Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Прашај Босанец од Босна, дали се исто со Бошњаците. Бошњак е Српси Муслиман, а Босанец е тоа што ти го збориш. Баш на оваа тема се расправав пред некој ден со луѓе од Босна и едногласни се: Бошњаците се Албанци!
баш така .....имам правено муабет со босанци из босне пред десетина години и сите тврдеа дека санџаклиите се србски муслимани и ги ставаа на исто рамниште со нашиве шчиптари,инаку Агим и Африм не се типиќни санџачки имиња како што се Денис,Есад,Мехо,Сафет.....

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Ama ke pojdes vo sveta vojna protiv hristijanstvoto taka koga ke dojde vreme !
Nema potreba od toa kralu,cel moj zivot niti u crkva niti u dzamija imam vlezeno i ne se zamaram so takvi temi a i luge kao sto si ti.
Taka da you know what to do ;) F OFF

Б

Бат Елохим

Гостин
Ne tresi gluposti ako boga znaes...kako mozes da kazes za Boshnjak da kazes deka e Albanec od Crna Gora...bog da cuva i brani sto glup narod zivee na ovaa planeta.
Pa ova dete od gradinka ne bi ti poveruvalo.

Agim i Afrim definitivno ne spagaat vo Boshnjacki iminja,,,jas sum Boshnjak i znam.
така фино. Ко пола банди и кланови што се прават Бошњаци (демек од Босна) во Македонија а уствари се од Црна Гора и Нови Пазар. Муслимани, испомешани со Косовари..
Не знам што те погаѓа толку.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Македонските муслимани се исто што и Српските/Хрватските муслимани денеска наречени бошњаци. Тоа сето било Македонци,Хрвати,Срби христијанско населени и само нивните предци знаат од каква мака примиле туѓа вера. За денеска овие исти луѓе забораваат на своите предци кои им се превртуваат у гроб!

Па мани тоа имињата им ги ставаат стрикно муслимански ко да нема Македонски имиња кои не се христијански, не мора на чело да му пишува дека е муслиман па мора да е Мухамед или Рамазан...може да е Филип,Александар и сл., а да си е верен на својата релиѓија. Името не те прави верник туку чистото верување.

M

Moon Child

Гостин
Овдешните Босанци не ги сакаат Албанците. Учев во мешан клас средно и знам колку не се сакаат. Со самите Босанци имам правено муабет по таа тема и ми имаат лично кажувано. Нити пак сакаат некоја Босанка да се сплетка со Албанец.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Nema potreba od toa kralu,cel moj zivot niti u crkva niti u dzamija imam vlezeno i ne se zamaram so takvi temi a i luge kao sto si ti.
Taka da you know what to do ;) F OFF
Abe vie site vikate taka deka ne se zamarate so tie nebitni raboti ama za zal neizgleda taka ..

M

Mario Gómez

Гостин
Уште некој ќе каже дека тоа не се убијците?

И успат да каже кој го убил Кенеди и дали ЦИА ги органзирала терористичките напади во САД?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Брат потурчени Срби кратко и јасно. Тоа што се кај нас Торбешите за Србите се Бошнњаците.
Вака значи имам пријатели Бошњаци ............ Бошњаците си зборат Српско-Хрватски јазик како мајчин јазик, за нас потполно разбирлив јазик, потекнуваат претежно или од БиХ или од регионот Санџак(Санџаклии и Бошњаци е исто), Бошњаците неможе да се ниту Турци, ниту пак Албанци/Арнаути... бидејќи не зборат ниту на Турски, ниту на Албански јазик............. можеби некој научил Турски или Албански па знае, но мајчин јазик не им е ниту Турскиот, ниту пак Албанскиот, туку Српско-Хрватскиот ............ е сега за верата Муслимани се т.е. потурчени ко што велиш, но национално гледано немаат додир ни со Турци, ни со Албанци ............... ко што кажа тие се нешто како Српски/ЦрноГорски/Хрватски Муслимани(Бошњаци) исто како кај нас Макед.Муслимани(Торбеши) ........ или пак Буг.Муслимани(Помаци) .......... во Косово на Гора Горанците се Муслимани, но говорат на МК дијалект и не се Албанци, не зборат Албански, ниту пак Турци, не зборат Турски !

M

Mr.InF3ction

Гостин
Од каде знаеш со какви докази располага МВР?
Каде тоа признаа, дај некој линк.
Па не треба линкови. Некои работи што се случуваат се дознаваат од нивните семејства и блиски луѓе. Не сите информации се објавуваат јавно.
А ти работиш во МВР, па знаеш дека нема докази или ако не даваат по медиуми значи дека нема докази? o_O
Сигурно пророчици не им се јавиле во сон, па онака random ги уапсиле типовите.
Остај тоа што слушаш на вести. Си имаат они црна листа и само чекаат нешто да се случи , или ќе направат нешто вакво за да имаат прилика да ги уапсат. Не сакам сега да зборувам за работи што не се за во јавност. Не работам во мвр но еден од тие што се приведени го знам многу добро и неколку така индиректно (не се тие 5 осомничени што ги објавиле денес).
И ете за тој еден знам дека нема апсолутна никаква поврзаност со случајот но ете приведен е без никакви докази и причина..само затоа што се најдени "литератури"...не знаев дека да имаш книги за ислам дома е кривично дело и знак за тероризам. И по некоја случајност ИВЗ се мрази со "вехабисти" ..па они знаат кои се тие "вехабистите" што им сметаат комотно да крадат пари од муслиманите итн..ај да не го тупам ..има мн работи позади ова што не знае народот..поготово македонците.
Веруваш дека уапсените се невини?
Муслиман си?
Не реков дека сите се невини. Уапсиле околу 100 луѓе а викаат дека 20. И да муслиман сум....ваљда сеа и мене ќе ме сметаш терорист :icon_lol:.

Да се разбереме и јас сум за да се фатат вистинските сторители..ама не сум и до толку малоумен да верувам буквално од збор до збор што ќе кажат овие од мвр. До пред една недела викаа дека сторителите биле некои про. ..се било испланирано убаво...и да...толку што биле професионалци не избегале од државата туку си седеле и се спремале за пикник за први 1 мај. И дете што има 10 год ќе му текне дека треба да избега некаде у пм после некое такво дело...до толку сите гледале филмови.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А шо тргнате у правец за националност ? Албанци се , јасно е тоа од првиот ден. МВР знаеше , ама ќутеше , играше според правила. Ако кажеа уште првиот дена дека убијците се албанци , се очекуваше одговор врз нив од страна на Македонците , затоа траеја со цел да не пукне војна.

Сега останува целта да се открие , не е ова random убиство , бидејчи е планирано подолго време и е вложен доста труд плус 20+ души се умешани.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
така фино. Ко пола банди и кланови што се прават Бошњаци (демек од Босна) во Македонија а уствари се од Црна Гора и Нови Пазар. Муслимани, испомешани со Косовари..
Не знам што те погаѓа толку.
Znaci jas tebe mozam da te vikam Bugar togas,,isto mu doaga neli?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А шо тргнате у правец за националност ? Албанци се , јасно е тоа од првиот ден. МВР знаеше , ама ќутеше , играше според правила. Ако кажеа уште првиот дена дека убијците се албанци , се очекуваше одговор врз нив од страна на Македонците , затоа траеја со цел да не пукне војна.

Сега останува целта да се открие , не е ова random убиство , бидејчи е планирано подолго време и е вложен доста труд плус 20+ души се умешани.
Nah, forums know better.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.694
Поени од реакции
6.044
Овдешните Босанци не ги сакаат Албанците. Учев во мешан клас средно и знам колку не се сакаат. Со самите Босанци имам правено муабет по таа тема и ми имаат лично кажувано. Нити пак сакаат некоја Босанка да се сплетка со Албанец.
Да ми извиниш ама во Шверцери повеќе има Босанци и Турци одколку Ш*птари

Б

Бат Елохим

Гостин
Znaci jas tebe mozam da te vikam Bugar togas,,isto mu doaga neli?
Не, затоа што јас не водам потекло од Бугарија. А тебе семката од кај ти е уствари кога веќе лично го фаќаш муабетот?

Уствари не ме ни интересира.. Кога Босанци ти викаат да бегаш од санџаклии се ми е јасно..

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095

Така е плус Босанец не е член на UCK а уште помалку да се слика на позади албанско знаме и да се тепа за голема Алабанија!

Kajgana Shop

На врв Bottom