Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Ех, ајде сега.
Од кога зборот на брат му е кредибилен извор?
Се разбира дека ќе направи се, само за да го заштити, крв му е, брат му е.

А за ова... мислам ај да не се лажеме, не сме деца.
Ќе се врател доброволно...:pos: Како да не.
I so sea , jas go rekov toa ili sestra i ?
..em prevod em eben :(

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.042
edit, bar ne go lazi deckoto. Veke 3 den sto vrie od navredi, a ne pa ako vie moderatorite ne ste mozele da vidite nekoja navreda, da prijavime. Go ebes na zdrav razum, ali ako dobro kaza, nemoj so mnozistvoto tuka, ne mu se moze
Aко оваа тема барате да се модерира до перфекција ондак шта речи, доволно е 4 минути да нема активен админ за да се испишат 10 страни, дур се санкционираат мислењата, уште 10 ќе се изнапишат, едноставно е ... пријави мислење и истото со тек на време ќе биде тргнато.
Брзо и ефикасно модерирање на ваква тема не е изводливо, тоа е едно, второ, има и албанец кој е модератор или супер модератор, не ми текнува, и може на темава да брише мислења а и пријавите и кај него стигнуваат, трето, Дарданот не е тргнат од темава, така да муабетиве дека се тера пристрасно и слично ви паѓаат во вода.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
кај виде навреда према муслиманите.....ти бе немаш ни М од муслиман чим се служиш со навреди и лажги
Бесцелно е да пишувам на тема која се полни со постови со брзина на светлоста, само ќе те замолам доколку имаш трпение и време да се навратиш наназад и да видиш што се не се изнапишало на адреса на сите муслимани.

Секако дека сум против убијците на тие пет млади животи. Им посакувам вечен пекол на двата света на тие што го сториле тој грозоморен чин, но исто така не се согласувам генерално да се осудува една нација или религија.

Тоа е она што јас сакам на оваа тема да го кажам.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
ok, so boldirano sakav da kazham deka takvite izvici protiv albancite nateraa nekoi albanci da bidat aktivni vo 2001
А што мислиш ти како треба да изреагираме ние на убиство на недолжни деца ?
Кога за вас биле доволни скандирања да предизвикаат меѓуетнички војни како ние треба да реагираме на досегашниве случувања ? не е само убиството .... палевте цркви,знамиња во мојот град пред некое време и ред други провокаци на натпревари и тако далје листата е предолга

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Toa sto go pisuvas , sakas veruvaj -sakas ne , sekoj Albanec go misli no so dokazi i ne so takvi dokazi kako porano "UBIENE 7 PAKISTANCI" .
А зошто не се дочека судењето и доказите. И Брисел и Вашингтон рекоа дека будно ќе го следат судењето, и Америчкиот амбасадор во МК го изјави истото. Не гледам причина за нервоза и барања вон правен систем и закони да се ослободуваат и пуштаат на слобода осомничени за тешки дела. Ако се невини или ако нема цврсти докази - ќе излезат на слобода па можат после да си бараат и отштета и сатисфакција од државата.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
edit, bar ne go lazi deckoto. Veke 3 den sto vrie od navredi, a ne pa ako vie moderatorite ne ste mozele da vidite nekoja navreda, da prijavime. Go ebes na zdrav razum, ali ako dobro kaza, nemoj so mnozistvoto tuka, ne mu se moze
Брат, 10 години вие нас не ебете у здрав разум.

Али толку е, мене неможеш да ми ги продадеш муабетите, и самиот знаеш дека нема да поверувам. И другарите Албанци кои ги имам знаат дека мене и на другите кои сме живееле со нив 20 години неможат да ни продадат таква реторика.

Но, секако, ќе ја искористат секоја можност такви приказни да им уфрлат на некои кои не се упатени во ситуацијата и на надворешниот фактор.

Сега оној погоре ми се буни дека бил етикетиран. Не е за џабе етикетирањето, минатото говори за тоа. Милиони случаји говорат како дошло до такво етикетирање.

Па уште вика Македонците сакале дестабилизација !? Ма немој бе... Дестабилизација нема да одговара никому, ни на Македонците ни на Албанците. И вие го знаете тоа, и вие знаете дека никому нема да помогне војна. Затоа, мене би ми било срам после се што имате, да се жалите за вакви работи...

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Не сум имал,и токму тоа што некој сака да ме прикаже како ѓубре и да ми залепи уште милион други погрдни зборови ( само затоа што сум муслиман) ме иритира и нервира друже.
муслиман си и си немал проблеми со МАК полиција?:)чудно бе мајката, сите тврдат дека имаат проблем со МАК полицијата:)

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
Заебано е да те поврзат со тероризам. Не само овде, во било која земја аутоматски ќе имаш посебен третман. На видеото не можам да видам знаци на тепање можеби и добиле некој шамар или клоца што е за осуда, али се работи за многу напната и сериозна ситуација каде не секогаш и секој може да се исконтролира. Но сепак поминале многу подобро од четрите деца и возрасниот човек егзекутирани покрај Смиљкевското езеро. Знам дека и родителите нивни и роднини и приатели би прифатиле најмилите да им се вратат макар и посинети од ќотек од колку застрелани легнати на пат.
Se zbori deka Interpol site Makedonski Albanci ke gi smesti vo posebna kategorija od 1 Juni koi patuvaat vo EU, potencijalni Teroristi. Sekoja Aviokompanija i Avtobuska linija ke mora da predade spisok na patnici pred da vlezat vo EU. Im zavrsija ubijcive rabota na Albancive i toa golema.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Не сум имал,и токму тоа што некој сака да ме прикаже како ѓубре и да ми залепи уште милион други погрдни зборови ( само затоа што сум муслиман) ме иритира и нервира друже.
Јас глава сечам дека ниеден чесен граѓанин на оваа земја нема никаков проблем со МВР, може со денови да дискутираме околу ова, во спротивното неможеш да ме убедиш. Еве и сам ми велиш дека никогаш не си имал проблем од МВР и јас исто не сум имал никакви проблеми - пријава за некаква казна, некој да ме тормози или сл.

Инаку вие сами си ја наметнавте лупата на општеството па и пошироко во Европа за тоа каков профил на заедница сте, јас не сум ви крив за тоа сега ќе се носите со тоа некој да ве критикува.Погледни го видеото на Италијанскиот новинар што го постирав како ве фаќа како лажете и се смешка а твоите сограѓани мислат дека го средиле у кратка постапка. не поминува веќе тоа плачење. Дај ми видео или линк каде албанец признава да тој е убиец,криминалец,терорист,немој д ами кажеш дека тие у Бродец беа нормална работа ?Оваа држава има државни органи и ниедна друга организација од таков тип-вооружана НЕСМЕЕ е НЕЗАКОНСКИ е ПРТИВПРАВНО е ПРОТИВУСТАВНО да постои незнам дали ти се јасни зборовите што значат? А тие у селото велат не ги виделе што прават, и после сакаш да не те генерализираат епа ќе те генерализираат за жал по ваша вина не моја и на Македонците.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
А зошто не се дочека судењето и доказите. И Брисел и Вашингтон рекоа дека будно ќе го следат судењето, и Америчкиот амбасадор во МК го изјави истото. Не гледам причина за нервоза и барања вон правен систем и закони да се ослободуваат и пуштаат на слобода осомничени за тешки дела. Ако се невини или ако нема цврсти докази - ќе излезат на слобода па можат после да си бараат и отштета и сатисфакција од државата.
Dobro de vo red e toa , no ako si go gleal amerikanskiot Ambasador i toj se prasuva "kaj vi se dokazite " .. mene i me cudi kako smeeat nekoj da go proglasat za vinoven dodeka ne im e sudeno seuste ?
Najdi mi edna drzava u svet sto prai vaka ?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
ok, so boldirano sakav da kazham deka takvite izvici protiv albancite nateraa nekoi albanci da bidat aktivni vo 2001
пак лажеш ....абре дете едно смотано 1991год Македонија уште беше во федерација со другите ексју републики и единствени протести и митинзи имаше за следеќкиот рефередум за осамостојување и враќање на македонците кој служеа во ЈНА.вака ли ве учи исламот бестрамно да лажете и клеветите само да си ја исполните болната суета....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Dobro de vo red e toa , no ako si go gleal amerikanskiot Ambasador i toj se prasuva "kaj vi se dokazite " .. mene i me cudi kako smeeat nekoj da go proglasat za vinoven dodeka ne im e sudeno seuste ?
Па нема него да му ги дадат доказите, сигурно.
Друго, тие не се официјално прогласени за виновни, тоа судот ќе го одлучи.
Сите останати мислат дека се виновни.
Институциите не ги прогласиле за виновни, МВР тврдат дека ги фатиле сторителите, ама затоа постои судскиот систем кој треба да ги прогласи за виновни или невини, во зависност од доказите.

М

Мартин`

Гостин
Немаш психички способности да разбереш дека да те фатат со нелегално оружје - фатен си со нелегално оружје. Ќе одговараш за тоа. Јас не знам вие што барате, ама мене ме интересира страшно многу да се фатат сторителите и помагачите на егзекуцијата кај Смиљковско езеро.
Е сега, имате проблем да разберете дека тоа што нашле 2 пиштоли и 1 калашњиков во 20 куќи не значи дека ги фатиле убијците. Појасно, амин.
За да верувате вие Албанците дека стварно вистинските ги фатиле треба да им најдат видео на убијците каде што се снимаат самите додека ги убиваат децата ? Дај бе Принц не биди смешен, тој арсенал оружје дома за пикник да не го чувале.. и како што рече и министерката Јанкуловска дека има цврсти докази а тоа може да е доказ и дека навистина од тие оружја е пукано.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Си слушнал за Гвантанамо???

Член од
7 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
75
Албанци како педерчиња ќутите кога ке ве прашам зошто не земете пушка во Австрија и Швајцарија за да добиете министерства, пратеници и слично. Таму сте клошари прва класа. Дали ако земам пушка и се борам за правата на македонците во Албанија ке ме поддржите и тоа е исправно? Дали ке поддржите да влезе македонска партија во Собрание на Албанија и да се избори со оружје за тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom