Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Bela kosula za na ribolov?! ne veruvam da si videl nekoe od telata....
http://www.youtube.com/watch?v=RsfCuI6as2Q&feature=player_embedded
Погледни точно на 1:19 и стопирај.Мене ми личи на едно од телата.И тоа белото мислам дека е маица/кошула а не нешто со што ги покриваат жртви после убиство.И барем ја не глеам крв...поправете ме ако грешам.
 
Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Убијците сигурно не се од околните села и места.Населението таму не треба да си ги нарушува односите.
Злосторниците се дојдени од страна.Сигурно веќе не се ни во Македонија.
Во вестите на Сител беше скратен делот како кажува концесионерот на тоа езерото му претеле шип тари со калашников.....сигурни имало некави матни работи од порано .
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Претседател,премиер,пратеник,амбасадор..........и дури тогаш се размислува дали ќе се даде ексклузивност за да се прогласи ден на жалост
ЕКСКЛУЗИВНОСТ?
Што има ексклузивно во смрт и ден на жалост?
Жалењето е ексклузивно и се протега само до одредени личности???????
Срам да ти е. Засрами се од ова што го говориш!
 

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
За да се прогласи ден на жалост не гледам причина.Обични луѓе се еј,ако се прогласувало ден на жалост за секој кај ќе ни биде крајот.


 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Членот crtkantia е баниран од темава. Го знаеме дека е партиски трол, ама барем мислев дека таквите душа имаат.
 
B

Beck's

Гостин
Iskreno zalam za slucajot, lesna im zemja i sto poskoro da se fatat onie sto napravile vakvo nesto.

Iskreno, ne znam zasto obvinuvate nekoi(vo slucajot albanci) koga nikoj ne izglegol so nekoja oficialna informacija. Poslednive nedeli citav kako makedonec so sekira masakriral svoja zena, kako decko so pistol ja izresetil svojata zenska, kako vnuk ubodel svoj dedo, kako bese faten deckoto sto so 30 ubodi so noz ja ubil prijatelkata. Znaci monstrumi postojat sekade niz svetov. Ama prosto izgledaat vasite postovi, koa ete i Jankulovska kaza deka koj ima nekakva informacija neka se obrati do MVR, a ne tuka da si lecete frustracii i deluvate eksperti

Gi pcuete MVR a zaboraivte deka vie bevte tie sto gi staivte u vlast. Pcuete po Sitel, Kanal 5 a zaboraivte deka vie slavevte koa A1 otide vo stecaj. Vo vakva zemja ke ima vakvi slucaevi, pa moze da ostanat ne razjasneti, posto narodot toa im go dava za pravo.

I nie albancite patime od svoite politicari, koi edno kazuvaat pred izbori sosema drugo rabotat na vlast, ama ovci sme, posto ne znaeme da izlezeme ko grcite, britancite, spancite da zapalime sve i svesto pa nareden pat politicarite da razmislat 3 pati za nekoj poteg.

I koa izleze vesta za dvajcata ubieni u GV prvite mislenja pred otkrivanje na identitetot na zrtvite bese deka sigurno nekoj sipac ubil makedonci. Smeski ste
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.482
http://www.youtube.com/watch?v=RsfCuI6as2Q&feature=player_embedded
Погледни точно на 1:19 и стопирај.Мене ми личи на едно од телата.И тоа белото мислам дека е маица/кошула а не нешто со што ги покриваат жртви после убиство.И барем ја не глеам крв...поправете ме ако грешам.
Nikakvo telo ne gledam... Izgleda gresis....
 
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Искрено те замолувам, денес, барем денес и утре имај почит и не внесувај непотребни муабети и дискусии.
ок ама ова не ти дава право да ми ги избришиш постовите мои..
 
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Огромно сочуство до фамилиите на загинатите, до нивните другари и пријатели и до цела македонска јавност која денес се сочуствува со најблиските.

Веќе подолго време избегнувам да читам новини од Македонија најповеќе како еден мал бојкот кон нашето мизерно новинарство. Вчера отворив ТИМЕ и што да прочитам , невидена катастрофа и тоа на најголемиот христијански празник. Секако колку и да сака човек неможе а да не почне да шпекулира и да си прави свои сценарија за можните злосторници. Тоа е човечки нагон и сосома е разбирливо секој од нас да посакува што побрзо да се најдат и казнат злосторниците. Читајки ги постовите на Кајгана особено оние на луѓето кои живеат во Радишани и околината полека успеав да исценирам и мое видување на настанот и тоа врз база на метод на исклучување.
Па така веднаш ги исклуив можностите дека момците биле дел од мафијашка пресметка, дека биле сведоци на одстранување на леш, дека биле ликвидирани од психопат и дека тоа го сториле аматери (месно население со кое имале закачка).
На крај дојдов до следната предпоставка:
Извршител на убиството со огрона веројатност се професионаци, платени за она што го работат. Со оглед на начинот (читај ладникрвноста) на кој убиството е извршено се работи за луѓе на кои не им е прв пат да убиват.
Логистичка подршка веројатно била обезбедена од некој од соседните населени места.
Мотив за убиството според мене е обележуање на територија со оглед на тоа дека езерото се наоѓа во условно кажано меѓуграничен простор.

Што се однесува до пронаоѓање на убиците мислам дека тоа нема да се случи (барем нема да се најдат вистинските убици), како прво затоа што верувам дека тие половина час после убиството не се веќе во Македонија, а и да се во Македонија неверувам дека некој ќе се осмели да го наруши „соживотот„ кој го уживаме во Македонија.
На крај сепак мислам дека огромен дел од албанското население го осудува настанот и дека проценотот на оние кои би извршиле или подржале ваков грозоморен чин е многу мал. Така да мислам дека генерализирање треба да се избегнува.
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
- ај наброј ми тогаш некои необични луѓе од нашава држава
Кога ќе загинат обични луѓе тогаш е колотерала, кога ќе загини некоја дебела глава од парламентот тогаш е национална загуба. Тоа е, за жал така размислуваат голем дел од партиските послушници.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
„Врз основа на направената обдукција потврдено е дека смртта кај петтемина убиени настапила како последица од повеќе прострелни рани кои кај четири од лицата се нанесени од непосредна близина, додека кај петтото лице од малку поголема оддалеченост
http://kajgana.com/ubientite-momchinja-bile-zastrelani-od-povekjemina-so-tri-tipa-oruzhje

Според ова што го прочитав, нема никакво сомневање веќе дека децата биле таргетирани. Дечињата биле екзегутирани, а за жал човекот се нашол на погрешно место во погрешно време (како и децата впрочем) и видел се што се случува, затоа и бил пукан од поголема оддалеченост.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom