- Член од
- 19 август 2010
- Мислења
- 1.365
- Поени од реакции
- 2.053
Кој кажа дека се муслимански?Овие 2 имиња (Агим и Африм) не се муслимански туку се Албански.
Кој кажа дека се муслимански?Овие 2 имиња (Агим и Африм) не се муслимански туку се Албански.
Вистина. Требаше да ги бркаат со коли, нешто во стилот на Џејмс Бонд филмовите. Па колата наеднаш да се претвори во авион, и да прелета на Косово.Ова испадна едно од најбаналните апсења било кога...
Нема утеха за таков грозоморен чин. Нема утеха за тоа што твоето дете било убиено, колку да послужи како пример.Убеден сум дека на семејствата на убиените не им врши никаква работа било кој да биде уапсен и осуден за делото. Убеден сум дека и тие ги бараат вистинските.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 16:41 ---Во акцијата била приведена и Фериде Билали (60) од Липковското село Отља. Билали живеела сама веќе 15 години, откако нејзините синови заминале во странство, според информациите на весникот. Кај неа бил пронајден пиштол.Приведените биле и браќата Чани Азири(64), Фејзи Азири(50) и Хаки Азири(32) од Шуто Оризари. Најстариот од нив бил пензионер, Хаки бил земјоделец, додека најмладиот брат бил возач на камион.
Во полициската акција `Монструм`во Арачиново биле приведени и Мерван Џавити (24)- автомеханичар и Исни Асани (34)- таксист. Меѓу приведените на Џевад Зендели (26) од скопска Гази Баба.
Ти да не си полицајка па се знаешSPORED IZJAVATA MEGU ONIE 20-TINA SE NAOGAT I STORITELITE ? OVA E CISTA LAGA
Човек обвинет за тероризам, онака лежерно вика, со странство сум сеа, иам многу работа ама во прва можна прилика ќе тргнам натаму. Да видам шо трипаат овие од МВР.На работа е во странство и наводно ќе се врател во прва можна прилика.
Лага е тоа. Македонија нема ДНК база. Тоа значи, и во кола ако нашле ДНК, таа не може да се најде во база туку после кога ќе го фатиш осомничениот, му зимаш примерок, па споредуваш. Тоа за 6 часа не може да се направи (момент од апсењето, до моментот кога министерката излажа дека се фатни убијците).Princ пред неколку дена го најдоа днк профилот на убијците а тоа им помогна лесно да ги најдат и да ги уапсат на спиење во време кога најмалку ќе очекуваат некој да им дојде на врата.
Сите сакаме вистинските убијци да одговараат, никој не сака невин човек да лежи по затвори само за да се „затвори случајот“. Јас разбирам дека Презумпција на невиност е одамна мртва категорија во државава, кај нас човек е виновен кога ќе кажат на вести.Јас од друга страна поинаку размислувам... вистинските убијци/помагачи/нарачатели ме интересираат.
Па добро може и така да ги приведат и да споредат днк, епа ако не одговарала днк ќе биле пуштени уште вчера а они веќе се кај истражен судија.Лага е тоа. Македонија нема ДНК база. Тоа значи, и во кола ако нашле ДНК, таа не може да се најде во база туку после кога ќе го фатиш осомничениот, му зимаш примерок, па споредуваш. Тоа за 6 часа не може да се направи (момент од апсењето, до моментот кога министерката излажа дека се фатни убијците).
Само логика фали во земјава, пари имаме доволно.
Не секоја изјава дадена во јавност е вистинита, еден од начините да ги “успокојат“ злосторниците (да не избегаат преку граница а можеби и на друг континент) е да се убедат дека нема цврсти докази, не ма ДНК база, не се таму, не треба да се паничи. Ние сме само посматрачи во ова игра и знаеме пна што ни се сервира. Најбитно е да има уапсени и осомничени, следен чекор е државата да изнесе цврсти докази за нивните злосторства и да му изрече праведна мера.Лага е тоа. Македонија нема ДНК база. Тоа значи, и во кола ако нашле ДНК, таа не може да се најде во база туку после кога ќе го фатиш осомничениот, му зимаш примерок, па споредуваш. Тоа за 6 часа не може да се направи (момент од апсењето, до моментот кога министерката излажа дека се фатни убијците).
Само логика фали во земјава, пари имаме доволно.
Во теорија, може да се поништи. Во реалноста - нема никогаш да се поништи доколку тоа политички не им одговара на поголемите "батковци" во светот.И тој договор Охридски може да се поништи во било кое време Македонија да поска, затоа што е изнуден под присила на Западот.
Не знаеме со сигурност дали така рекол и дали навистина ќе се врати. Но ете ако случајно се врати и испадне дека е невин. Што тогаш? Никому ништо? Не, доста беа Албанците дежурни виновници. Не чудете се ако има протести и гнев. Не го сакам системот што не ме сака мене, јасно ко пасуљ.А тоа што викаш ти дека еден ни не знаел дека го бараат, дека при прва можна прилика ќе се врати дома тоа е само бранење од албанска страна демек он е невин, Македонската полиција има приведено грешни лица се со цел да се предивика тензии и албанците да се кренат на протести и да се создаде гнев.
МВР има грешено многу пати, затоа и не им верувам одамна. Како најголеми грешки на оваа гарнитура на МВР ќе ги спомнам:Ако мвр не се сигурни ќе кажат дека не се знае колку се поврзани со убиството и нема да ги објавуваат сликите и видеата.