Македонска фудбалска репрезентација

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Како што стојат работите во македонскиот фудбал и ФФМ голема чест за нас е што Луксембург воопшто прифатил да игра против нас а со тоа ми ја разубави вечерта.
Затоа багодарност од мене до нив и се надевам ако се покажеме како што треба дека во иднина ќе не почастат и Фарските Острови, Лихтенштајн, Сан Марино или Андора со пријателски натпревар. А можеби ФФМ ќе се надмине себеси и организира пријателски натпревар со Малта.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мислам дека не треба да се потценува Луксембург. ..... :(

Кога чув колку добивале претходно по повик :eek: Нека направат како во англиската репрезентација сите пари од настапите да одат во хуманитарни цели. Барем ќе се види кој сака да игра од желба, ако воопшто има некој таков.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.825
Уште еден од редот играчи кои им се сугерирани од дечките од macedonianfootball :pos:
Се ова изгледа ултра смешно. Некој ќе напише некоја статија за рандом играч кој има Македонски корени и одма му се дава повик и место во репрезентацијата.
Затоа ни играат ликови ко Бајрам Фетаи, Мухамед Демири и којзнае уште кој.
Абе напрајте саглам репрезентација со Македонци во неа, доста се носат некои дрвесима само затоа што чукун дедовците биле родени во места Боговиње, Џепчиште и слични...
Зашто ако некој игра во некоја рандом странска лига, по дифолт мора да игра за репрезентација?
Срамота е какви се луѓе се вклучени во Македонскиот фудбал :facepalm:

Член од
23 март 2011
Мислења
88
Поени од реакции
16
Уште еден од редот играчи кои им се сугерирани од дечките од macedonianfootball :pos:
Се ова изгледа ултра смешно. Некој ќе напише некоја статија за рандом играч кој има Македонски корени и одма му се дава повик и место во репрезентацијата.
Затоа ни играат ликови ко Бајрам Фетаи, Мухамед Демири и којзнае уште кој.
Абе напрајте саглам репрезентација со Македонци во неа, доста се носат некои дрвесима само затоа што чукун дедовците биле родени во места Боговиње, Џепчиште и слични...
Зашто ако некој игра во некоја рандом странска лига, по дифолт мора да игра за репрезентација?
Срамота е какви се луѓе се вклучени во Македонскиот фудбал :facepalm:
Ne si vo pravo barem za igracov eden od najgolemite talenti na turcija zatoa i oni tolkava vreva dignaa inache nemase ni nie da doznaeme i plus ako nosi kvalitet zosto da ne zaigra pa i onakaosven noveski i mozebi vo idnina mojso nemame veke tolku kvalitetni stoperi i od mene bravo za deckite od mf neka ni nosat igraci oni ako ne ffm

П

Паспарту

Гостин
Дечково е капитен (колку што успеав да прочитам) на Бурса, па следува прашањето: Кој играч со 2 грама мозок би избрал да игра за аматерска репрезентација + се што е поврзано со неа е на ниво пониско и од аматерството, а да одбие понуда од една велесила како Турција со која што во иднина ќе може да игра на ЕП и СП? Нас до сега не одбиваа анонимуси од Австралија кој настапуваат во втора романска лига, не па некој ваков играч...

П

Паспарту

Гостин
I tebe da ti vetuvaat i brda i dolini i ti ke razmislis taka li e?
Зависи кој ќе ми ветува брда и долини, а сите што се поврзани со нашата фудбалска репрезентација не се кадарни лижавче од продавница да купат, не пак да ветат нешто големо...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Да бе Тошак бил тренер на Реал и сеа ќе му среди трансфер таму а !? :tapp:

Ако е толку јак овој, сигурно ќе му ветуваат брда и долини и од турската федерација...

Ако е глуп некој, можда ќе заврши кај нас...

П

Паспарту

Гостин
Азиз ја одби Македонија: Мојот сон е да играм за Турција

Синоќа турскиот портал dha.com.tr објави дека македонскиот селектор Џон Тошак стапил во контакт со дефанзивецот на Бурсаспор, Сердар Азиз повикувајќи го да игра за нашиот национален тим.

За турскиот портал Азиз потврди дека имал контакт со Тошак кој му ветувал и трансфер во Реал Мадрид или Барселона доколку настапи за Македонија.

"Македонскиот селектор ми вети трансфер во Реал или Барса доколку настапам за Македонија. Понудата дојде ненадејно, јас имам македонско потекло, но потребно ми е време да размислам" - изјави Азиз за dha.com.tr

21-годишниот Азиз потекнува од Битола и има шанси по брза постапка да добие македонски пасош, но според последните информации тој ја одбрал Турција.

Азиз брзо донел одлука и веќе денес во изјава за официјалниот сајт на Бурса, вели дека ќе настапува за Турција.

"Мојот татко потекнува од Македонија, па од македонскиот национален тим добив понуда, но ја одбив" - вели Азиз.

"Јас сум Турчин, па мојот сон е да играм за турскиот национален тим. Се надевам дека сонот наскоро ќе ми се оствари и ќе го облечам турскиот дрес".

Азиз ги има поминато сите младински категории на репрезентацијата на Турција, но сеуште нема настап во сениорскиот тим.
http://24fudbal.com.mk/vesti/1355/aziz-ja-odbi-makedonija-mojot-son-e-da-igram-za-turcija

Член од
30 декември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Ве молам лајк за странава "Александар Игњовски те молиме играј за Македонија" сепак се работи за доброто на нашата фудбалска репрезентација, се надевам на разбирање
http://www.facebook.com/pages/Александар-Игњовски-те-молиме-играј-за-Македонија/264358286959099
Не треба да се моли никој да игра за Македонија!

Член од
30 декември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Не треба да се моли никој да игра за Македонија!
Да, во право си, но нека види дека го сакаме и дека го чувствуваме за наш сонародник, сепак станува збор за нашата фудбалска репрезентација и од голема помош ке ни биде доколку заигра за нашата држава

Kajgana Shop

На врв Bottom