Марјан Ѓорѓиевски

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
а извини вие од поголемите градови ( кој тоа поголеми градови , еден е!!!) или скратено од скопје и околните села сакате да кажете дека сте премногу софистицирани , напредни, европеизирани итн итн итн и не ви е јасен хуморот на вашите татковци и дедовци.
а на каков хумор се палите ??? на опера или џез можеби. греој
толку сте напредни што не одите повеќе на имендени. не дека сте напредни туку имињата ви се како ние што ги викаме кучињата и мачињата и другите домашни миленичиња. лео, теа, мина . е нема за нив именден.
Брат не што глумат лудило дека незнаат што е ќуќна слава или именден...туку можеби за викенд пола Скопје не е по селата кај роднините а?? :icon_lol:

Еве јас сум од Велес и незнам како изгледа ни куќна слава,ни именден....нити пак комшиите ми палат правосмукалка со откачено Пинк на ТВ....ама тоа не значи дека не сум запознаен со тие работи....јас на пример во Карпош 4 се имам сретнато со овие работи....а ем таа населба се рачуна за една од "поинтелектуалните" населби.

Така да таа Mila Mina нека не продава финти за мали деца,со буржоазии и аристократија,бидејќи и сама знае дека дедо и нивата ја продал за татко и да се досели у Скопје.:)

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Дечкото е ок, освежува малце со хуморот. После К-15 едини поинтересен тип.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Дефинитивно не е мој тип на хумор, ниту еднаш не ме насмеа, но дефинитивно е подобар од оние квази-комичари што настапуваат во Универзална сала.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Леле ова последново според мене со Компјутерџии е едно од најлошите

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
^ auu dosadni ste vise ne vi odgovaram na nisto ..koa ne svativte so zborev.odma od malite gradovi se javivte uvregjeni i pogredjeni hehe od sea vi praam IGNORE pa pisuvajte kolku sakate...i plus nekoja cura tuka pcue ko kocijas zasto ima nekoi frustracii ljubomorna e na poubavi od nea:)
p.s. pomirete se NE MI E SMESEN IC NEGO GLUP TOJ MARJAN i kraj! aj iskulirajte me sea.....posleden koment mi e ova
Дај сличе да ја видиме убавината срц ♥♥ :**

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Не е лош, не е лош дечкото. Прилично добро го отсликува менталитетот во МК. Можеби малку пренагласена е битолштината во него, ама ок, јас немам проблем со тоа. Само нека тера, не да го удре во глава “популарноста“ па да почне со глупости. :ROFLMAO:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
а извини вие од поголемите градови ( кој тоа поголеми градови , еден е!!!) или скратено од скопје и околните села сакате да кажете дека сте премногу софистицирани , напредни, европеизирани итн итн итн и не ви е јасен хуморот на вашите татковци и дедовци.
а на каков хумор се палите ??? на опера или џез можеби. греој
толку сте напредни што не одите повеќе на имендени. не дека сте напредни туку имињата ви се како ние што ги викаме кучињата и мачињата и другите домашни миленичиња. лео, теа, мина . е нема за нив именден.
А!?

Можеби токму тоа и му е грешката што хуморот му е како на нашите татковци и дедовци, односно пензионерски. ;)

Јас не се викам ни Тео ни Лео ни Мина ни бомба, па пак немам именден, ај откриј како се викам.

И тоа што немам именден, не значи дека не одам.

Изгледа не ја сфаќате главната поента, на пример мене ме иритира и со гласот и со начинот на кој ги кажува работите еве ако земеме куќни слави, што е смешното во куќни слави !? Тоа што наведува дека има луѓе што секогаш ти бараат рецепта !? Има такви луѓе, но тоа не е смешното, смешно би било кога би кажал вака:

На слава секогаш некој ти бара рецепта:

„Трајанке леле шо убај ти се кифлите. Сама ги правеше. Не зезај. Никој не ти помогна. Леле како од фурна се. Мораш да ми ја дадеш рецептава.
И зошто комшиките секогаш кажуваат такви работи !? Не затоа што стварно се заинтересирани за рецептата, него за да ја пофалат домаќинката. Као еве си се изнамачила, па само јас приметив, а и онака никој не ми правеше муабет, па ајде да сврзам два-три реда колку да ме приметат дека сум тука.
И ќе ја земе рецептата и ќе отиде дома и некогаш мажот ќе и рече „ај напрај од кифлите ко на Трајанка“ и она ќе му одговори „што од тие никаквите, нема шанси“. „Ма како никакви, па нели рече дека се како од фурна“. „Да, да како од фурна се.... изгорени“.„И ако толку сакаш кифли како на Трајанка, оди си кај неа да ти биде жена...Кифли сакал како на Трајанка. Зар јас не знам кифли да правам !? Сакаш да кажеш не ме бива за домаќинка!? А!?“
И ете така се „замесува“ караница со сопругата. Единствен одговор кој би требало комшијата да го даде ако случајно го праша жена му дали му се свиѓаат кифлите на Трајанка е „пааа... мене виното ми се погоди“. ;)

А со ова последново видео Марјан стана ист ко „Женски оркестар“, а „Женски оркестар“ беа смешни...пааа.. пааа... негде 90тите. :)

пс. на кој му е смешен нека си го гледа, на кој не му е, нема да му биде. И точка.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
^ auu dosadni ste vise ne vi odgovaram na nisto ..koa ne svativte so zborev.odma od malite gradovi se javivte uvregjeni i pogredjeni hehe od sea vi praam IGNORE pa pisuvajte kolku sakate...i plus nekoja cura tuka pcue ko kocijas zasto ima nekoi frustracii ljubomorna e na poubavi od nea:)
p.s. pomirete se NE MI E SMESEN IC NEGO GLUP TOJ MARJAN i kraj! aj iskulirajte me sea.....posleden koment mi e ova

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
auu dosadni ste vise ne vi odgovaram na nisto .
овој е најпаметно што га слушна од тебе, и ако можеш у живот више никад да не користиш пц... без навреду овој ти е крајно другарски совет од мене!!!
--- надополнето: Nov 14, 2011 4:31 PM ---
и да, мене па ми е смешен, посебно клипчето за студенти!!!

L

.Lost Angel.

Гостин
Мене посебно мие смешен некои работи кои ги кажува едноставно незнам зошто толку коментирате дека не е добар дечкото и тн. мислам мене кога нешто не мие убаво нит го коментирам нит сакам да го гледам тоа. а на вие толку пишувате дека е лош ваков онаков не гледајте го и немој да го слушате. Кога толку Вие лош и тн.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.536
Поени од реакции
24.354
А!?
Изгледа не ја сфаќате главната поента, на пример мене ме иритира и со гласот и со начинот на кој ги кажува работите еве

пс. на кој му е смешен нека си го гледа, на кој не му е, нема да му биде. И точка.
едно е да го гледаш, друго е да не го гледаш, едно е да ти се допаѓа , друго е да не ти се допаѓа , а сосем трето е да се јади гомна на секаде како тоа е глуп , ваков таков незнам каков. можеби не го сватиле вицот или поентата. и тоа може да биде, а не дека не го бива чоекот.
за болдираното.
тоа е дијалект типичен битолски, и сега кој им е крив на скопјаните дека дијалектот им е каков што им е.
сигурно не треба да збора на скопски за да тие го сватат , има и други градови во македонија. мислам сосила се прават нешто како демек ние од скопје и вие другите, а 90% се населија после земјотресот таму. не за друго ни ги испразнија селата.
п.с да не се сватиме погрешно не мислам лично на тебе, така се погоди , ке се препознаат тие од поголемите градови.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
едно е да го гледаш, друго е да не го гледаш, едно е да ти се допаѓа , друго е да не ти се допаѓа , а сосем трето е да се јади гомна на секаде како тоа е глуп , ваков таков незнам каков. можеби не го сватиле вицот или поентата. и тоа може да биде, а не дека не го бива чоекот.
за болдираното.
тоа е дијалект типичен битолски, и сега кој им е крив на скопјаните дека дијалектот им е каков што им е.
сигурно не треба да збора на скопски за да тие го сватат , има и други градови во македонија. мислам сосила се прават нешто како демек ние од скопје и вие другите, а 90% се населија после земјотресот таму. не за друго ни ги испразнија селата.
п.с да не се сватиме погрешно не мислам лично на тебе, така се погоди , ке се препознаат тие од поголемите градови.
Друже начинот реков не дијалектот. Начинот не ми е смешен. И под тоа ти објаснив како јас би го направил тоа и што за мене е смешно. Не е смешно само да кажеш нешто, него и да дадеш твое (хумористично) објаснување зошто е тоа така. ;)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.995
Поени од реакции
16.444
А не пцуе веќе на крај од реченица?:D
Нели тоа беше битолски дијалект, или прифаќа забелешки и критики.:rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom