Македонска фудбалска репрезентација

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171
Секогаш сум го почитувал Пандев зошто никад не се мешал во политика и си остана скормен човек. Ама не му требаше ова сега. Само тензија ќе се дигне. Разбирам дека човекот фрла пари во бунар во македонскиот фудбал и дека е фрустриран, ама можеше да почека некој месец.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Сега во изјава за „Спорт 1“, селекторот Игор Ангеловски ги потврдува случувањата кои ги откри Пандев.

„Сѐ што кажа Пандев за мене и за тоа што го посочи е вистина! Може македонската јавност сега да види под каков притисок ги водев двата клучни мечеви во баражите (со Косово и со Грузија). Но, заедно со сите членови на А-тимот успеавме да го обезбедиме пласманот на Европското првенство и да го оствариме овој историски успех на Македонија на чело со капитенот Горан Пандев. И тоа на радост на сите во Македонија“, изјави Ангеловски за „Спорт 1“
Добро, јавна тајна е ова, може ЕП да освои пак ќе планираат да се ослободат од него
Очајност и македонизам во секоја инститиуција владее.
Дно.
Автоматски споено мислење:

Секогаш сум го почитувал Пандев зошто никад не се мешал во политика и си остана скормен човек. Ама не му требаше ова сега. Само тензија ќе се дигне. Разбирам дека човекот фрла пари во бунар во македонскиот фудбал и дека е фрустриран, ама можеше да почека некој месец.
Е ова со парите е битното.
Ова не го збори Пандев фудбалерот, го збори 90% Пандев бизнисменот и 10% Пандев човекот. Го сфаќам како е, особено што ќе се пензионира и мора уште од сега да мисли за иднината.
А деак е малце неосмислено... е

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Поддржував и поддржувам битка за промени, ама никако на овој начин пред вака битни утакмици и пред ЕП. Едно е да има суптилни и добронамерни критики, а друго е ова. После ЕП и Мрме и Пандев треба да ја напуштат репрезентацијата. Ова нивново е мочање над сето тоа што го направија и чисто политиканство. Уште ако е точно тоа дека Радевски ќе го земал Мрме, апла е очигледно дека тера политики при изборот под команда на Пандев. Присвојување на репрезентацијата НЕ, дури и тоа да е од Пандев.
Да се надеваме сега дека другата страна нема да дотури масло на огнот и ќе помине све во ред до крај на ЕП, после тоа треба да следи чистка, ако не на овие што ги набројав, тогаш на другите, пошто очигледно е дека вака веќе не може.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Кога сме кај ФФМ и ЕП, немам прочитано, одбраа ли тренинг камп, договорени ли се пријателски за пред одењето на ЕП или и тоа треба играчите и селекторот да го договараат?

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Кога сме кај ФФМ и ЕП, немам прочитано, одбраа ли тренинг камп, договорени ли се пријателски за пред одењето на ЕП или и тоа треба играчите и селекторот да го договараат?
Со Словенија ќе се игра една пријателска во Скопје.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
Ви ги читам коментарите и не ми се верува.
Ајде да молчиме иако сите знаеме дека неспособни идиоти лепаат милиони и се китат со перјата од фудбалерите.
Изгледа вие сте истите тие кои во фирма на работа по цел ден си куцкаат на телефон, а се жалат дека имаат премногу работа и не можат да постигнат.
Да ве чита човек без да знае што се случува ќе помисли дека Пандев крева бунт од финансиски интерес а Мети е жртвено јагне.
Тој Пандев што заработува милиони и е единствена позитивна асоцијација за фудбал во МК низ светот. И тој Мети од Кичево што стана милионер преку местење на лигата во вукојебинава.

Па кога да зборува ако не сега? Кога ќе спласне еуфоријата и некој нема да се интересира? Како кога бевме 200-ти на листа (карикирам, да не се лепите како муви на знаете што :) ).
Мети кога сакаше да го смени Ангеловски, после ЕП? Премии кога си подели раководството? Кога не се симнуваат од тв и медиуми од фалење колку се тие заслужни за пласманот на ЕП, сега или после ЕП?

Излегува дека фудбалерите се најмалку заслужни за она што го направија. Или треба да молчат и да гледаат како неспособни идиоти се фалат со нивниот успех?
Па уште Мрме си бирал фудбалери.
Да, со оглед на тоа што успеа да однесе репрезентација на ЕП и има право да бира кога сака!!! Затоа што има аругмент позади себе! Исто како што во секоја репрезентација има по некој за кој целата јавност се чуди (Англија, Бразил, Германија, Шпанија итн, итн).
Исто како што во клупскиот фудбал еден менаџер си бира играчи без разлика дали тоа некого му одговара.

И на крајот, истиот тој бизнисмен Пандев кој 10 години фрла пари во вукојебинава и изгради академија со фантастични услови за да развива таленти и ги продава низ светот а со тоа го крева и квалитетот на македонскиот фудбал, да е паметен треба да си го згасне клубот бидејќи тоа се фрлени пари во ветер.

И онака во секој момент тие од "горе" може да ја прекинат лигата и да си одредат кој ќе биде шампион и ќе игра во Европа како што направија минатата сезона. Или да се игра само еден меч по снег а останатите да се одложат поради истите причини.
Исто како што политиката го уништи Вардар.

А потоа кога ќе бидеме во рангот на Белизе како што и до скоро бевме, истите вие кои сега крекате дека Горан е политички и финансиски поттикнат за ова, ќе ве слушаме како плачете дека нема квалитет и се е наместено.

Пусто македонче ...

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
kolku za potsetuvanje (tie sto dobro pamtat znaat deka uste pred nekoj mesec tuka kazav deka konfliktot megu pandev i sejdini e od porano, taka sto sega bi trebalo da vi e jasno deka ne izmisluvav nesto):

toa za sto sega goran pandev zboruva javno se sluci vo 2019ta odnosno togas pocna prikaznata. pred se posle porazite od polska i avstrija sakaa da instaliraat nov trener (najverojatno milevski ke bese pikot) bidejki mrme uste togas si igrase majtap so povicite i igrase kukavicki fudbal za da stigne do treto mesto, a imavme (mala) sansa da bideme vtori. eden kup ljuge togas bea za da mu se dade otkaz na mrme, duri golem del od javnosta togas bese protiv nego bidejki uvidoa deka rezultati imase samo protiv poslabite reprezentacii.

zosto pandev sega vo mart 2021 iskaca so toa vo javnosta? zosto 2019ta ne zastana na strana na mrme? pandev togas ne ni bese celosno na strana na mrme, povise ne sakase da se mesa vo prikaznata i ostana bez kategoricen stav. kolku i da go pocituvam kako fudbaler, ne e svesen deka momentalno e politicka marioneta na SDSM. ke go frlat kako kurton od koga ke go ja prezemat federacijata, ke im bide samo marioneta za javnosta, a drugi ke gi teraat biznisite. go zaebaa koga sakase da ja dobie belasica strumica, mu ja dadoa na pinda mesto na nego, a sega im pomaga za da vlezat vo FFM i veruva deka imaat dobri nameri :facepalm: naiven ke recam ako sakam da bidam uctiv.

definitivno potrebni se promeni vo nasiot fudbal bidejki mnogu raboti mozat da se podobrat, ama tie koi stojat pozadi pandev na makedonskiot fudbal ke mu donesat zivot kako sto zajko mu go donese na makedonija.za tajmingot da ne zboruvame. vo sekoj slucaj koga togas ke se sluci taja promena bidejki SDSM sedi mnogu cvrsto na foteljata i zaradi toa dolgorocno mala e sansata da ne vlezat vo federacijata, pa toa koga ke se sluci site ke bidat svedoci na "apgrejdot".

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Не мора да го земат на ЕП, нека го осигураат само за во иднина. Тотре има 24 години и игра во Шкендија, Костадинов има 25 и игра во Руземборк, додека Ракип на истите години е стандарден во многу подобар тим како Малмо. Адеми е веќе 30 години и доста пати се повредуваше, така што не сме ние Бразил па да пребираме, демек сега еј види овој ни дал корпа па и ние ќе му дадеме. Чим имаш шанса да собереш некој ваков за нас многу солиден играч под итно земај го.
Брат не ме сфаќај погрешно, јас немам ништо против да го земат Ракип и да му дадат шанса во квалификации за СП и пријателски утакмици. Ама не и на ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО!

И со Ракип и без Ракип шансите да поминеме група ни се минимални.
Не гледам причина зашто да добие место на ЕП21.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.670
Поени од реакции
4.361
Ептен биртија муабет на луѓе што не следат домашен фудбал му е тоа за дека пред почеток на сезона се знаело кој ќе биде шампион, кој ќе игра во Европа, а кој ќе испадне. Нека каже кој клуб и во која сезона завршил на место што не го заслужува? Вардар со Самсоненко? Шкендија со Еколог? Шкупи откако ете се појача годинава? Или од тие што испаѓаат, Беласица годинава е оштетена, а не е најслаба или Вардар ако испадне ФФМ ќе му биде крив? Академија Пандев е нешто оштетена низ годиниве? :ROFLMAO: Немој не ме радуј. ФФМ им е крива што испаднаа од ни помалку ни повеќе него факинг Зрињски Мостар со 6-1 во Европа? Клубот само добивал мала помош од ФФМ низ годиниве, нигде не им се штетело намерно. Нека каже нешто сомнително како што е на пример повикувањето на играчи-дрва од неговиот клуб за репрезентативни настапи како оној Стоилов или сега Радески :ROFLMAO:, моментално две репрезентации да треба да се направат за да играат меѓу себе Радески не би заслужил повик, дечкото не е ни во топ 5 напаѓачи во лигата моментално. И кога збори за тие премии, мисли и на Дени Масев? :) Или Дени Масев и слични ликови на него би биле во идеалниот состав на ФФМ според Пандев? За ликот последно што имам слушнато до ова со премииве е дека учествувал во тепачка со Лазо Д’лгио и Пинда. Ивица Фреди/Чомбе Зоолошка лик.
Во право е за тоа дека клубовите треба да учествуваат во бирањето на претседател на ФФМ, а не локални партиски моќници низ државава, тоа е нешто што треба да се промени дефинитивно. Во право би бил и да го каже ова за Мрме, кога би го кажал пред Нова Година кога беше неизвесно дали ќе му се продолжи договорот навистина и кога би бил сеуште во опасност да биде сменет, ама сега кога се знае дека останува, на три месеци пред ЕП? Зошто? Со која цел? Сега требало кога сите биле свртени кон репрезентацијата, а не после ЕП зошто тогаш ќе спаднела еуфоријата? :ROFLMAO: Не бидете смешни, вакви муабети се секогаш актуелни. Не знам само дали е свесен или му ја користат наивноста/глупавоста дека учествува во партиски битки.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.383
Поени од реакции
18.527
Па не зрачел со интелегенција никогаш со интелегенција :icon_lol: Тајмингот, изјавите, тотално ја утна работата.

O

ob1

Гостин
Дај бе некој нека споделува инфо во врска со Европсково?
Ќе бидат дозволени навивачи, нема да бидат?
Има нешто цени на карти, аранжмани, понуди нешто?

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.474
Поени од реакции
4.628
Дај бе некој нека споделува инфо во врска со Европсково?
Ќе бидат дозволени навивачи, нема да бидат?
Има нешто цени на карти, аранжмани, понуди нешто?
Пред март месец, на УЕФА страната пишуваше дека ќе има информации во март, сега пишуваат дека ќе има во април. Никој ништо не знае, можно е да се игра нели во Англија. Нешто се спомнува 30-50% капацитет, ама не знам колку е изводливо со патувањава. Јас сум скептик за ситуацијава.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Браво за Пандев го кажа она што сите го знаат а премолчуваат. Пандев е више зрел човек со оформен карактер. Ја има мојата подршка! А тоа дали е времето погрешно не би се согласил. Пред да играме со Англија Џиџи викаше да пројде утакмицата све ќе кажел и ќе си ја отворел душата. Пројде утакмицата 2:2 еуфорија дрн дрн се измешаа чувствата и нишо не бекна си остана така. Јас мислам дека е касно но не се знае.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.383
Поени од реакции
18.527
Зрел и паметен човек е Лазаров, види му ги изјавите, и кога мешал политика секогаш му биле измерени. Ова е веќе директен конфликт пред првенството.

Kajgana Shop

На врв Bottom