rymz напиша:Shto si se fatil za tetovo? idi vo stara charshija istoto go imash? i vo chair, gazi baba, topansko, butel, skopje sever....
Се фатив за Тетово дека темава е за Тетово кога ке има тема за Бутел Чаир Топана ке се фатам за нив!!!
rymz напиша:Shto si se fatil za tetovo? idi vo stara charshija istoto go imash? i vo chair, gazi baba, topansko, butel, skopje sever....
Се фатив за Тетово дека темава е за Тетово кога ке има тема за Бутел Чаир Топана ке се фатам за нив!!!
E ova e strasno. Cim nekakva nacionalnost e povazna od parite togas stvarno situacijata e za nikade.rymz напиша:bez razlika kolku i da se rabotite dvojazicni, albanec ne mu stapnuva vo makedonec vo prodavnica, i vice-versa....
ete ti, pak si chukate u glava za avtonomna Ilirida...abe atmosverata vo Tetovo e takva ushte od 1995ta, barem togash se zapishav na medicina tamu, a najverojatno ushte od porano. Kjotek kje izedev deka vlegov vo edna sendvichara da kupam hamburger, a tipot bil makedonec. Celo Tetovo krivo me gledashe, i makedonci i albanci. Ako spored tebe toa e znak za avtonomna Ilirida, togash kakov znak e od makedoncite? Masovno unishtuvanje na albancite? Ne tropaj gluposti, daj malce bidi seriozen i zivej vo segashnosta.VirtualVlad напиша:E ova e strasno. Cim nekakva nacionalnost e povazna od parite togas stvarno situacijata e za nikade.
Ova mislam deka e pojasen znak za nekakva si avtonomna Ilirida ili golema albainja otkolku menuvanjeto na iminjata na ulicite
Nema logicna povrzanost megu ovie recenici i mojot tekst. Ili jas ne go znam dobro makedonskiot jazik ili avtorot na ova gore ne go znae.rymz напиша:ete ti, pak si chukate u glava za avtonomna Ilirida...abe atmosverata vo Tetovo e takva ushte od 1995ta, barem togash se zapishav na medicina tamu, a najverojatno ushte od porano. Kjotek kje izedev deka vlegov vo edna sendvichara da kupam hamburger, a tipot bil makedonec. Celo Tetovo krivo me gledashe, i makedonci i albanci. Ako spored tebe toa e znak za avtonomna Ilirida, togash kakov znak e od makedoncite? Masovno unishtuvanje na albancite? Ne tropaj gluposti, daj malce bidi seriozen i zivej vo segashnosta.
stom e taka vo tetovo, dajte nie makedoncite da ne kupuvame od albancite nit vo skopje nit vo tetovo nitu bilo kade....koga ke vidis vo skopje nie im go polnime dzebot...VirtualVlad напиша:E ova e strasno. Cim nekakva nacionalnost e povazna od parite togas stvarno situacijata e za nikade.
Ova mislam deka e pojasen znak za nekakva si avtonomna Ilirida ili golema albainja otkolku menuvanjeto na iminjata na ulicite
Maca, vakvata podelenost ne mi bese poznata! Od koga e vaka, podelba na dukanite po etnicka osnova pa da ne kupuvame kaj drugite? Uste od stara Jugoslavija, posle nezavisnosta ili po 2001?Maca напиша:abe nema vrska za ducanite, deka ako e albanski ne se vleguva! Gluposti, kolku mnogu butici znam sto ziveat od toa sto albanki im kupuvaat... ne se ideme vo kafici zaedno iako oni idat vo nekoi nasi t.s. makedonski, makedonec ne ide vo albanski kafic ili mnogu retki se tie sto ce idat tamu...