ElNinho
Мадридиста!
- Член од
- 17 јули 2009
- Мислења
- 20.965
- Поени од реакции
- 57.716
Џонзе, тоа ти е последица на се што претходно се случуваше...Kade rekov sekogash ne sme krivite? Shto mi menuvash sega mene toa shto jas sum go kazhal? Jas rekov deka za sve shto se sluchuva tuka "shitparite se krivi!!!!KRAJ!!! NEMA DRUGO!!!!!!".
Off topic: samo edna strana nema teoretski shansi da e kriva, treba 2 gomna da se krivi sekogash. Ama ova nema vrska so temata.
И ја сум за да не се креваат теории на заговор и да им се пушти на МВР (какви такви) да си ја завршат работата, иако се сомневам дека ќе исфрлат се на виделина....
Но муабетот е дека порано се издесија многу случаи у кои Албанците извршија насилство а не беа казнети, сето тоа се повторуваше констатно и нормално е дека ќе дојде до гнев кај Македонците. Зошто секогаш само едната страна да е осудувана, а другата амнестирана !?
Не ми кажувај дека не е така, затоа што е чиста вистина, знаеме колку случаите каде што Албанците вршеле насилство се решени до крај, може на прсти да се избројат...
Голем дел од Албанците константно ги користат “демократските“ бенефити кои им ги овозможи Македонија, и во голем дел ги пречекоруваат преку границата на дозволеното, знаејќи дека нема да добијат казна за тоа. Од најмали работи (плаќање сметки) до најголеми (тепачки, закани по живот...).
За тоа што сега се случува овде, криви се Македонците, делумно, заедно со политичките структури и надворешниот фактор. Албанците постојано покажуваат знаци на ненаситност, бидејќи и покрај сите права кои им се дадени (а на кои можат да позавидат најголем дел од малцинствата во светот) они бараат уште и се непослушни кон органите на законот.
Сега искажуваат сочуство до семејстовото, но доколку утре се докаже дека Албанец бил сторителот, истите (ајде еве, голем дел од истите) ќе го поддржат Албанецот и ќе протестираат бидејќи бил неправилно осуден.
И Албанците се раскарани меѓу себе, но кога е во прашање националното и етничкото, они се обединети, СЕКОГАШ! И секоја чест за тоа, стопати сум пишал, заради тоа сте и силни, заради тоа и Македонците се лесно ранливи, оти се поделени по 41945 критериуми...
Отидов офтопик... за случајов реков, нема да обвинам никого и да ширам теории на заговор се дури нема докази за виновниците...