Македонска фудбалска репрезентација

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Ако нешто ме радува тоа е фактот што бар од утакмица во утакмица оде работата на подобро. Битното е сега да продолжи трендот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Тоа е, наместо да ставиме гол играч како Ристиќ, чедо го стави Ивановски.

Георгиевски освен голот, втор одличен натпревар, феноменален натпревар. Попов како мува без глава, втор натпревар по ред, и уште неколку порано...

Хасани да беше поспор ќе беше полжав. Освен шутот, ништо не одигра, целосно ја уништуваше играта која ја игравме претходно. Дечково брзо ќе се врати во Шкендија. Георгиев да беше како брз воз ќе поминуваше покрај она спорине дефанзивци од Шкотска.

За Пандев немам зборови, отсекогаш бил голем играч, како беше она за формата и класата?

Кај е дечкото со брзиот фудбал на Шкотска? :pos: :pos: :pos:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Да го гледаше мечот, немаше тоа да го кажеш.
Со муабетот “морални победници“ и “ги надигравме“ може да добиеме само од трите подолгото...
Што и не би било лошо доколку се работеше за женски фудбал али во случајов не....

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Одлична игра на нашиве,иако е нерешено ама знам дека добро изиграле.Можевме уште три гола да дадеме ама тоа е.Следни утакмици повеќе среќа и игра.
Jose Mourinho- Almost is nothing!

Ма у пичку матер бе !!! :mad:

И со Хрватска, и со Шкотска исти кур! Противникот е КАТАСТРОФА ние не знаеме да го искористиме тоа!

Мора веќе еднаш да научиме да ги користиме ваквите прилики каде што противниците (неочекувано) играат лошо! Џабе шанси, кога не се книжат бодовите кај нас!

Играта е неспоредливо подобрена, ама сето тоа е ЏАБЕ ако нема резултати!

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Бод,можеби у некој друга варијанта би бил задоволен,ама со ваква игра со ваква доминација,никако,моравмо да победимо.Како и да е гледам дека има напредок,и ми ја враќа вољата,пак да се вратим на стадион.
Јаневски:cuc::cuc:,го уништи тактички шкотов
Пандев која контрола ја има на топка,кој шансе им ѓи местеше:cuc:,штета што немамо некој да ѓи реализира.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Проклети да се овие глупости што ги праат во напад,па да му ебам мајката толку ли треба да си глуп да шутираш по земја ,ЛОГИЧНО Е да се фрли доле со нозе да фати,ШУТНИ ЈА ГОРЕ ви ебам неписмените !
Не ми се верува...

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
pa dobro, trebase da pobedime, ama bez dusa na kraj ne mozat da sutnat kako sto treba toa e, koga ke se vidi tabelata i dobri sme, gledam hrvative i belgija nereseno, taka da site se so 4 boda, da gi dobieme na gradski ke gi stigneme :) Site nemaa sila, nekoj nema ni znaenje toa e toa, za pofalba e trenerov, prv pat so koncepcija da se igra, sega sto nema soodvetni igraci e druga prikazna.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.582
Поени од реакции
22.527
Има напредок во играта. И тоа МНОГУ ОЧИГЛЕДЕН НАПРЕДОК.
Ајде да продолжиме со ваква одлична игра, кај и да е, ќе пукне и реализацијата, само малку повеќе прибраност во одбраната.
Штета, што можевме да донесеме 4 бода, а носиме само 1.. Ама, што е тука е.
Наредните 2 натпревари се на Филип Втори! Одиме на 2 победи :icon_mrgr:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Проклети да се овие глупости што ги праат во напад,па да му ебам мајката толку ли треба да си глуп да шутираш по земја ,ЛОГИЧНО Е да се фрли доле со нозе да фати,ШУТНИ ЈА ГОРЕ ви ебам неписмените !
Не ми се верува...
Не слушнале ваљда за chip in, ало, каде му ја пикаш под мишка на голманот, слепци

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Не ми се верува...
А најлошо е што у второво таа шанса што ја имаше ивановски,он наместо да шутен мислим дека проба да додава:facepalm:.А у прво тој коа требаше да додаде он шутна:eek:.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.319
НЕРЕШЕНО РАМНО НА ПОРАЗ!

Толку шанси да направиш и да не победиш треба да си стварно многу талентиран.

Виновници ИВАНОВСКИ, Попов и Чедомир Јаневски.
Како прво го зема Георгиев од младинците иако го играа најважниот меч, а не го стави во игра иако Тричко се повреди. Хасани многу ја тупеше топката, а имаше мноигу простор за соло продори, нешто што Георгиев многу подобро ќе го искористеше.
Се извади малце со стативата, но сепак...
Второ, ГЛЕДА ЈАНЕВСКИ НЕ ДЕКА МИРКО Е КАМЕН И НЕ ГО ВАДИ.
Сменил на подобро играта, што ко сменил кога прави очигледни грешки?
Се знаеше дека со Шкотланѓаниве Мирко нема што да бара. Еве ние сме лаици и уште на почетокот знаевме дека ќе биде тотален промашај.
Грешка во одбраната која не кошташе гол.
Попов очаен, Шиков директен виновник за голот, Новески со многу грешки но постигна и гол. Ова не е прашање на среќа, туку на незнаење.
Средината во граници на можности, дури и Величе не беше лош.
Ибраими добар беше според мене. Многу се бореше, тоа што не го искористи јебига...
И Тричко утна чиста шанс на почетокот, али за разлика од браими скоро ич не трчаше...
Пандев ѕвер :cuc:
Многу го имам вреѓано во м,инатото во дресот на репрезентацијата и конечно почнува да ја превзема улогата на лидер. Класи над другите, нема што да се збори. Но џабе кога нема кој да реализира.

Запамтете го ова, шансите за бодови ни беа во овие мечеви. Како прво противниците немаа поим дека кај нас се сменија многу работи, дека конечно почна да се работи колку толку правилно. Во иднина нема толку да не потценуваат. Нешто како со кошаркарскиот тим...
Квалификацииве беа наша шанса, но залудно кога од два меча само 1 бод вадиме...
Иако и двата беа тешки мечеви. Ќе видиме како ќе функционираме на домашен.
Има ветувања за подобро време, се надевам конечќно и правилни играчи ќе се бираат и ќе тргнеме напред.
Јаневски менувал што менувал, треба повеќе да гледа кој му игра во прв состав. Неможе Ивановски да игра и крај. Нема потреба од објаснување, во сериозна репрезентација таков играч не смее да фигурира.
Време е некој младинец да се пресели во првиот тим да добиеме на креативност.
Одбраната конечно нека се научи да игра, ако не нека се комбинира со Грнчаров. Мојсов беше добар али сам си ископа гроб во Војводина, сега може само да сонува дека ќе заигра пак...
Георгиевски ќе биде ѕвер. Попов го знаеме како одличен играч, али на овие два меча севкупно најслаб поединец.

Kajgana Shop

На врв Bottom