Македонска фудбалска репрезентација

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога ја нема мачката, глувците оро играат, така е и кај нас. Додека од ФФМ се поставуваат сомнителни луѓе на одговорни места на кои искрено баш им е гајле дали ќе сме просперирале или ќе сме паднеле уште подолу на ранг листата, исто така незаинтересирано ќе се однесуваат и фудбалерите. Да се стави некој тренер со принципи кој нема да биде марионета на Хари, да им врзе по 2-3 воспитни, да им зема мобилни и секакви извори на забава 2 дена пред натпревар, да бара сериозност, ќе видите како сите ќе трчаат до 90 минута.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.130
Поени од реакции
8.075
Кога имало бе ? Со Англија нерешеното и со Холандија ?

Не се заебавајте,ние не сме фудбалска нација никогаш не сме биле нема ни да бидеме.
си бил некогаш на утакмица од домашното првенство?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Зошто сум уверен дека „интервјуата“ од Тошак на страната на ФФМ ги пишува некој друг... :sneaky:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Епа што не направиме и ние такво изненадување како Ерменија,Босна ???

Или толку не бива ? Не е се до Хари или до трнерот,туку и до играчите.
Кажи ми еден ерменски играч кој е светски познат у моментов, чим е до играчите.
За да има успех потребна е стратегија и инвестирање у капацитети, поттикнување на клубовите за отварање на младински школи и ред други работи кои треба да ги знаат фудбалските работници за успех на долг рок, поставување на вистински луѓе на вистинско место, луѓе кои ќе знаат што е потребно за прогрес.

P

PewDiePie

Гостин
Кажи ми еден ерменски играч кој е светски познат у моментов, чим е до играчите.
За да има успех потребна е стратегија и инвестирање у капацитети, поттикнување на клубовите за отварање на младински школи и ред други работи кои треба да ги знаат фудбалските работници за успех на долг рок, поставување на вистински луѓе на вистинско место, луѓе кои ќе знаат што е потребно за прогрес.

Блодот,гледам нас светски познатиот Пандев на 2 европски и едно светско не однесе.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
По 1029928373 пат ќе повторам, за здрава фудбалска репрезентација потребна е здрава фудбалска федерација. Најдобар пример за тоа е во кј правец се разви Германскиот фудбал а во кој Италијанскиот во последните 10 години.
Истата споредба може да се направи меѓу Словенија и Македонија, значи се додека бандити, криминалци и лешинари го водат Македонскиот фудбал не треба да очекуваме да имаме репрезентација како што треба. И не е до талентот , туку до мотивацијата и до условите во кои треба да се создават идни таленти и во кои треба да играт сегашните репрезентативци.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.291
Па не глеам кај греши у мислењево..никогаш не сме имале една генерација еден циклус јак да истераме..Све биле привремени блесоци со англија или холандија нерешени.Да не сме заредиле 3-4 победи случајно?Не сме фудбалска земја тоа е реалноста,би биле со нормално раководство ама ете тоа е.Порано имаше по некоја изненадување,привремен блесок сеа толку сме бедни што ни тоа го нема.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961

Блодот,гледам нас светски познатиот Пандев на 2 европски и едно светско не однесе.
Хахах ми го зеде зборот .. Имаме најпознат репрезентативец што со сила сакаат да го направат звезда тоа е Фазли .. човекот го бркаат од сите клубови отиде во Херенвен мислам беше да им ги чисти копачките на останатите го избркаа сега без клуб е сиротиот и нашиве го туркаат со сила во репрезентација .. тука се брукаме бре .. плус тоа не пцуеше викаше нема повеќе да заиграл а што к.р бара повторно ? Се виде во србија што му се деси на Љаич .. не пееш химна нема место за тебе .. како што кажа Ќумбев пред 5-6 месеци во едно интервју 80% од репрезентативците не си ја знаат химната .. што според мене е вистина ... половина од нив не заслужиле да го носта црвено - жолтиот дрес !

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.905
Поени од реакции
7.462
Па не глеам кај греши у мислењево..никогаш не сме имале една генерација еден циклус јак да истераме..Све биле привремени блесоци со англија или холандија нерешени.Да не сме заредиле 3-4 победи случајно?Не сме фудбалска земја тоа е реалноста,би биле со нормално раководство ама ете тоа е.Порано имаше по некоја изненадување,привремен блесок сеа толку сме бедни што ни тоа го нема.
Со Шкотска ти текнува ?
Прва утакмица беше тоа,стартувавме со победа,да продолжевме само требаше со добри игри...
Хрватска?
Само немој да ми кажеш сеа дека теренот беше лош и затоа тепавме:icon_lol:
Norway?
Реално е дека немаме толку лош играчки квалитет колку што е желбата на Хари да го докрајчи фудбалов.
Можеби немаме тим за Европско или Светско првенство,ама сигурен сум дека можеме да се бориме за некое 3 место и да им замрсиме сметки на другите доколку ретардираниот Прилепчанец си отиде...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.575
За прво место немаме, една репрезентација со Кристијано Роналдо едвај тепа со сила очајни репрезентации вие сакате од тимски играч како Пандев да ве однесе на светско или европско...
На сите наши селекции до сега реално достигнување е максимум трето место, дали и колку сме можеле да искористиме киксови на други репрезентации е друг муабет... А дека Хари и компанија го закопаа Мак фудбалот, го закопаа...

N

Nicky Santoro

Гостин
Тепавме со шкотска, второ коло со холандија несреќно изгубивме и трето коло што се случи?
е наместивме со исланд.И после некој ќе ми кажува овде толку ни била силата?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.291
Ми текиња на сите овие у такмици,интересно е што измеѓу овие игри на нашата силна репрезентација ги имаше дуелите со Андора,Еременија и остали репрезентации кој не освестуваа кој сме.Вртете ја како сакате,освен 2 поише добри утакмици не сме заредиле.Споредете само со ракометната репрезентација е таму имаме стандардно силна екипа..Вака само се палиме.И херкулес им зема бодови на барса,ама не ги прави појак состав од нив ниту појак од други екипи кој не го правиле тоа.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Фазли .. отиде во Херенвен мислам беше да им ги чисти копачките на останатите го избркаа сега без клуб е сиротиот
Не дека го бранам Фазли, али ај не измислувајте прикаски, кај го избркале Фазли од Херенвен и од кај тоа дека бил без клуб, сепак е уште кај нив, точно е дека не игра ама ако ништо друго (барем за разлика од Хасани), Фазли барем и на клупа седи лол Не викам дека тоа е нешто или дека го оправрдувам неговиот повик за репрезентација, само зборам - сепак нема врска дека е без клуб и го избркале од таму, сепак вака или така уште е играч таму, и во Херенвен 10 пати повеќе рачунаат на него отколку овие од Волфсбург што рачунаат на Хасани, тој никад ни на клупа нема да седне кај нив... Плус главните 3 напаѓачи од Херенвен си одат летово и ќе останат само двајца, сигурно ќе донесат уште 1-2 ама во секој случај од идната сезона би требало Фазли повеќе шанса да добива.... Пак, не викам дека не е точно дека во моментов воопшто не игра таму, тоа повеќе од јасно е, ама зборот ми е - сепак не е точно дека тие го избркале и дека е без клуб, ипак е уште кај нив...

Kajgana Shop

На врв Bottom