Уште еден нов македонски сајт - http://frendum.mk/ ми пратија инвајт за група на фб, имав нешто слободно време и си реков ај да видам. Гледам редовни се, ставаат нова содржина секој ден. Преостанува да видиме колку време ќе опстанат.
Доста брзо, која фирма го има напраено?www.Pronajdi.com претставува првиот македонски пребарувач на производи и услуги од областа на онлајн огласувањето кој што целосно ја покрива купо-продажната потреба на територијата на Македонија и претставува агрегат на најголемите огласни веб страни.
Сеуште не е фирма, soon to be.Доста брзо, која фирма го има напраено?
Пребрзо работи. Стварно ако го имаш ти праено алал да ти е . Ама изгледа дека серверите се во Македонија и кеширани се зато.www.Pronajdi.com претставува првиот македонски пребарувач на производи и услуги од областа на онлајн огласувањето кој што целосно ја покрива купо-продажната потреба на територијата на Македонија и претставува агрегат на најголемите огласни веб страни.
аааа startup еСеуште не е фирма, soon to be.
Екстра брзо е, а дава и постари резултати, не се само најнови. Колку и да е кеширано многу податоци се. Вакво нешто во Македонија сеуште немам видено.Пребрзо работи. Стварно ако го имаш ти праено алал да ти е . Ама изгледа дека серверите се во Македонија и кеширани се зато.
Да и мене ме зачуде толку податоци да кешира треба да има многу простор и SSD плус да се.аааа startup е
Па ми мириса на успешно, со среќа!!![DOUBLEPOST=1485281835][/DOUBLEPOST]
Екстра брзо е, а дава и постари резултати, не се само најнови. Колку и да е кеширано многу податоци се. Вакво нешто во Македонија сеуште немам видено.
Пребрзо работи. Стварно ако го имаш ти праено алал да ти е . Ама изгледа дека серверите се во Македонија и кеширани се зато.
Ви благодарам дечки на убавите зборови. Серверите не се во Македонија, конкретно дечкото користи напредна технологија на индексирање на голем број на податоци. Не би можел да одговорам бидејќи не го работам тоа и не знам точно.аааа startup е
Па ми мириса на успешно, со среќа!!![DOUBLEPOST=1485281835][/DOUBLEPOST]
Екстра брзо е, а дава и постари резултати, не се само најнови. Колку и да е кеширано многу податоци се. Вакво нешто во Македонија сеуште немам видено.
Нема никаков pollingНе е некоја многу напредна работа то шо го користи. Инаку се вика polling. Овозможва да се пребарва без да се релоафира страната.
Sent from my 2014813 using Tapatalk
Poling е начинот како се црпат податоците, претпоставувам збориш за ajax. Ама пак тоа не ја објаснува брзината. Многу страни користат ajax, па не се брзи. Тука е срчот инстантен. Резултатите од ајаксот се инстантни, пејџингот е инстантен.Не е некоја многу напредна работа то шо го користи. Инаку се вика polling. Овозможва да се пребарва без да се релоафира страната.
Sent from my 2014813 using Tapatalk