Македонска фудбалска репрезентација

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Џабе, ми ја изгуби поентата.
And for the record, цените и на „искачањата“ у Скопје и остатокот од Македонија се различни. Не се фрлаат секојпат по илјадарки за искачања у другите градови...
Пишав, според мене реално ќе беше цената да е 100, 200 и 300 за најдобрите места. То е. Ајт.
Сигурно?Оскудација еееј :D

И да, цените си се ок за моменталнава ситуација.
Ама да се играше во Ниш или Гетеборг, гарант и поскапи да беа ќе се шитнеа ...

F

FARANG

Гостин
Јас сум против тоа да идат навијачки групи. Нека си биде спонтано и сите сплотени под Фаланга како за баскет и ракомет. Искрајно би ги забранил сите транспаренти на навивачки групи кога е во прашање репрезентацијата.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.469
Поени од реакции
6.815
Неразумно високи цени за сите што се однадвор од скопје.
Ние треба и превоз плус да платиме, не само карта. Ако фанам на спортска, ќе одам, ако не, МТВ for me :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Јас сум против тоа да идат навијачки групи. Нека си биде спонтано и сите сплотени под Фаланга како за баскет и ракомет. Искрајно би ги забранил сите транспаренти на навивачки групи кога е во прашање репрезентацијата.
Гледај од кого треба да учиш

http://www.badblueboys.hr/bus-makedonija-hrvatska-12-10-2012/

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
И сеа ја ако идем од Тетово, гориво/патарини/паркинг 1200 плус 700 за карти(јас и девојката), сосе храна, кафе и сок. Ќе треба да пукнам 2500. Фала ама не фала! ФФМ изгледа мислат дека само во Скопје има гледачи!

F

FARANG

Гостин

Јас повише поштувам BHF, англиски навивачи, аргентинци итн итн... Преку кур ми е од делби ради кој од кое село доаѓа. Ќе си се јадеме за тоа во лигата а кога игра репрезентација дали бил чкембар, мајмун, лозар, војвода не е битно. Тој ден ми е брат.

М

Мартин`

Гостин
И сеа ја ако идем од Тетово, гориво/патарини/паркинг 1200 плус 700 за карти(јас и девојката), сосе храна, кафе и сок. Ќе треба да пукнам 2500. Фала ама не фала! ФФМ изгледа мислат дека само во Скопје има гледачи!
Па немора со кола да одиш до Скопје де имаш автобус поефтино ќе те фати сигурно, плус што сакате вие за Скопјани да биде 300 денари за останатите по 100 денари ? Имаш ете билети од 150, 200 денари што е сосема коректна цена.. една недела да не пушите цигари (за пушачите зборувам) и ете ви ги парите за превоз и карта. Мислам дека вреди да се “лишите“ од цигари една недела да гледате добар наптревар на асален стадион и притоа наша репрезентација

30.000+ ќе се наполни без проблем ќе видите ;)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Па немора со кола да одиш до Скопје де имаш автобус поефтино ќе те фати сигурно, плус што сакате вие за Скопјани да биде 300 денари за останатите по 100 денари ? Имаш ете билети од 150, 200 денари што е сосема коректна цена.. една недела да не пушите цигари (за пушачите зборувам) и ете ви ги парите за превоз и карта. Мислам дека вреди да се “лишите“ од цигари една недела да гледате добар наптревар на асален стадион и притоа наша репрезентација

30.000+ ќе се наполни без проблем ќе видите ;)
Не е изводливо да се оди со автобус. Во таа гужва после утакмица со брза помош неможеш да излезеш на време а камоли автобуси да бркаш! И да, нека биде и 500 за скопјани, зошто за било што да се прави се во скопје е! Еве доји ти во Тетово да купиш пиперки за ајвар, па да видиш колку ќе ти излезе цената! Или да не те пратам по френки во Струмица или тутун во Прилеп!

М

Мартин`

Гостин
Не е изводливо да се оди со автобус. Во таа гужва после утакмица со брза помош неможеш да излезеш на време а камоли автобуси да бркаш! И да, нека биде и 500 за скопјани, зошто за било што да се прави се во скопје е! Еве доји ти во Тетово да купиш пиперки за ајвар, па да видиш колку ќе ти излезе цената! Или да не те пратам по френки во Струмица или тутун во Прилеп!
Е сега и ти не претерувај и на Вардар - Бате беше полн стадионот па од стадионот до железничка бев за 20тина минути, не се прави до толку гужва и брзо се излегува не за џабе има 4 главни влеза. Инаку се прави во Скопје зошто е главен град, зошто 1/3 од Македонците живеат таму.. зошто таму е најдобриот стадион со кој располага Македонија да не сакаш во Тетово да се игра ? Нема ниту исплатливо да биде зошто нема капацитет а ни реално добри услови за да се игра. И не сум јас од Скопје ама доста одат и по Србија и во Хрватска на првенства сега во Македонија 200 денари карта беше и премногу била епа не е.. за 2-3 утакмици кај нас во 6 месеци можеш да присуствуваш ако сакаш. На крај краева и затоа е капацитетот 30.000 што не е многу за 2 милиони народ

Да беше Сан Сиро со толкав капацитет може ќе им се исплатеше да го наполнат со 100 денари карта.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Знаеме во каква држава живееме и каков е животот тука, но се жалите ви било скапо 150 - 200 денари, а дали сте прочитале во странство колку пари се картите и да ги видите нивните енормни цени ? Ова е ништо во споредба со нивните.
И нашите плати се ништо во споредба со нивните ;) Најмалку 10 пати повеќе земаат ;)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Цените се во ред, но некако немам ќеиф да одам на репрезентација...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
А ако беа картите 200 денари, 1200 плус 400 картите после јадење ќе ти дојдеше 2200. Да беа 100ка (што е надвор од памет) ќе ти дојдеше 2000. Тие 300-500 денари толку ти менуваат?

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Daj be ne pravete sceni za karite. Poeftini karti nema nikade reprezentacija da se sledi.
Treba da se razbere deka reprezentacijata vo rokov od dve godini ke odigra samo 5 pati doma. Pa stavi be pari na strana, socuvaj! Nastan za spremanje e!

Eden primer. Po Amerikava ako sakas NBA natprevar da gledas (na primer Chicago Bulls, posto vo taa okolina sum), karta so gulabite gore pod krov, kaj sto nikogas kamera ne fakja ke te kosta nekoi $70 , III krug. Poasalna karta, II krug, sto e pak dosta daleku od teren e okolu $150-200 (ako najdes). Za tie I krug ne ni raspravam.E, sega, za vasa informacija tuka prosecna plata ne e $7,000/mesecno. Ne e ni blisku do tolku..
Druga rabota,toa e samo eden obicen NBA natprevar, koi ke gi ima okolu 3-40 vo edna sezona na domasen teren. Ne e reprezentacija !
Napravete nekoja paralela na tie sto vi izgleda deka e skapo.

A onie muabeti deka od Tetovo, Kumanovo ili Prilep ke ve kostalo preku 3 000 denari, se na se. Kolku tuka cenata na kartata ima vlijanie? Aj eve za vas od vnatresnosta neka bide i bez pari kartata. Kolku ke ve kosta doagjanje? 2500? Da ne treba i od tie pari nesto FFM da pokrie? :)

Se izvinuvam za latinicava!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А ако беа картите 200 денари, 1200 плус 400 картите после јадење ќе ти дојдеше 2200. Да беа 100ка (што е надвор од памет) ќе ти дојдеше 2000. Тие 300-500 денари толку ти менуваат?
Абе сепак и тие пари менуваат, не се малку 500 денари.
Јас лично за со Хрватска одам сигурно за со Србија ќе размислам, ама сега многу ми одговара оти е школска година, па со факултетов имам и смештај во Скопје така да превози не плаќам.
Инаку како за пример кога бев на Работнички - Лацио карта и пат ме фати 500 денари (од Велес сум). Значи без јадење и пиење ме фати 500 по 250 за двете, ама во кола четворица бевме. Некој од подалеку кога ќе тргне, под 1200-1300 нема шанси да го фати.
Е сега кажав и претходно по странициве цени до кај 300 денари се прифатливи кај нас, да се наполни стадионот и да се направи атмосфера.
Ама и арно кажа некој погоре, многу од тие шо се жалат за цениве дупло од тоа месечно оставаат во кладилница, така да можете да си ги дозволите картите..

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Картите воопшто не се скапи се прифатливи цени.
Треба подобра организација на ниво на општински сојузи.
Да се организира вондреден автобус од градовите по поволни цени на пример
Охрид - Скопје повратна 400 ден плус катрта за на стадион 150 до 500 ден.
Сигурен сум на пример од Охрид ке се најдат 100 до 200 души кој мозат да си допуштат да потрошат до 600 до 1000 ден за утакмица.
А за попат колку ти е длабок џебот можи и со сендвичи од дома.
Е сега замисли има 20 градови во мак сите да довлечкаат по 200 во просек то е бројка од 4000 души скоро една трибина полна.
Е вака се полни стадион до даска.Треба повеќе маркетинг организација во ффм.

Kajgana Shop

На врв Bottom