Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Значи факти:
1. МВР успешно ја завршија оваа акција, која се надевам ќе продолжи кога вехабистиве ќе ги издадат своите колеги.
2. Но, не смее да се заборави дека политиката на државата е таква, што во 100% чистите албански средини, како арачиново и тетовските и кумановските села, не се води никаква евиденција за ништо, ни полиција има ингеренции(освен во вакви акции). Вината е на МВР што во една ваква мала држава дозволила развивање на вакви редикални организации, во места во кои територијално се во МК, а таму има криминал колку од овде до месечината и назад.
3. Како шо кажа србинот, ако се докаже дека овие планирале да одат во европа и имаат материјали за идни акции и стварно се бореле за талибанците, имаме поени за борба против тероризмот.
4. Имаме способна полиција и војска, која е неспособно водена и користена во многу ситуации.

Се сложувам, но тоа е грешка на дипломатијата наша тоа треба да се подготви терен да добиеш поддршка од нормалниот свет и уште претходно да подготвиш терен (ко нива пред сеење) ,малку е чудно во суверена држава да бараш подршка од запад за такво нешто но засега така стојат работите. Но тоа може да се одработи со умна дипломатија. Треба полициско роварење низ Македонија и тоа длабоко.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
За Муџахединциве треба да се примени Руски Рецепт. Они штом им прават...:свиркам:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
МВР : Се работи за професионални убијци

МВР : Пронајдено е големо количество оружје и доказен материјал

ЈАС : Или не биле професионални убијци или пак не е пронајден голем доказен материјал. Не може и двете објаснувања на МВР да се точни. Јас ако би убил некого не би го чувал дома истото оружје , смс пораките , кондурите ...

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
45
БРАВО за МВР, иако сум можеби и субјективна во овој поглед, особено го сакав фактот што сами се пријавуваа за да учествуваат во акцијата и морам да дадам длабока почит за храброста и пожртвуваноста, деноноќната работа (буквално) и самоконтролата да не им ги изгазат гнасните фаци и души лежејќи така на под...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Ќе исплива и тоа на површината.
Не верувам дека МВР ќе им ги соопштат имињата и презимињата во јавност, бидејќи ќе се види дека се Албанци, а тоа дека биле Радикални Исламисти/Муџахедини/Вахабисти... штознам, повеќе типувам дека се Албански Националисти па и ’’бивши’’ УЧКи !
:tapp:

I

Iblis

Гостин
Вака ке пропејат се. Стаорец во метална канта, со отворот на стомакот, Како ја вжештуваш кантата, стаорецот ти прави дупка во стомакот за да избега. Вакви мачење треба за сите што се поврзанни со убиството.
Не не, не може вака, треба да пропејат убаво. Ако има терористичка позадина акцијата, ќе имаат доста за кажување.
Не верувам дека МВР ќе им ги соопштат имињата и презимињата во јавност, бидејќи ќе се види дека се Албанци, а тоа дека биле Радикални Исламисти/Муџахедини/Вахабисти... штознам, повеќе типувам дека се Албански Националисти па и ’’бивши’’ УЧКи !
Не мора МВР. Кои и да се, што и да направиле, треба да поминат низ судскиот систем. Ќе протече..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483

ЈАС : Или не биле професионални убијци или пак не е пронајден голем доказен материјал. Не може и двете објаснувања на МВР да се точни. Јас ако би убил некого не би го чувал дома истото оружје , смс пораките , кондурите ...
Не ти е срам да коментираш?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

Сега Дарди сите ќе просветли..:icon_lol: Има да го силува сега тоа ПРИЈАВИ.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Не ти е срам да коментираш?
Го пишав ова уште 15-16 април дека ќе зборат..
вака идеше постот, ми го избриша некој без врска, го пишувам пак.
прво викаа дека не се албанци
второ, па што ако се албанци, не сме сите исти
трето, тие што се приведени се приведени без доказ
четврто, протести за борците за човекови права
ТОА Е ТОА.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Би ги чувал, ако ти се потребни за уште такви или слични акции.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Имињата очекувам да им се во стил Алија,Арбен,Фљамур,Зоки од Арачиново ( :icon_lol: )...и слични такви имиња кој кога ќе ги чуеш одма ти свети сијаличката во главата *DANGER- POTENTIAL TERRORIST*
хахахах луд си Зоки од Арачиново

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
A што ќе биде ако меѓу нив има некои со Македонско име и презиме?

Kajgana Shop

На врв Bottom