Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Еве овие ѓи сакаат ги подржаа на протести заедно со нив.
А ти што си бил некогаш на некаков протест за корист на Македонија, не подржувам насилство ниту пак вакви протести единствено сакам нормален живот во нормална држава. Ајде ако треба да се организира протест од страна на луѓето што очекуваат најголема казна за убијците ајде против овие да се собереме не 2.000 туку 10.000 ! Не шири омраза и не кажувај невистини за мене, ко ќе има протест -ако има дојди ти и докажи се а после тоа те молам не се напнувај вака и пробај да живееш без омразам верувај тоа е многу добро чуство.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
На клипот мислам дека еден кажа македонците болест да ги фати.. не ги разбра добро , ниеден не знае да зборе македонски .. ниту разбра зашо протестират ...
--- надополнето: 4 мај 2012 во 15:46 ---

Еден рече дека сами сме ги убиле , а друг рече македонците болест да ги фати .. или ја грешка слушам ? Оти не зборат добро македонски ..
Кокошките болести да фателе, македонците пак нив ке ги окривеле.
Иначе слушна што кажа, албанците најмирен народ, најдобар. Штета што овие кај нас не се албанци.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Мислам дека ЕБР беа у позадина затоа што ако беа напред немаше да можат да ги состават во болница овие што протестираа.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.208
Случај убиени 3 жени (мислам три беа) откако беа силувани за кои беше осомничен Македонец кој потоа се удави во кофа.
Случај на оној Охриѓанецот што ги убиваше муштериите што му влегуваа во менувачницата, осуден Македонец.
Спомнувам само 2 дела, не ми е поентата да се објаснувам ако патите од краткорочна РАМ меморија.
И дали македонците излегоа на протести само бидејќи осомничените беа македонци?
Што е? Слаб РАМ? Или моралниот компас не ти работи ко шо треба?

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
На клипот мислам дека еден кажа македонците болест да ги фати.. не ги разбра добро , ниеден не знае да зборе македонски .. ниту разбра зашо протестират ...

Еден рече дека сами сме ги убиле , а друг рече македонците болест да ги фати .. или ја грешка слушам ? Оти не зборат добро македонски ..
Vika''i kokoski bolest da gi fati pak Albancite ke gi krivat'' u toj stil nesto.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
Исто и Македонциве, мислат константно ќе им упалуваат трикови стари 50 години, од времето на СФРЈ.
Oти уште ме игнорираш, еве да ти ги кажам финтите на албанците од последниве 20 години...
Прво, не се албанци, од кај знаете албанци, сочуство за фамилиите, да се фатат убијците.
Второ, убијците се фатени, албанци се...
Трето, не се албанци, не се албанци, ало Америка, монтажа, овие не угнетуваат, ние многу добар народ, многу мирен, само така палиме цркви чат пат...
Сочуството од првиот дел само за мачкање очи...
И еве пак ќе се цитирам, на 19 април знаев што ќе правите на 4 мај.
Не бе, не вреди да се нервира човек и да коментира на темата... Нареден пат ќе коментирам кога ќе протестирате поради тоа што ќе бидат уапсени албанци за овие убиства. Ќе видиме тогаш со кој точно сочуствувате.

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
Епа дочекајте ја конечната пресуда кој кур ми скокате тука како зајци.
Сами ли ќе делите правда кога сакате?
Драг колега економист како човек пишував сега ти ми споменуваш К*Р ова она те молам Поздрав!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.332

И кокошја болест сда сме добиеле ние Македонците пак они ќе биле криви, тоа кажа...

Ете гледате каква гнаса живее во Скопјево ;)
Видете какви се во суратон изобличени неедуцирани, и со овие ќе градиш соживот?

Сепак бесценетиот коментар:
Албанците се најмирен народ :facepalm:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
А кој рече дека сите албанци се убијци?
Или според вас албанците не смеат да бидат убијци

Ма лжат дека некој рекол дека Албанците се убијци...МВР сигурно нерекло! Нека дадат изјава некоја ако е така? Во спротивно лжат само што излезени од молитва.....морал 0% релиѓија 0%

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Многу кратко го погледнав клипот и не слушнав што збореа, одма ми се слоши од гнасните инцестоидни фаци на видеото

P

Princ

Гостин
Жими се', у животов не сум видел поглупи луѓе. Американците можат вода да им носат на овие.
Па кога не дозволувавте да се образоваат, што очекуваш? Ваш производ е ова, на Македонците. Ама ќе се смени тоа, веќе се менува.
Дојди со мене дискутирај, нема да забележиш дека сум Албанец. Башка и убав сум.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Чекај чекај, Princ, го оправдуваш протестов? Одговор со да или не барам, ништо повеќе.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
„Али е четник, Груевски е терорист!“

04
МАЈ 2012​
15:47​

„Али е четник, Груевски е терорист„ и „Ќе се видиме во шума“, беа главните пароли што неколку илјади Албанци ги извикуваа на денешните протести пред зградите на Владата и Судот, а во знак на подршка на уапсените за случајот со убиството на петмината Македонци.

Илјадниците граѓани протестот го почнаа пред џамијата Јахја Паша, на булеварот Цветан Димов во Чаир, веднаш по празничната молитва Ифтар околу 13,30 часот. Оттука насобраната толпа во придружба на бројно полициско обезбедување се упати кон Бит Пазар каде настрадаа неколку контејнери кои беа расфрлани по улицата и потоа запалени.
За цело време додека се движеа кон судот граѓаните извикуваа „Господ е голем“, „Албанците не се терористи“ и „Сакаме правда“. Во рацете носеа албански и верски знамиња.
Толпата зовре кога се приближи до зградите на судот каде наиде на полициски кордон.
Свирежи и навреди беа упатени на адреса на полицијата а за кратко време насобраните почнаа да викаат „убијци, убијци“, покажувајќи кон полицајците. Потоа почнаа да извикуваат „Али четник“ на сметка на лидерот на ДУИ, Али Ахмети како и „Груевски е терорист“.
По десетина минути оттука толпата се упати кон Владата. На раскрсницата кај трговскиот центар Мавровка неколку постари лица се обидоа да ги спречат протестантите да одат кон владината зграда, но не успеаја.
Истите пароли и повици беа извикувани и пред Владата. Неколку помлади лица фрлија два – три камења кон полицискиот кордон, но беа спречени од повеќемината присутни.
Со паролата „Ќе се видиме во шума“ упатена кон полицијата насобраните Албанци тргнаа назад кон Бит Пазар. Мал инцидент се случи на мостот Гоце Делчев кога на клучката пред скопското кале протестантите наидоа на автомобил во кој имаше една жена. Неколкумина од нив почнаа да лупаат по автомобилот, но останатите набргу ги отргнаа и и го пропуштија патот на жената, која липајќи и целата тресејќи се го придвижи автомобилот кон мостот.
Оттука насобраните заминаа на Бит Пазар каде толпата мирно се растури.

Kajgana Shop

На врв Bottom