Македонски пасош

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.520
leandra бидејќи мислам дека ти повеќе се разбираш ако имаш повеќе време ако не ти е проблем да ми одговориш ...

Бидејќи гледам дека ептен е стара темава да прашам сакам Сакам да извадам пасош Македонски сакам да одам во Хрватска летово и дали е можно да се оди со Македонски пасош? Сакам да знам колку чини еден пасош плус тоа за колку време се добива пасошот и колку пари чини тој по брза постапка и колку пари е истиот ако некој знае информација би му бил благодарен ако може да ми одговори. :)

Ти државјанин ли си на МК или до сега си немал извадено пасош? Ако е второто лесно е за вадење. Може да одиш нема визи за Европска Унија веќе од крајот на 2009 година (Хрватска од 1 Јули ќе стане членка).
Тука е постапката како иде и сите информации
http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=184
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.673
Поени од реакции
7.157
Ти државјанин ли си на МК или до сега си немал извадено пасош? Ако е второто лесно е за вадење. Може да одиш нема визи за Европска Унија веќе од крајот на 2009 година (Хрватска од 1 Јули ќе стане членка).
Тука е постапката како иде и сите информации
http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=184
Македонски државјанин сум иначе сум немал потреба до сега да вадам пасош за прв пат сакам давадам ...
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.520
Македонски државјанин сум иначе сум немал потреба до сега да вадам пасош за прв пат сакам давадам ...

Јави се на тој бројот што пишува 0800 192 92 мора да закажеш прво и прашај се што те интересира ќе ти кажат... А на линкот ти пишува се и документите ги имаш не мора да идеш до МВР двапати...
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.673
Поени од реакции
7.157
Јави се на тој бројот што пишува 0800 192 92 мора да закажеш прво и прашај се што те интересира ќе ти кажат... А на линкот ти пишува се и документите ги имаш не мора да идеш до МВР двапати...
Фала ти премногу :) веќе разгледав и видов ..
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
11.876
Поени од реакции
3.993
leandra бидејќи мислам дека ти повеќе се разбираш ако имаш повеќе време ако не ти е проблем да ми одговориш ...

Бидејќи гледам дека ептен е стара темава да прашам сакам Сакам да извадам пасош Македонски сакам да одам во Хрватска летово и дали е можно да се оди со Македонски пасош? Сакам да знам колку чини еден пасош плус тоа за колку време се добива пасошот и колку пари чини тој по брза постапка и колку пари е истиот ако некој знае информација би му бил благодарен ако може да ми одговори. :)
по брза постапка ти е 3000 денари со тоа што можеш од твојот град да си кренеш постапка но во Скопје треба да го земеш, со нас пасош можеш да одиш нормално они не се сеуште во шенген зона а и да се нема веза и во Словенија без виза можеш да влезеш ќе се пријавиш како турист и готово..тоа ти е само 3 месеци после незнам како е треба пред истекот да испаднеш и после колку време можеш да влезеш незнам за тоа како оди.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
12.817
Поени од реакции
6.831
leandra бидејќи мислам дека ти повеќе се разбираш ако имаш повеќе време ако не ти е проблем да ми одговориш ...

Бидејќи гледам дека ептен е стара темава да прашам сакам Сакам да извадам пасош Македонски сакам да одам во Хрватска летово и дали е можно да се оди со Македонски пасош? Сакам да знам колку чини еден пасош плус тоа за колку време се добива пасошот и колку пари чини тој по брза постапка и колку пари е истиот ако некој знае информација би му бил благодарен ако може да ми одговори. :)

Не е само да влезеш во некоја држава...како нон ЕУ државјанин, може од тебе да побараат резервација за сместување или гарантно писмо... имаше случаи враќаа од Хрватска граница, дури имаше скандал и со вработен од нашата амбасада вп Загреб, веројатно погодувате од која националност е... Но како и да е, може секого даа врати и во поглед на сместување построги се хрватите од грците, па и пред да влезе Хрватска во ЕУ
 
Член од
24 мај 2013
Мислења
14
Поени од реакции
6
leandra бидејќи мислам дека ти повеќе се разбираш ако имаш повеќе време ако не ти е проблем да ми одговориш ...

Бидејќи гледам дека ептен е стара темава да прашам сакам Сакам да извадам пасош Македонски сакам да одам во Хрватска летово и дали е можно да се оди со Македонски пасош? Сакам да знам колку чини еден пасош плус тоа за колку време се добива пасошот и колку пари чини тој по брза постапка и колку пари е истиот ако некој знае информација би му бил благодарен ако може да ми одговори. :)

Отприлика е 1500 ден., а за итна постапка е нешто појќе и се зема само во Скопје...редовна постапка е 2 недели отприлика а за итна негде 2-3 дена ако се е ок... за барањата и слично види овде http://www.uslugi.gov.mk/UslugaDetali.aspx?UslugaID=E737CF857751480FAEF973F05012AC89
 
Член од
9 ноември 2009
Мислења
319
Поени од реакции
56
Може е оф топик, али да си прашам.
По редовна постапка пасош за колку време се вади сега, дали некој вадел ??
 

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
761
Поени од реакции
420
Може е оф топик, али да си прашам.
По редовна постапка пасош за колку време се вади сега, дали некој вадел ??
Прочитај го претходниот пост.
 

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.268
Поени од реакции
755
За колку време се вади пасош по итна постапка?
Има ли некој вадено да ми пренесе информација од прва рука ?
Фала пуно! :)
 

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.777
За колку време се вади пасош по итна постапка?
Има ли некој вадено да ми пренесе информација од прва рука ?
Фала пуно! :)
За ден, од прва рака...за земање мораш во Скопје
 
Член од
4 јули 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Имам едно прашање. Пасошот ми истекува во септември а сега на 19јули треба да одам за Грција на одмор. Дали некој има инфо околу тоа колку месеци треба да е важност на пасошот, да не случајно не ме пуштат на граница!? :confused::semolam:
 
Член од
4 јули 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Имам едно прашање. Пасошот ми истекува во септември а сега на 19јули треба да одам за Грција на одмор. Дали некој има инфо околу тоа колку месеци треба да е важност на пасошот, да не случајно не ме пуштат на граница!? :confused::semolam:
 
Член од
4 јули 2015
Мислења
8
Поени од реакции
2
За колку време се вади пасош по итна постапка?
Има ли некој вадено да ми пренесе информација од прва рука ?
Фала пуно! :)
другар итна постапка ти е уплата све на све околу 5000ден 3-4 дена готов е а ред постапка ти е околу 1800ден и се чека 10дена позз
 
На врв Bottom