G
_Ghost_
Гостин
Пеналче класикаКачисе на кур па види ја
Пеналче класикаКачисе на кур па види ја
Organizacijata bese perfektna,ne relativna tuku Apsolutna perfektna,isto kako vardar vo esen koga bese domakin,kako ke pravis pa taka ti se vraka..a za neubavite skandiranja,ne znam sto e ubavo za vas? ozbilno,vo esen site znaeme kako naviva komitite(toa ubavo bese??)da odis vo Nis ili Bg i da vregas na nacionalna osnova,narod koj voopsto go nema tamu ni kako del od prventsvoto ni kako publika!!!!?? i toa li e ubavo??Честито победа на Македонското Сонце Вардар на прави патеки како што го личи.
А во исто честитка до Шкендија за релативно добро организиран натпревар имаше некои неубави скандирајна од публика но со однос во кој се наоѓаме во државата беше добро организирано помина во коректна атмосфера.
Зашто да не може да биде секогаш вака нека победува подобриот а поразениот мора во спортски дух да ја честита победата.
Зошто да не може и гостински навивачи да си го бодрат својот клуб било каде.
Треба да се почни од дома со воспитувајне за респект и соживот да превладува разум а не мометална еуфорија.Па на школо да се воведи респект за останатите.
Може да се набројуваат примери сто за други првенства Англиско ... навивачи од различни тимови седат еден до еден си навиваат а после утакмица се дружат заедно.
Ако на сите му цел да гледаат подобро првенство и фамилиарната публика да се врати на стадиони ова нека послужи за почетна позитивна точка.
Кога ке се зголеми спортската свест и публиката помасовно ги посетува стадионите тоа ке значи потик за државата да инвестира во подобра фудбалска инфракструтура тоа ке придонеси нашиот репразитивен фудбал да се ослободи од политика и егоистични поединци.
Само вака да продолжи понтака без разлика кој ќе биди прв или втор сакам подобар фудбал и кохезија меѓу народот без разлика на вера нацианалност и боја .
Поздрав до сите
Не го свајќај мојот пост како со еден аршин тоа важи поденакво за сите и Македонците.Organizacijata bese perfektna,ne relativna tuku Apsolutna perfektna,isto kako vardar vo esen koga bese domakin,kako ke pravis pa taka ti se vraka..a za neubavite skandiranja,ne znam sto e ubavo za vas? ozbilno,vo esen site znaeme kako naviva komitite(toa ubavo bese??)da odis vo Nis ili Bg i da vregas na nacionalna osnova,narod koj voopsto go nema tamu ni kako del od prventsvoto ni kako publika!!!!?? i toa li e ubavo??
Vcera vo tetovo vo nikoj slucaj nemase nesto organizirano navivanje so cel na omalovazuvanje na nacionalna osnova,a toa sto se slavi Albania,albanskiot narod itn.. toa sekogas taka ke bide,pa jbg se slavi sopstveniot narod a pritoa ni zbor za Drugiot(ova prv pat se slucuvase)..
Za boldot: Vo tetovo sekogas imalo publika i toa od najmali decinja pa do stari nad 60 god,vo poslednite 2-3 godini i od zenskiot pol ima vo zadovolitelni brojki...
I jas sum za kohezija,ama nestata ovde se mnogu pomesani,toa ke traeeeе...pesimist sum deka nie toa ke stigneme,mozebi generacite posle nas,ama realno nie Tesko za zal
9-10 iljadi imalo,6.200(po 100 den) karti pecateni prodadeniда речиме вчера во тетово имаше 6-7 илјади..колку од нив платија карта ме интереисра?
не е лоша бројка во секој случај 6200 продаени карти ако имало..9-10 iljadi imalo,6.200(po 100 den) karti pecateni prodadeni
2 tribini top polneti,sever do poluvreme se napolni do kraj(najmnogu so deca od sredno),ama toa i bese problemot deka od poluvreme navamu vratite se otvoreni,znaci moze bez bilet da se vleze..6200 info od firmata so gi pecatiне е лоша бројка во секој случај 6200 продаени карти ако имало..
а 10 илјади не ми се верва да имаше само една трибина имаше топ полна
на прсти се бројат тие шо земат 5000 евра плата во нашава лига..Што сакате 5 000 евра плата зима солиден играч во нашава лига