Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Uste podobro ,ke nemate opravdanje za golemata brojka so ke ja imate :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Тоа што викаш мртов каур, добар каур викаа само еднаш од доле, не беше од Балистите кои беа горе.
Ма немој да ме јебеш бре...хахах...па сега ме правиш будала мене. Кога некој ќе се обидеше да пушти некоја национална навреда одма реагираа воѓите аман бре...

Ти реков ќе зборуваме кога ќе се направи клипот па да видиме какво навивање имало.
Во второ полувреме имаше еден несреќен случај горе во трибината, некој изгледа паднал во несвест и малце падна атмосферата, па се пееше многу добро се до 5-10 минути пред крајот кога опадна навивањето многуу!
Друже уште ме служат ушиве не се секирај ;)

Значи камерата беше ДО ВАС, а сигналот беше одличен. Се слушаше секој што збореше...

Сега вие што немате мерка што е добра атмосфера тоа е друга работа ;)

Ти кажувам дека за наш стандард бевте ХАВАРИЈА, ако се рмниш со Ѕидари и Багаботни, бевте супер денес :D

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059

Значи камерата беше ДО ВАС, а сигналот беше одличен. Се слушаше секој што збореше...

Ти кажувам дека за наш стандард бевте ХАВАРИЈА, ако се рмниш со Ѕидари и Багаботни, бевте супер денес :D
Абе треба да го послушаме јас мисалм да идеме на ушно а што викаш:D

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237

Ајде ќе збориме подоцна...

Заборавив вие сте како тие од Аргентина...:ROFLMAO:

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100

Vas Standard!!!! nikogas ve nemalo nad 1 iljada,sekogas vo prazni stadioni ,i deckoto odreduva standardi !!! phaaaa...zini zemjo...

B

Beck's

Гостин
a sto da peeme >? United Macedonia!!! Goceva RASA !! ili MAKEDONSKO IME !!! so e razlikata po sloganite !??? a po brojka i vernost ni na mal prst,ke se uverite vo ponedelnik koga ke igrate so metalurg ( ni 2 iljadi nema da se soberite) ..ni prv ni posleden pat
2 iljadi se spremaat za posledniot mec koa ke slavat, a ti sto vikas... Inaku cestito pobeda, go gledav mecot preku Share Screen na Skype:facepalm: od toa sto mozev da vidam, se gledase deka igracite ne bea raspolozeni za igra, premnogu greski, nikakvi probivi, a do ova mozebi dojde kako rezultat na odlicnata defanziva na Vardar. Poslednite 10 min od prvo pol. i vtoroto poluvreme ne slusnav nikakvi navredi vrz nacionalna osnova. Vrz sudijata nemase nikakov pritisok kako od igracite taka i od upravata, pa duri ni od publikata sto e za pozdrav. Kolku da im gi zatneme muckite na onie sto jadea deka vo Tetovo nema uslovi za fudbal. Uste ednas cestito neka vi e, sosema zasluzeno. Znaeja Vardarci kako da dojdat do 3 boda

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Значи цела држава се исплаши поради некои пишувања на ФЕЈСБУК :pos:
Тони, озбилен муабет терамо. Не биди смешен. Знаеш зошто беше тензијата, а изјавете на фејсбук беа од официјалната страна на Балисти. Значи од навијачка група, а инцидент може да напрае и група од 20 душе, а не над 100 душе. Затоа и ти реков дека сами си ја напраевте тензијата, незнам зошто се жалите сега дека некој друг ја напраел.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Vas Standard!!!! nikogas ve nemalo nad 1 iljada,sekogas vo prazni stadioni ,i deckoto odreduva standardi !!! phaaaa...zini zemjo...
Јас да ги соберам другарчињава од маало, поголема подршка ќе дадеме од таа ваша фамозна 928732901309128398348290390283092890 илјадна публика.
Ама на кого му кажувам. Денеска и мува да прелеташе ќе се слушнеше на стадионот ;)

Немаме обична публика, слабо им се иде на луѓево.

Ама за навивачи, како што кажав за вас сме ко од Аргентинска сцена дојдени (y)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Тони, озбилен муабет терамо. Не биди смешен. Знаеш зошто беше тензијата, а изјавете на фејсбук беа од официјалната страна на Балисти. Значи од навијачка група, а инцидент може да напрае и група од 20 душе, а не над 100 душе. Затоа и ти реков дека сами си ја напраевте тензијата, незнам зошто се жалите сега дека некој друг ја напраел.
Абе озбилен сум...

Многу поризични натпревари се одиграле во Тетово помеѓу Шкендија и Тетекс па сепак немало ваков циркуз, сме играле и тоа во недела, присуствувале 2 навивачки групи па сепак немало вакво нешто!

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Јас да ги соберам другарчињава од маало, поголема подршка ќе дадеме од таа ваша фамозна 928732901309128398348290390283092890 илјадна публика.
Ама на кого му кажувам. Денеска и мува да прелеташе ќе се слушнеше на стадионот ;)

Немаме обична публика, слабо им се иде на луѓево.

Ама за навивачи, како што кажав за вас сме ко од Аргентинска сцена дојдени (y)
da da ;) imate dela ostaveni mnogu,i videozapisi,fotki,bakladi,tribina ne moze da ve sobere...samo vie dokazite sekogas za sebe gi cuvate,toa e ...ARGENTINA a ? vo tetovo 13 godini nemate dojdeno,pa i valda i argentincite ne znat za svoite stadioni..
znaci vaka,se imame samo igraa ova godina ne,,uste ednas ke vi cestitam Titula,a za nesto drugo znaete vie sami dlaboko vo sebe :)
a ovie od tetex fan klubda ne se ovie BRAZILCI za nas) !!!:) pa stadionot im e na 10 minuti a se macat so strimovi ,valda ke se osmelat vo nedela da dojdat,tezok mec za niv,opstanok im znaci...

B

Beck's

Гостин
mene kako prvo ne mi e jasno kako go pusta vo igra Elmedin Rexhepi, deckoto e drvo. Drugo nesto, se igrase 75 min a nasiot Qato dremese, koa posle toa mu tekna da napravi izmena iako celo vreme se gledase deka ne odi pa ne odi, da ne se znaelo premena na taktika ebago. Sali so Buba pozadi pa znaese da se posere pred gol, a sea veke ne moze ni da sutira u ramkite na golot. Ocajno ni treba krilen igrac i Spic. Seta vina za porazot ja prefrluvam kaj upravata, super sezona lani, sampioni, prodavanje na 3-4 igraci u stranstvo. Primer kako se rakovoduva, no.... Kaj se zasiluvanjata bar so pola od tie pari ako ne vise, ili pa samo so parite od biletite da kupea nekoj jak za nasi uslovi po izgleguvanjeto na Buba od klubot.

П

Паспарту

Гостин
Кога дојде време Сали да биде најдобар играч на Шкендија, тогаш очигледно е дека некои работи не функционираат, барем не за титула. Никакви засилувања не земавте, продадовте она што може да се продаде, па така во оваа ситуација среќна околност е што не ви е загрозено третото место од никого. Аломеровиќ дрво, ова е сосема друг Аломеровиќ од оној што играше во Башкими и Милано, не е ни чудо што ниту во една Молдавија не можел да игра. Елмазовски се утепа од фалење, а уште еднаш си ја докажа фудбалската инфериорност денеска, изгледа играњето фудбал го заборавил во Битола. Единствена светла точка кај Шкендија беа Сали и Демири.

Кај Вардар мислам дека Стојаковиќ и Захов одиграа најдобро, иако за победата е заслужен целиот тим. Добро е што покажавме дека и со крајно десеткуван тим можеме секого да победиме, а оваа победа многу ја подотвора вратата за шампионска титула, но истата мора и во недела да биде потврдена против Металург.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
mene kako prvo ne mi e jasno kako go pusta vo igra Elmedin Rexhepi, deckoto e drvo. Drugo nesto, se igrase 75 min a nasiot Qato dremese, koa posle toa mu tekna da napravi izmena iako celo vreme se gledase deka ne odi pa ne odi, da ne se znaelo premena na taktika ebago. Sali so Buba pozadi pa znaese da se posere pred gol, a sea veke ne moze ni da sutira u ramkite na golot. Ocajno ni treba krilen igrac i Spic. Seta vina za porazot ja prefrluvam kaj upravata, super sezona lani, sampioni, prodavanje na 3-4 igraci u stranstvo. Primer kako se rakovoduva, no.... Kaj se zasiluvanjata bar so pola od tie pari ako ne vise, ili pa samo so parite od biletite da kupea nekoj jak za nasi uslovi po izgleguvanjeto na Buba od klubot.
Моментот беше кога се повреди Емини. Па место него го става Реџепи, што за мене е огромна грешка имајќи го Плумб Јусуфи на клупата.

Со Сали како напаѓач ќе се мачиме многу, се согласувам грешката е на управата кои не купија напаѓач!
И под итно Мустафи да го вратат одма!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Слаб беше мечот реално, но мора да се земе во предвид дека на нас не ни играа двајцата разигрувачи Ранѓеловиќ и Оса.
Тие ги прават најголемиот број на асистенциите, Петров и Цикарски индиспонирани, се виде дека Цикарски е премлад за вакви дерби мечеви. Се трудеше, трчаше, ама додавањата нула.
И вие бевте трагедија денес. Очекував бар на домашен терен да нападнете.
Реално шансите не ви беа од изградени ситуации освен таа Сали кога ја префрли пречката со глава. Повеќето беа од катастрофалниот терен, пошто топката неколку пати отскокна лошо и ги заеба дефанзивците на Вардар.
Реално требаше нерешено да биде, мада ние имавме уште две чисти шанси преку Бојовиќ и Стојаковиќ мислам кога Марко ја одбрани со парада.

Вината треба да си ја барате кај управата. Убаво ве прелажаа, а тоа не личи на клуб што има јак спонзор. Клуб што има јак спонзор, не допушта да му заминат најдобрите играчи, а да не најде замена.
Тоа значи дека нешто ви смрди, дека можеби се виститнити натписите во весниците дека некои ликови се обидуваат да ја добијат Шкендија и со тоа да го избркаат спонзорот.
Несакам сда нагаѓам али досега сите вакви случаеви завршувале катастрофално :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom