Македонски специјални единици (полициски и воени)

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
да имаш отслужен воен рок(само не знам дали важи сеуште ова),Македонско државјанство,да не се води за тебе судска постапка,или да имаш некоја кривична пријава.......
па имаш лекарски прегледи,па психички тестови и на крај физичките(мислам дека беше 20 дена во околината на Маврово)
А што спаѓа во тие психички и физички тестови ?

С

Спенсер

Гостин
А што спаѓа во тие психички и физички тестови ?
Физички- склекови,трчање 3200м,вратило,стомачни и сл...
Психички- решаваш тестови,логички задачи,ти проверуваат интелигенција и сл... не е се во мускулите:vozbud:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Лееее 2 години обичен пандур па после во специјалци,за 2 год ќе ме испука некој дур сум плав пандур а ако имаш полициска акадмија или државна безбедност на ФОН завршено може одма да те примат или ипак треба 2 год??:nenene:

С

Спенсер

Гостин
Лееее 2 години обичен пандур па после во специјалци,за 2 год ќе ме испука некој дур сум плав пандур а ако имаш полициска акадмија или државна безбедност на ФОН завршено може одма да те примат или ипак треба 2 год??:nenene:
не се буни мн,да не ти кажам дека за ПЕП мислам дека требаше најмалце 5 години... :pos2:

да да... абе види,неможе ти да се напукаш со стероиди у теретана и сл,и ајде специјалец ке бидам... а после кога ке подостариш? што ке бидеш,без претходно искуство во полиција :vozbud:

и да,шансите да те испукаат се многу мали ако си плав пандур... а во специјална е друго:salut:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
И после некој ќе рече ЕБР НЕ СЕ СПЕЦИЈАЛЦИ САМО ОБИЧНИ ПОЛИЦАЈЦИ,чим ти влагаат дома со маски а ти кршат врата....

Специјалци се :tv:

С

Спенсер

Гостин
И после некој ќе рече ЕБР НЕ СЕ СПЕЦИЈАЛЦИ САМО ОБИЧНИ ПОЛИЦАЈЦИ,чим ти влагаат дома со маски а ти кршат врата....

Специјалци се :tv:
па... неможе да се каже дека се 100% специјална единица,ама неможе па и да им ја намалиме вредноста... во никој случај не се обилчни полицајци... да речеме дека се 70% специјалци... незнам како да ги кажам... али ајде,специјалци се:vozbud:

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Единицата за брзо распоредување е специјална единица наменета за поразлични активности од единицата за специјални задачи Тигри.И во рамките на ЕБР има антитерористички тим кој е обучуван како Тигрите.А воглавно ЕБР изведуваат апсења на ситни криминалци,претреси,обезбедување на натпревари.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Колку видови униформи имаат ЕБР?? СЕБР имаја околу 2,3 и ЕВР имаат толку? мислим дали имаат црни :vozbud:

Член од
13 декември 2008
Мислења
125
Поени од реакции
8

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Денеска бев на Денот на Леопардите на 2.МПБ и мислам дека се јаки како единица плус ме израдува што пилотот од Ми-8 ми кажа дека пилотите за борбени авиони и хеликоптери се обучуваат во Македонија и дека има борбени авиони (дека викаја у Казакстан се продадени) со еден збор горд сум на АРМ без разлика на единицата :vozbud:

С

Спенсер

Гостин
Денеска бев на Денот на Леопардите на 2.МПБ и мислам дека се јаки како единица плус ме израдува што пилотот од Ми-8 ми кажа дека пилотите за борбени авиони и хеликоптери се обучуваат во Македонија и дека има борбени авиони (дека викаја у Казакстан се продадени) со еден збор горд сум на АРМ без разлика на единицата :vozbud:
Секако:vozbud: ако не си горд на ова,на што друго? на политичарите и слично???:pos2:

да не сликаше нешто??? стави слики ако имаш... и да те поправам, 2.МПБР се.. си заборавил Р на крај...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
На 24 Мај пред девет години се случи ова

Kajgana Shop

На врв Bottom