Македонска фудбалска репрезентација

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Денес нема да има никаква атмосфера.Сеа дај боже да има и тоа да биде мотив плус али кога сите идат да го видат стадионот и кога пола имаат добиено од негде гага карти џабе би имало 33.000 луѓе.Или па ако натпреваров го искористат за некоја политичка цел нека се гонат у пм.Иначе сеа колку влеза има Градски?
На северна има три главни влеза, а потоа кај секој блок си има посебен влез.Слично е ваљда и на јужна. Е сега ако биде отворена едвај една врата како што прават секогаш, ондак ќе биде калакурница. Замисли ние на вардар кога идеме кај Комитскиот влез секогаш се прави голема гужва, пошто дебилите отвараат само по една врата...
Јас колклу што знам посебни влезови за запад и исток немаше (освен ако не направиле во меѓувреме, така да врска немам како би стигнале на западна, освен ако не скокаме преку ограда :ROFLMAO:
Многу ми е интересно што сите викаат ќе дошле за сефте. Ако толку сакавте да го видите стадионот можевте да дојдете и на некој лигашки меч, пошто откако е изграден се одиграа есдно сдесетина лигашки меча на Градски...
Атмосфера ќе има ако игра убаво македонија, ако не, без навивачка група ништо од јака атмосфера. Сигурно нема да биде како на гробишта, али нема да биде ни нешто спектакуларно...
Плус вечерва ВМРО ќе си ја искористи за своја голема презентација... Којзнае колку полиција ќе има на стадионот за да го зштитат Грујо, иако сигурно едно 10 000 ќе бидат од штабовиве на ВМРО низ Македонијава. Вчера едно дете доаѓа ми вика сакаш ли гага карти од штаб ни раздаваат(n)
Сеедо, ми е мерак да го видам Ристовски како игра, ама по се изгледа нема да добие шанса вечерва:place:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Сфатете дека толку ни се можностите..па и Мурињо да ни е селектор.
Зар стварно веруваш дека со Мурињо или Хидинк би имале исти резултати како досега? Секој што се бавел со фудбал ќе ти каже дека тренерот (селекторот) може да биде и до 50% од успехот нормално под услов да има слобода и можности да повика кого сака и да спроведе свои методи на тренинг без не некој од горе да му суфлира што и како.

Но со вакво раководство толку ни се можностите. ќе си чмаеме на претпоследно место пред велесили како Андора и Лихтенштајн.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
А зашто би го претставиле премиерот, по која причина/заслуга ?
Зарем се сомневаш дека не се способни за тоа? Претставување на новиот стадион ау па ајде и премиерот да го поздрават. Ќе видиш...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Зарем се сомневаш дека не се способни за тоа? Претставување на новиот стадион ау па ајде и премиерот да го поздрават. Ќе видиш...
Ќе видиме иако не верувам.
Си имаше официјално отварање стадионот, беа сите таму што беа и тоа би требало да е завршена работа.
+ тоа фрчат соопштенија и апели од ФФМ да не се прекрши предиозборниот молк.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Додека вака размислуваме, нигде нема да стигнеме. Ако немаме сили за пласман не значи дека треба да се бориме со Андора за последното место. Со трето место јас би бил презадоволен, или пак да имаме добар селектор кај што ќе игра секој што заслужува не секој што...
Ипак, ретко се наоѓаат чесни луѓе и луѓе што можат да го издржат целиот притисок од јавноста, пријателите и рекетарите...
Нешто треба да се менува, не само во фудбалот, општо во спортот во Македонија, но што...
Е ај да размислуваме дека МОРА да влеземе на Светско или Европско. -.-
Толку не бива, бе брат. Не мора да правиме бајрам со паметот. Мислиш едни Молдавија, Малта, Кипар, Азербеџан и многу други - секој циклус се напнуваат дека мора да влезат во некое натпреварување? Не. Едноставно си работат да се подобрат и се реални со своите способности. Па една Белгија колку пати не учествуваше никаде а се знае какви играчи има па немаше некои леле паѓање во несвест зашто. Неможе сите да влезат на големо натпреварување туку само најдобрите во тој момент. А ние не сме во таа група а не сме ни биле. Груба реалност но тоа е.
--- надополнето: Jun 4, 2011 2:41 PM ---
Ќе видиме иако не верувам.
Си имаше официјално отварање стадионот, беа сите таму што беа и тоа би требало да е завршена работа.
+ тоа фрчат соопштенија и апели од ФФМ да не се прекрши предиозборниот молк.
Yeah right. Соопштенија. Сами на себе како да си наредуваат. Битно ФФМ ќе се извади ако има некој момент политички. Па ние еве апели и соопштенија им праќавме, толку можеме.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Да си носам патлиџани тогаш :D
Инаку се надевам на добар фудбал, дај некогаш барем позитивно да изненадиме да му се сневиди!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.933
Поени од реакции
50.736
кај ти пропушта Грујо гужва поголема од 5 души без да даде пригодна реч. Предизборниот молк ќе го ебне вечер онака суптилно, митингаштите ќе паднат у транс,Македонија ќе извади нерешено ““ама ќе сме можеле и да тепаме’’, и чао пријатно на циклусов

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Е ај да размислуваме дека МОРА да влеземе на Светско или Европско. -.-
Толку не бива, бе брат. Не мора да правиме бајрам со паметот. Мислиш едни Молдавија, Малта, Кипар, Азербеџан и многу други - секој циклус се напнуваат дека мора да влезат во некое натпреварување? Не. Едноставно си работат да се подобрат и се реални со своите способности. Па една Белгија колку пати не учествуваше никаде а се знае какви играчи има па немаше некои леле паѓање во несвест зашто. Неможе сите да влезат на големо натпреварување туку само најдобрите во тој момент. А ние не сме во таа група а не сме ни биле. Груба реалност но тоа е.
Ама чекај малце, јас не реков да се пласираме, јас реков трето место, со трето место не се пласираме. А до каде стигнавме знаеш? Си ја видел табелата? Ерменија се пред нас... нема што повеќе да се каже...

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Од каде тоа инфо дека имало уште малце карти за сите трибини?
Истото и мене ме интересира ..
Па кога купував прашав и ми рече тој сите карти се собрани од продажните места,(с.ц Борис Трајковски,Розе Веро 2.....) и се донесени во билетара и дека немало уште многу.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Боо ако е така ондак одлично плуш по штабови многу се делеа па дај боже да крца вечерва!!!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ама чекај малце, јас не реков да се пласираме, јас реков трето место, со трето место не се пласираме. А до каде стигнавме знаеш? Си ја видел табелата? Ерменија се пред нас... нема што повеќе да се каже...
Е добро де. Ерменија. Што има лошо во тоа? Па и Шведска, Турција, Финска пооосебно Австрија се велесили економски и бројчано па знаат да утнат настап на првенство а Австрија е тапа. Незнам кое ти е тоа мерило со Ерменија? Демек порано биле тапа а сеа не? Епа си напреднале бе. Добра генерација на фудбалери кои играат низ Европа и ете боље се од нас.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Е добро де. Ерменија. Што има лошо во тоа? Па и Шведска, Турција, Финска пооосебно Австрија се велесили економски и бројчано па знаат да утнат настап на првенство а Австрија е тапа. Незнам кое ти е тоа мерило со Ерменија? Демек порано биле тапа а сеа не? Епа си напреднале бе. Добра генерација на фудбалери кои играат низ Европа и ете боље се од нас.
Е да, во право си... Жалосно е што дојдовме да се мериме со Ерменија, и да не можеме да се мериме, зашто напреднале...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Е да, во право си... Жалосно е што дојдовме да се мериме со Ерменија, и да не можеме да се мериме, зашто напреднале...
Епа во што сме боље од нив фудбалски? Не сме. Иста историја имаме. Ниту еднаш не сме се квалификувале на некое големо натпреварување и секаде сме 4ти или 5ти во квалификации. Сме ги победувале порано? Океееј, минато свршено време. Едно време и Грција беше употребувана како лузерска земја во фразата - Губиш како Грчка, па после станаа Европски шампиони. Викам да бидеме реални со нашите способности и да чекаме подобро време. Полека - полека...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Епа во што сме боље од нив фудбалски? Не сме. Иста историја имаме. Ниту еднаш не сме се квалификувале на некое големо натпреварување и секаде сме 4ти или 5ти во квалификации. Сме ги победувале порано? Океееј, минато свршено време. Едно време и Грција беше употребувана како лузерска земја во фразата - Губиш како Грчка, па после станаа Европски шампиони. Викам да бидеме реални со нашите способности и да чекаме подобро време. Полека - полека...
Жално е, ова мислење е жално, уште пожално е што не е така само во спортот, во секоја ебана сфера е така, а најжално е што не си единствен со вакво мислење...
Подобро време ако чекаме, ќе се изначекаме, зашто гледам идеме наназад, нешто треба да се смени, со седење на форум и викање: Полека - полека, чекаме подобри времиња... нема ништо да смениме...

И ако ти мислиш дека нашите способности се толкави, супер, јас не мислам, зашто знам како се стига до репрезентација кај нас, не во фудбал, секаде... Има поспособни, од гардеробер, до младинските играчи, преку играчите од А репрезентација, до селекторот..

Али чекај ти, ќе чекаме сите, шо...

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Имаме други фудбалери од „светска“ класа? o_O
Разгледај ја темата „ Млади таленти - Македонци “ и ќе сфатиш дека Македонија има многу таленти кои дел од нив сакаат да играат за Македонија но не биле повикани.

Kajgana Shop

На врв Bottom