Џипун едно време играше во Динамо, така да дека беше талент беше. Анегдота од времето на Дончо во Вардар.... Му се дере Дончо на Џипунов да трча и да покрива повеќе овој мртов ладен му одговара - „Мајсторе мене да ми се трчаше ќе играв во Динамо“. Беше солиден крај јужна у сенката, вршеше работа ама дека бил еден од најдобрите не баш... Еден Вележ го имаше Семир Туце што беше величина за него не пак играчите од големата 4ка...
Просинечки е помал, он експлодира кога Џипунов веќе беше готов... Во тоа време од Македонците може да се каже дека Милко Ѓуровски беше Бог... Пијан и без тренинзи газеше и во Звезда и во Партизан.
Автоматски споено мислење:
Кој се шансите на Македонија против можните противници во баражот?
Португалија - Македонија - 95/5 - спортски е да се надеваме, во суштина не гледам на било која позиција да сме појаки а со овие нема да сме ни помотивирани, плус дома играат
Италија - Македонија - 95/5 - исто ко со Португалија, тешко со овие
Русија - Македонија 90/10 - никад не ни одело со овие, трчаат ко луди, покриваат, плус на нивен терен ептен тешко. Сепак Вардар еднаш одмана ги лупна ЦСКА а фудбалот не им значи до толку и не се баш толку загреани за репката поготово ако играат во Москва. Некако мислам дека ќе сме помотирвирани од нив па можно е чудо.
Шведска - Македонија 80/20 - незнам зашто ама со овие мислам дека веќе имаме некоја спортска надеж... Ако им игра Златан ќе даде се од себе и мислам дека ќе искине у бараж со било кој ама и ние ќе сме на ниво. Не ги гледам ко нешто специјално и може да се надеваме ама дека се појаки реално се.
Шкотска - Македонија 60/40 - со овие веќе имаме шанса. Ќе бидат мотивирани плус дома, ама нивниот фудбал ни лежи. Би сакал со нив да паднеме.
Велс - Македонија 60/40 - исто ко со Шкотска мада овие ми се помалку атрактивни и плус Кардиф е тиња за гостување, порадо би на ексурзија во Глазгов.
А бе кенгур еден, се изнатреска глупости во овој пост. Џипун ако играл во Динамо Загреб, тогаш јас сум играл во Хајдук од Сплит. Анегдотата што ја спомнуваш со Дончо се однесува за Васе Рингов, а не за Џипунов. Те удрило изгледа малку тоа австралиското сонце па си ги измешал лончињата.
The draw to determine the final European and Intercontinental encounters in the FIFA World Cup Qatar 2022™ preliminary competitions will be held in Zurich, S...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.