Македонски специјални единици (полициски и воени)

С

Спенсер

Гостин
Брат го знам типот..Љубе го избрка на времето:wink: па пак го вратија.
Ама верувај ми врска си нема од животот...ОК ако на некој му е идол али типот ти е без врска.
Јас имам блиски контакти со дел од Тигрите и со доста членови од останатите единици ( всушност тоа ми е и работа) затоа знам што зборам.
Во Тигрите има така добро обучени дечки што и најелитните светски единици можат само да им завидуваат, ама Тони не е ни пола од нив туку други го наместија на позиција што не му доликува:wink:.(немој да ме разбереш погрешно..не велам дека не е добар, туку дека има подобро обучени тигри што би требало да го заменат во догледно време)
Што се однесува на Волците и останатите единици...гледам дека доста имате напишано тука..
Не можете да ги споредувате Тигрите со волците или било која друга единица (мислам дека некој проба таква споредба да направи), бидејки прво и најважно различни надлежности имаат.
Не знам дали имаш некој близок во Тигрите...тогаш можеш да ја почувствуваш разликата со обичните "смртници"
Знам за тони,едно време го сменија,па пак назад... за тоа,за позицијата... за командант треба да е официр... а официр може со високо образование т.е. факс... можеби тони има факултет,кој повеќето,искрено од специјалците го немаат... малце пријатели и сл, и ете ти :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ги гледавте ли ВОЛЦИТе вчера-зафчера на телевизија ?
Ги имаше на етлма како преживуваат како се снаоѓаат за јадењр ...

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
овој е Тони Мандаровски??? иначе има јаки специјалци ЕСЗ ама ипак мислам дека неможе со пСО т.е Волците

--- надополнето ---

И да на Backstage ги имаше беа со нив кога преживуваат на некоја планина во околината на Битола,пред камера фатија змија смок и главата му летна :nesum:

С

Спенсер

Гостин
овој е Тони Мандаровски??? иначе има јаки специјалци ЕСЗ ама ипак мислам дека неможе со пСО т.е Волците

--- надополнето ---

И да на Backstage ги имаше беа со нив кога преживуваат на некоја планина во околината на Битола,пред камера фатија змија смок и главата му летна :nesum:
кој? слика стави па да ти кажам :) го има на клипче на јутјуб.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

--- надополнето ---

Ако мислиш на тој од претхдната страна да тој е.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Тој на видеото со Волците и Тигрите тој што збори од тигрите Оваа едница е наменета... toj e?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
А кој е на волците? на леопардите знам е Методија Величковски

С

Спенсер

Гостин

неколку слики од календарите за ЕСЗ и ЕБР... добри се нели :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Леее лиги ми потекоја стварно јаки се поготово втората и последната,ми се допаѓа текстот јак е :vozbud:

--- надополнето ---

Абе волците немаат календари ??? само ЕСЗ има дај стајте од нив ги заборавив како изгледаат :pos2:

С

Спенсер

Гостин
Леее лиги ми потекоја стварно јаки се поготово втората и последната,ми се допаѓа текстот јак е :vozbud:

--- надополнето ---

Абе волците немаат календари ??? само ЕСЗ има дај стајте од нив ги заборавив како изгледаат :pos2:
имаат и волците,ама немам од нив... еве уште 10тина слики :):vozbud: има и од ЕБР и од ЕСЗ :)

:vozbud:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Обие слики се стварно јаки од Shadow man ми се допаѓа текстот на нив,иначе видов некој прашува за критеримите и условите за во пСО епа вака :

Критериуми за прием во пСО

Основни критериуми

* завршено средно училиште IV степен;
* одслужен воен рок;
* висина 170 см;
* возраст до 29 години
вработени во АРМ;
* предселективни проверки;
* психо-физичка проверка;;
* проверка на здравствена состојба;
* проверка во пливање.
* селективен курс