Македонските граѓани да се воздржат од патување во Грција, препорака од МНР

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Ја па имам едно 10 '' познаници '' што се спремаат да идат во Грција =)
А ја пак си мислев дека само ја имам такви '' познаници '' (инаку дупло се појче од твојата бројка)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.165
Поени од реакции
52.270
Нема поента ова, јасно е дека не помагаат ни добронамерни совети, ни забрани чак и после јадење на курот таму дебилите се враќаат по репете, едноставно пушти мајмун нека си ебе мајката и тоа е тоа.
Од курождер човек не се прави, тоа е изгубена битка....

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
а за тебе Џену Грл само изолација у Македонијава, нигде не искачај, најубаво е тука. Деца!

Така, само коментирајте како у грчка не не сакаат, најубаво да си седиме дома бе. Златен Охрид.
Како не бе! Пред 1 месец бев во Солун со кола, па еве сум бутур не ми фали. Анархистите маваат на големи банки и салони за автомобили, а не на странци. И да, ако имам можност година ќе идам у Грчка, бар знам дека за моите пари добивам асална услуга за разлика од Охридон.

Добиваш и многу добро дупење во мозок.:vozbud:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
а за тебе Џену Грл само изолација у Македонијава, нигде не искачај, најубаво е тука. Деца!

Така, само коментирајте како у грчка не не сакаат, најубаво да си седиме дома бе. Златен Охрид.
Како не бе! Пред 1 месец бев во Солун со кола, па еве сум бутур не ми фали. Анархистите маваат на големи банки и салони за автомобили, а не на странци. И да, ако имам можност година ќе идам у Грчка, бар знам дека за моите пари добивам асална услуга за разлика од Охридон.
Бравос за тебе. А јас секоја година ќе продолжам да си одам во Охридон, затоа што никогаш не сум имала проблеми.

Не ти држи вода спомнувањето на Охрид во овој контекст ама ич. Башка ако не оди некој во Грција не значи дека е во изолација и дека седи дома. Има и други мориња јас колку што знам.

Член од
26 февруари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
Ова го слушнавме и од ПАТРИОТОТ Латас кој што ( мислам дека ) беше во доста ексклузивен хотел во грција на одмор...
Па зошто размислувате вака...како прво...ако одам на одмор во Грција не значи дека сум предавник...
Како второ...јас ако можам да појдам на Малдиви мислите дека нема да појдам??
Како трето...нели халкидики и Солун се наши??Па зошто да не одиме...??
НО СЕПАК...сегашната состојба во Грција не смее да се занемари и треба да се одбегни патувањето во таа земја (али чисто заради нашата безбедност а не заради нешто друго)

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Ова го слушнавме и од ПАТРИОТОТ Латас кој што ( мислам дека ) беше во доста ексклузивен хотел во грција на одмор...
Па зошто размислувате вака...како прво...ако одам на одмор во Грција не значи дека сум предавник...
Како второ...јас ако можам да појдам на Малдиви мислите дека нема да појдам??
Како трето...нели халкидики и Солун се наши??Па зошто да не одиме...??
НО СЕПАК...сегашната состојба во Грција не смее да се занемари и треба да се одбегни патувањето во таа земја (али чисто заради нашата безбедност а не заради нешто друго)
И чисто онака една причина ради потсетување, му даваш пари на некој кој тврди дека не постоиш.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Па за тебе само Охрид и Грција е Светов?
Иди бе друже слободно ама и тебе ќе ти се деси нешто непожелно па ќе видиме како ќе смениш мислење после тоа. Јас искрено ни имам идено ни имам желба да идам во Грција.
А за секој добронамерен патник во земјата на педерите, среќно.

M

marsovka

Гостин
нема да ги спречи ова предупредување нашиве да одат таму на шопинг џаба ви е

додуша сакам да се објави јавен список на тие што отишле таму со туристичка виза да видиме кои се ...се обложувам дека ќе се изненадите кои идат и чии жени идат

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Зашто бе, веќе сте резервирале апартмани на Миконос?
Памтам еден муабет од еден мој познаник за Миконос, велеше многу убаво место ама многу педери бре :pos::pos::pos:.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Скопје, 15 април (МИА) - Министерството за надворешни работи им советува на македонските граѓани да се воздржат од патување и подолг престој во поголемите градови во Грција.

Доколку патувањето и престојот се неопходни, МНР препорачува многу внимателно однесување, посебна грижа за безбеден паркинг доколку се патува со сопствено возило, одбегнување на градските центри и локациите каде што евентуално можат да бидат организирани протести и немири, како и одбегнување на објектите и институциите кои досега биле најчеста мета на насилни напади.

Во образложението на препораката МНР потсетува дека во последните неколку месеци, Грција беше зафатена од бран на внатрешни немири, насилни протести и вооружени инциденти, со што беше загрозена приватната сопственост и личната безбедност на многу лица.

- Ваквите инциденти, кои, за жал, се уште не се ставени под контрола, особено се случуваат во поголемите градови, како Атина, Солун и други, преку напади со молотови коктели на авто-салони и банки, напади кон полициски патроли и странски претставништва, заземање на универзитетските центри од страна на анархистички групи, закана со подметнување бомби во црковни објекти и протести на главните улици и плоштадите кои не ретко добиваат и насилни димензии. Дополнително, во последните неколку месеци десетици македонски граѓани, особено автопревозници, ги известиле надлежните македонски органи за проблеми поврзани со оштетување на нивните возила при нивниот престој или премин преку територијата на Република Грција, се вели во препораката.

Министерството за надворешни работи им укажува на македонските граѓани редовно да ја следат состојбата во Грција, како и да го контактираат Министерството и македонските дипломатски претставништва во Атина и Солун.

http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=63861670&lId=1
Ako ne se zloupotrebi za vnatresni MK potrebi ova e normalna poraka.
Drzava e dolzna da stiti i sovetuva svopi gragjani.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Па ако за тебе Грција е цел свет, твој проблем. Има уште 210 земји во светот инаку. Не се секирај за мене, сум била во повеќе земји него што можеш да наброиш во моментов ако веќе до толку те интересира.:helou:.Ако некаде гледам дека не ме сакаат, не одам. Тоа ти е исто како да отидеш некаде со друштво, знаеш дека не те поднесуваат и цело време да те гледаат чудно. Ако ти е тебе пријатно така, мене не ми е.

И да, најубаво е тука, верувај :baeh:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
МВР ги советува своите грагани да носат ПАНЦИРИ кога одат да плакаат сметки во банките или подигаат готовина!!!!!!!!!!!!!!!!!!:kesa::kesa:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
703
Поени од реакции
703

И сеа шо сакаш, медал да ти дадеме шо си бил у Педеристан и тоа со кола, уште да се пофалеше со типот на колата. Бтв ова известувањето од МНР е за тие како тебе, сигурно не е за мене, па немој да те видиме на ТВ како се жалиш како те малтретирале долу.:toe:

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
:tapp::tapp:

Македонците и понатаму патуваат во Грција

И по препораките на МНР да не се патува во Грција доколку тоа е неопходно, на граничниот премин Богородица на македонско-грчката граница, протокот на патници и возила во попладневните часови се одвива нормално, се разбира, вообичаено за работен ден со помала фреквенција.

Најголем дел од граѓаните со кои А1 разговараше на овој премин не се информирани за препораките на МНР.
„Голема глупост. Треба да се оди, соработка треба да постои, политиката е друго прашање“, вели еден патник.

„Мислам дека не е потребно, досега ништо не се случило“, додава друг.

Никола Стамнов, командир на полициската станица на граничниот премин Богородица ја соопштува состојбата на овој премин.

Забележавте ли денеска намалена фреквенција и каква беше таа?
- Редовен проток на патници, возила и стоки. До овој момент поминаа околу 4.600 патници, од кои 1.800 се македонски државјани. Очекуваме поголем проток на патници утре, бидејќи почнуваат велигденските празници, но ние сме тука организирани. Сите коишто ќе дојдат на влез или излез со уредни патни исправи, ќе немаат никакви проблеми.

Има ли организирано, најавено патувања од страна на туристичките агенции?
- Имаме најавено повеќе агенции коишто имаат организирано излез, односно викенд, велигденските празници да ги поминат во Грција. Затоа и ние сме организирани, сите коишто ќе дојдат од наша страна ќе бидат брзо услужени.

Kajgana Shop

На врв Bottom