Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
14 август 2016
Мислења
101
Поени од реакции
185
На страната на Чавков:
Во рамки на обуката за логорување, припадниците на Единицата за брзо распоредување изведоа тактичко-показна вежба со три различни сценарија за справување со терористички закани во планина,
https://www.facebook.com/MitkoChavkov/videos/1106033312767384/

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
zoshto ti odmile edinicata !
Па кога ќе видиш кој се станал припадник на единиците, и какво е нивното ПОНАШАЊЕ (не однесување, понашање- има разлика меѓу овие две)... реалноста е таа. Во тие единици има многу луѓе што не треба да се таму. :D Треба детална анализа и од корен менување на единиците. ебр и алфа посебно... алфа ич да не ги споменувам, не ги рачунам дека постојат како единица. :D Треба тие уфилманите напувани и надувани билдери да се облечат во плава униформа, и некоја година да пропешачат позорникарска служба- патрола. Здравје боже ако издржат тоа, после нека одат во единиците... уствари, што знам ја бе :D

Дај нека им каже некој дека ебр не е специјална единица, како што тие милуваат да ја пишуваат по фб.

Последно уредено:
Член од
21 мај 2016
Мислења
100
Поени од реакции
146
Па кога ќе видиш кој се станал припадник на единиците, и какво е нивното ПОНАШАЊЕ (не однесување, понашање- има разлика меѓу овие две)... реалноста е таа. Во тие единици има многу луѓе што не треба да се таму. :D Треба детална анализа и од корен менување на единиците. ебр и алфа посебно... алфа ич да не ги споменувам, не ги рачунам дека постојат како единица. :D Треба тие уфилманите напувани и надувани билдери да се облечат во плава униформа, и некоја година да пропешачат позорникарска служба- патрола. Здравје боже ако издржат тоа, после нека одат во единиците... уствари, што знам ја бе :D

Дај нека им каже некој дека ебр не е специјална единица, како што тие милуваат да ја пишуваат по фб.
Veke e sekade taka bratko za zal... i zatoa ne ne biva nie mozeme da jademe trici kolku sakame ama toa e...Neznam kako e vo armijata vo Rengerite i Volcite ama ovie policiskite edinici se teski liglovci.. Sum slusnal vo Volcite e drug red malce po strogo e...

Член од
14 август 2016
Мислења
101
Поени од реакции
185

Море каква детална анализа, само уште полошо ќе биде, ова веќе не се ''специјални'' единици него предмет на потсмев станаа меѓу народот. Срамота стварно. Ова се однесува за МВР, а АРМ е веќе друг муабет.[DOUBLEPOST=1475410890][/DOUBLEPOST]
Veke e sekade taka bratko za zal... i zatoa ne ne biva nie mozeme da jademe trici kolku sakame ama toa e...Neznam kako e vo armijata vo Rengerite i Volcite ama ovie policiskite edinici se teski liglovci.. Sum slusnal vo Volcite e drug red malce po strogo e...
И тоа многу построго е

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Форумите се читаат и од добро намерни и од недобро намерни.
Ги слушнаа критиките с енадевам дека следно ке бидат мерки кои ке идат во правец на поголема професионалност !
Слики кередат ПРна единицата а не секој кадет !
У ЈНА се казнуваше со притвор ако се сликаш со пушката што ја должиш.
Глупо не глупа така беше !

Член од
21 мај 2016
Мислења
100
Поени од реакции
146
Форумите се читаат и од добро намерни и од недобро намерни.
Ги слушнаа критиките с енадевам дека следно ке бидат мерки кои ке идат во правец на поголема професионалност !
Слики кередат ПРна единицата а не секој кадет !
У ЈНА се казнуваше со притвор ако се сликаш со пушката што ја должиш.
Глупо не глупа така беше !
Ne e glupo, zatoa e imalo red i disciplina....

Член од
14 октомври 2013
Мислења
886
Поени од реакции
3.485
Ima mnogu Majori ova ti e glupavo prasanje i da cinot e dobar nakaj visok OFICER eve pogledni na slikava kako odat cinovite zavojnicite podoficeri i oficerite i Generalite

cinovi_mk.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom