Македонски специјални единици (полициски и воени)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.346
Епа шо си мислевте, принцези ? :icon_lol: Барајте си ја правдата и лебчињата кај тие што ги изгласавте и нивните партнерици кои ви ја презедоа целата армија. После ебење нема каење, не за џабе рекле старите.

B

Black Guard

Гостин
Добро што имаат оружје, како што тргнало со лак и стрела ќе вежбаат. :icon_lol:

До пред некое време се шпекулираше дека и залихите на керозин биле при крај ама најверојатно е средено тоа со донација(или САД или Турција),поентата е МВР има поголем Буџет од Армијата и ова е апсурд е сега парите кај МВР одат за...плати,исто е и во АРМ близу 70% од сите средства се за плати,а што се однесува до вооружувањето...па бара одржување а за тоа требаат пари,а пари нема така да штета е што молчат ова генераливе,кога не знаат две бригади да им донесат пред собрание и влада преку ноќ па да видиме како после ќе се ребалансира буџетот по брза процедура.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
58
Поени од реакции
11
Едно прашање, гледам сте пишувале и ми имаат кажувано како нашиве специјални единци како Волците и Ренџерите ја имале превземено целосно програмата за селекција и обука од Британските САС.Па добро нели теренот на кој САС тренира е тежок а не само физичкаа и психичката спремност.Значи како што јас успеав да сватам сите критериуми и селекции за сите специјални единици ширум светот се прифатени по упатството од САС, тоа што ги прави сите специјалци подеднакво спремни или?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Леле........за се во оваа пропадната држава се криви вие шо се на власт и тие ебани споменици -.-
Армијава пропаѓа они врби садат,да се обесите барем нанив -.-

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Мислам дека некој тука се интересираше за падобранската обука во АРМ поточно пСО.Зборував со инструктори од Ренџерскиот баталјон кои се задолжени за обука на сите припадници на пСО значи и на Ренџери и на Волци, усовршен е ХАХО скокот а неколку пати е изведен и ХАЛО скок, набавени се нови американски падобрани и работата после неколку години стоење во место конечно оди нагоре и секоја година имаат вежби со грчки и бугарски специјалци.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Армиските специјални единици имаат далеку подобра обука од полициските,така да мое мислење останува на армиските :)
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 04:03 ---
Уживај си дека Обама не им ги знае имињата.
Тоа се американските фоки..не би се сомневал вонив..види им ја само обуката,и се ке ти стане јасно.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Мислам дека некој тука се интересираше за падобранската обука во АРМ поточно пСО.Зборував со инструктори од Ренџерскиот баталјон кои се задолжени за обука на сите припадници на пСО значи и на Ренџери и на Волци, усовршен е ХАХО скокот а неколку пати е изведен и ХАЛО скок, набавени се нови американски падобрани и работата после неколку години стоење во место конечно оди нагоре и секоја година имаат вежби со грчки и бугарски специјалци.
Браво за пСО, инаку јас се интересирав али повеке ме интересираше на колку метра надморска висина ги изведуваат скоковите, дали скокаат и тие од 10.000 метри или помалку?

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
На обука со Зелени Беретки во САД од авион Ц-130 е скокано од поголема висина од 9.000 метри.

Член од
26 септември 2011
Мислења
539
Поени од реакции
2.371
Дечки незнам за вас но мене ме мн нервира тоа што знам за ЕБР имаше конкурс и мн души тогаш влегоа.А за тигрите(моите омилени специјалци) нема уште од 2001 е тоа веќе не е фред.А 2001 кога беше тогаш вежбата на тигрите воедно и конкурс јас бев таму.И да кажам беше доста интересно имаше најразлични справи за качување, трчање и мн други.Тогаш најдов граната неиспуката од рачен фрлач на ракети ама главно беше еден припадник на тигрите кој е мој чичко тој беше главен инструктор на тигрите заедно со него бев таму.Многу нешта има тоа неможе да се каже треба да се види.Од него имам стариот амблем црниот а дај боже дреба да ми даде и беретка.Кога јас се родив 96 тој тогаш се вработи таму што значи тогаш бил и конкурсот и работеше се до 2006.Сега е главен телохранител на Б.Ц. Едноставно права машина за убивање а штом го видиш така во фаца се уплашуваш,а не пак да стави фантомка или да се маскира. Сега за сега тоа од мене некој ако сака повеќе нека ми пиша порака.Малку да ја освежиме темата. :P:eek:
Kako se vika cickoti i dali uste mu e telohranitel na bc imas slika?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Дали имате информација за некоја заедничка вежба на наши воени специјалци во Србија?Завчера еден камион (90% сум сигурен дека беа Ренџери според амблемот на униформата) влегуваше на Табановце од таму, заедно со еден полициски Дефендер.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
На обука со Зелени Беретки во САД од авион Ц-130 е скокано од поголема висина од 9.000 метри.
Па генерално знам за специјалните единици од типот на SAS, Green Berets, SFOD-D, Navy Seals, DEVGRU, MARSOC и сл дека HAHO/HALO скоковите ги изведуваат од таа висина е сеа како се нашиве не знаев.

К

командо

Гостин

0:57 - 1:10... нашиот војник менува рамка со муниција и притоа репетира 2-3 пати... Тоа е, нова пушка, се' уште неразработена :tapp:

Реалната слика е катастрофална... и секоја чест за оние момци кои во мизерни услови го обелуваат образот на АРМ.

L

.Lost Angel.

Гостин

0:57 - 1:10... нашиот војник менува рамка со муниција и притоа репетира 2-3 пати... Тоа е, нова пушка, се' уште неразработена :tapp:

Реалната слика е катастрофална... и секоја чест за оние момци кои во мизерни услови го обелуваат образот на АРМ.
Имаме одлични војници само премногу се нервирам кога не и даваат поголема плата и подобри услови а овие што се во Америка нашите војници мислам дека повеќе ги искористуваат и даваат други оружја кои или се неисправни баш или пак неразработена како што е навидеото :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom