу дали се клањате и зошто вие како муслимани имате Куран дома... низ некои фашизоидни југословенски процедури поминале. За тоа протестираме.
Проблем е кога некој не умее да направи разлика.
Јас колку што можев да забележам тие што ги пуштија си беа добро, некои дури и насмеани. Ако биле малтертирани ке се познава на нив. Едниот кажа дека го прашувале за зет му и дека цело време работел, човекот беше свеж.... Ете старата жена е пуштена да се брани од слобода оти била болна.... што рака на срце не е случај во некои постапки против некои други луѓе... Па во полиција секојдневно испрашуваат луѓе и луѓе и секако дека сите не се виновни.... Да остави ме судот да си ја заврши работата..... И јас лично пред некое време по приватна кривична тужба бев обвинет дека сум истепал еден гомнариште што немаше никаква врска, се чудев... јас само го избркав и не го чепнав со прст но некој доктор (кој сега треба да одговара за тоа што го пишувал и дебело ке наебе) му дал лекарско уверение дека бубрезите му се оштетени од што сум го тепал... И си велам како сега ке докажам дека не сум го тепал, дури и судијате рече ,,оваа волку документација не е од ништо дај спогодете се плати му,,,...... Но на крај се докажа вистината пред судот и ме ослободија..... Затоа дајте верба на судот и нека си ја тера работата. Раштански лозја беа монтировка па се се докажа и ги ослободија обвинетите... Ако и оваа е монтировка ке се докаже тоа пред судот.
 
B

Beck's

Гостин
Ете го одговорот!!! Ова го прави цел свет, само кај нас се прават глупи протести кои влеваат страв кај населението! Срамота!
Zosto strav, neli ima policija koja uspeva da neutralizira teroristi koi se borele u Afganistan protiv Amerite, a ne mozat eden protest da go drzat pod kontrola. Na drugite protesti gi pcuevte MVR deka ne mozat da vovedat red, sega ne gi spomnuvate, heroi stana :) taka da ne grizi se, ke se spravat oni
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
A koj vika deka gi podrzuva takvite kao Bin Laden , pa vo Likovo se povikuvaat veke edna godina za rascistuvanje na Avganistancite begalci i nikoj nisto ne prevzema , a se zalat samo Albancite od niv , znaci Muslimani od dvete strani.
Tolku se omileni tie kaj nas , i ja sum Musliman no se ogreduvam od takvite i plus toa imam drugar od Skopje ubien u Avganistan na rabota bil so 4 drugi Albanci , site ubieni od Talibanci ni krivi ni duzni bea i site od MK .. Sabit se vikal ovoj mojot drugar .
Problemot e , koga Albanec bara nesto i zakonski i drugarski , ili bilo kako togas pocnuvaat problemite , e toa e loso .
Ednostavno 'da molcis siptaru "
Обвинетите и дел од притворените се терористи исти како Осама само од помал ков, лесна му земја на другар ти но тоа не е предмет за дискусија на темава ниту пак тоа дека има авганистански бегалци во Липково кои не се ниту замешани во убиството.
Пак ќе повторам патетично е да се организира протест за презумпација на невиност или пак полициска бруталност и се изедначува делото како обивање на трафика.
Осама е терорист, Брејвик е лудак, убијците се и едното и другото. Пробај организирај протест во САД и Норвешка за презумпација на невиност и полициска бруталност за време на акцијата. Ќе те раздени во Гвантанамо наредниот ден тоа сигурно.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
15.210
Поени од реакции
25.948
И ти стварно ли мислиш дека протестите се за тоа што Принц вели??? Протестите не си ни за убиството, пола од нив што ке одат не ни знат дека се фатени убијците, уствари не ни знаат дека постоело убиство.....Протестите се ова и вака ке бидат...

"СМРТ ЗА КАУРИ"
"ФИРОМ"
"УЧК"

Пропратено со кршење на излози, продавници и останати работи.......едвај чекаат некој нивни да ги извади од шталите и да ги однеси вград каде ке извикуваат и ке кршат....
Протестите ќе бидат за терање нечива партиска агенда и собирање политички поени. Ништо повеќе.
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.232
Zosto strav, neli ima policija koja uspeva da neutralizira teroristi koi se borele u Afganistan protiv Amerite, a ne mozat eden protest da go drzat pod kontrola. Na drugite protesti gi pcuevte MVR deka ne mozat da vovedat red, sega ne gi spomnuvate, heroi stana :) taka da ne grizi se, ke se spravat oni
Yeah, right. Мене ако некој ми смета да одам на факултет, зашто мислам дека може да ескалира тоа - не е мала работа.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 21:47 ---
Не верувам дека Принц-от ќе ти одговори на ова, ама јас ќе ти одговорам ........................... што добија Албанците за овие последни 2-3 децении, иако толку скокаа, протестираа за права и еднаквост, се бунтуваа, идеа во планинска герила, тероризираа(и тоа невини цивили Срби и Македонци) ............ и покрај сето нивно скокање, според она што јас лично го приметувам кога проаѓам низ средини во кои они се доминантни било низ Скопјево, било низ западна Македонија... е тоа дека и покрај се и покрај сите права и бенефиции што они ги добија сепак се на нула ........... партал улици(дупка до дупка, кратер до кратер), ѓубре на сите страни, превртени контењери(кои најчесто чурат), исшкртано и искршено се живо и диво, огромен процент на сиромаштија(бетер од нас), огромен процент на болни лица од триста зарази и болести, многудетни семејства кои живеат во 10/20 м2, сеуште во многу доминантно Албански населби и села нема водовод и канализација(иако одамна е започнат 21 век), сеуште имаат висок процент на лица кои се тотално неписмени и кои не се образоваат, ги гледам секојдневно по пазариве како дремат лете на +40, а зиме на -20 степени и те молат да им направиш промет, ти спуштаат цена(скоро гага) за да им купиш нешто, ги гледам како садат бостан цели фамилии на +40 степени, а накрај ти го носат бостанот со трактор до пред куќа и ти продаваат пет кила лубеница за 5 ден.(бадијала) и ред други ствари .................. за сево ова се бореа овие последни 2-3 децении, ОК многумина Албанци(и во Косово и тука) искористија од нестабилната политичка ситуација и од кризите/конфликтите и се нафатираа, тука не мислам на обичните луѓе, туку на терористичките генерали, командантите, ратните профитери, трговците со(све и свашта), политичарите .......... ама грото од Албанците како што гледам живеат сеуште во 18/19 век, барем таква перцепција имам јас лично, од она што го гледам и среќавам и покрај се пак се на нула, иако ги уживаат сите права и бенефиции од државата и системот(рамковни вработувања 25% во секоја државна институција, плус седи дома, а зимај плата, универзитети и.т.н. и.т.н.), а верувам дека на Косово е и дан’бетер !
Мразам да цитирам за вакви работи - АЛИ ОГРОМНО БРАВО ЗА ПОСТОВ!

Само ќе те дополнам - најстрашно е што вака е за цела Македонија, без врска за која националност збориме...Ама дали ќе доживееме ние да се свестиме и конечно нешто да смениме околу оваа ситуација - тешко ми е да поверувам...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom