Маршал Тито ~ Илирида, Иво Рибар Лола ~ Дешморе е комбит

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
606 напиша:
Вака вика „Вечер“

Согласно Одлуката, плоштадот во центарот на Тетово и главната улица, кои досега го носеа името "Маршал Тито", во иднина ќе се викаат "Илирија".
Aj procitaj bolje, pravilno kako kje se menuva imeto...pa posle nemoj da koristish boja za konduri Ilirija ako taka lesno ime ti prechelo

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
rymz напиша:
Abe ja sredno imam zavrsheno vo Tetovo, vo 1995ta prv pat otidov tamu, i kjotek kje jadev i od dvete strani zashto vlegov u makedonska sendvichara, znaci 2001va kaj niv postoeshe ushte od poodamna...
Zdravo daj eden sendvic...tipot krivo me glea me pcue, nadvor nekoi albanci isto taka me pcujat...si sedam ja i taka zhalosno kroasan od trafika si kupiv ebate...
Sto da kazam, bog da cuva od primitivizam (od kade i da doagja)...

Член од
17 април 2007
Мислења
111
Поени од реакции
0
Silen напиша:
Sto da kazam, bog da cuva od primitivizam (od kade i da doagja)...
Особено опасен е ислјамскија фундаментализ'м/фанатиз'м/ ,мислја,че нашија Балкански регион оште много има да страда от него...и да си кажа честно -не с'м голјам оптимист за изхода на тоја проблем в нашија регион.../дано да греша/

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Silen напиша:
Maca, vakvata podelenost ne mi bese poznata! Od koga e vaka, podelba na dukanite po etnicka osnova pa da ne kupuvame kaj drugite? Uste od stara Jugoslavija, posle nezavisnosta ili po 2001?

Samo da kazam deka e zalno ako e vistina..
Bas napisav deka nema podelenost pomegju dukanite, sega ako ti od kejf ne sakas da kupuvas kaj albanec toa e drugo 20, ama toa sto nekoj prethodno napisa deka ne moze da vleze makedonec vo albanski dukan i obratno ne e tocno... Rekov deka ima podelenost vo carsijata t.s. vo kaficite, si imaat oni nivni kafici nie nasi, oni nivno disko, nie nase i taka...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Maca напиша:
Bas napisav deka nema podelenost pomegju dukanite, sega ako ti od kejf ne sakas da kupuvas kaj albanec toa e drugo 20, ama toa sto nekoj prethodno napisa deka ne moze da vleze makedonec vo albanski dukan i obratno ne e tocno... Rekov deka ima podelenost vo carsijata t.s. vo kaficite, si imaat oni nivni kafici nie nasi, oni nivno disko, nie nase i taka...
Znaci pogresno sum razbral. Super stom e taka!

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Vo Cair ima skolo sto se vika Ilirija uste pred 15 godini pa nikoj ne se buni....toa e be luge....taka si nadrobivme taka ke si srkame...ne znam sto voopsto ima potreba da se razgovara na ovaa tema.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ВМРО напиша:
Vo Cair ima skolo sto se vika Ilirija uste pred 15 godini pa nikoj ne se buni....toa e be luge....taka si nadrobivme taka ke si srkame...ne znam sto voopsto ima potreba da se razgovara na ovaa tema.
Aj nema da te vregjam...se vozdrzhuvam epten da ti kazam. Shkoloto se vika Lirija (Sloboda) i postoi od 1944-1945... patronatot na shkoloto e denot na zavrshuvanjeto na vtorata svetska vojna... shto si nadrobil pa da si go srkash?? Imam kazano vo nekolku navrati, na nekogo mu odgovara ovaa omraza pomegju dvete strani pa samo gluposti i nevistiniti se shirat.. Za sve mozhesh da kenjash, ama ne za shkoloto, deka e najdobroto albansko osnovno shkolo vo R.M od kade shto proizleguva elitata na albanskiut etnikum lugje so koi shto se gordeam. Lugje shto navistina pretstavuvaat shto e toa da si albanec. Adrian Gaxha, Veton Grubi, Faton Saliu, i mnogu drugi koi shto i da gi imenuvam tebe nema da ti znachat nishto, deka ti si zapoznaen samo so simbolichen mal broj na albanci koi shto se po televizija radi nivnite kriminalistichki ili nekakvi loshi dela. Bi te razocharal koga bi ti kazal deka brojot na poshtenite "Albanci" e neshto pogolem, no ostanuva vo senka poradi takvi kako tebe shto od Lirija pravat ilirija, od shkolo so 60 godini pozadi, go pretvorash vo 15 godishno shkolo...

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
ВМРО напиша:
Pi vo Tetovo ima skolo sto se vika Lirija pa nikoj ne se buni, ok e toa, taka e koga e multietnicka sredina, normalno e da ima i ucilista so albanski nazivi...

f9

Член од
21 април 2007
Мислења
30
Поени од реакции
2
Ova preimenuvanje e bukvalno kitenje so tugi perduvi.Do koga bre lugje.Ako nas ni treba neshto toa se novi ulici,ploshtadi,fabriki,shkoli.Ama novi i so takvi NOVI iminja.Sakash da stavish novo ime -izgradi shkolo,izgradi,-napravi neshto novo i stavi go znakot sto te motiviral.Vaka kako sto trgnalo ,so farbanja i prefarbuvanja nema napredok.

Kajgana Shop

На врв Bottom