Македонец
мразам патетика во натпис
- Член од
- 12 февруари 2007
- Мислења
- 3.928
- Поени од реакции
- 3.814
Брат не што глумат лудило дека незнаат што е ќуќна слава или именден...туку можеби за викенд пола Скопје не е по селата кај роднините а??а извини вие од поголемите градови ( кој тоа поголеми градови , еден е!!!) или скратено од скопје и околните села сакате да кажете дека сте премногу софистицирани , напредни, европеизирани итн итн итн и не ви е јасен хуморот на вашите татковци и дедовци.
а на каков хумор се палите ??? на опера или џез можеби. греој
толку сте напредни што не одите повеќе на имендени. не дека сте напредни туку имињата ви се како ние што ги викаме кучињата и мачињата и другите домашни миленичиња. лео, теа, мина . е нема за нив именден.

Еве јас сум од Велес и незнам како изгледа ни куќна слава,ни именден....нити пак комшиите ми палат правосмукалка со откачено Пинк на ТВ....ама тоа не значи дека не сум запознаен со тие работи....јас на пример во Карпош 4 се имам сретнато со овие работи....а ем таа населба се рачуна за една од "поинтелектуалните" населби.
Така да таа Mila Mina нека не продава финти за мали деца,со буржоазии и аристократија,бидејќи и сама знае дека дедо и нивата ја продал за татко и да се досели у Скопје.