Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.899
Претерувате со Хасани! Кога се врати од Брондби беше на пикот на кариерата, и сам ја носеше Шкендија на грб, се додека не ссе повреди со Украина , и ја сјеба кариерата. Тогаш беше еден од најдобрите во репрезентацијата. Сега не може да очекувате повеќе од него, не е веќе истиот!
vo pravo si deka hasani pred povredata bese vo odlicna forma, togas mozda mozese da zaigra redovno i za nekoj poslab klub od top 5 liga, no se povredi i realnosta e deka od togas navamu e samo senka od toa sto bese, a poslednive godini so losite transferi uste povise si ja upropasti karierata. ke treba da ja podobri formata za voopsto da moze da se smeta kako opcija za na klupata, no jas vo slucaj da se kvalificirame za EP za na klupa pre bi odbral nekoj pomlad kako na primer churlinov.

Играчи како Крсте Велкоски, Хасани(кој е далеку ДАЛЕКУ од Хасани пред 3-4 год), Шишковски, Костадинов па дури и Трајковски и Тричковски не ни се потребни во репрезентација, редно е Мрме да го сменит списокот и да повикат други играчи кој се во форма и поквалитетни од сегашниве.

Пример го имаме Жута на позиција на која шо сме бајаги тенки лев бек, играч на Лече го купија од Хакен за 720 000 евра, пред тоа беше во Конјаспор добар организиран клуб доколку го повикаме на Лев Бек него, Алиоски ќе можи да игра како десно крило исто така ранлива позиција (како ке ни легнеше Кулушот тука му ебам сестраму.. ) , Бабунски е стандарден во Ботошани, Романска лига класа појака од нашата и од таа на Крсте Велкоског, тука е исто така и голманот Давид Митов Нилсон кој за Шиковски е Мануел Ноер реално.

Редно е да промовираме играчи исто така и од у21 репрезентација, посебно ако не се пласираат на у21 Европско Првенство, за кој имаат реални шанси. Од таму според мене Чурлинов е моментално најспремен и најнапреднат, Давор Здравковски средниот играч на Ael Limassol од 18 години игра стандардно во Кипар, тука е исто така Јани Атанасов кој потпиша за Хајдук, Димитар Митровски кој има страшна техника и фудбалска интелегенција, и според мене со технички потковани играчи како Елмас и Барди би се вклопил топ во репрезентација (со играчи како Трајковски, Костадинов, Велкоски два паса неможи да сврзиме во напад.. ) иако физички мислам дека не е на потребното ниво за сениори Митровски сеуште..тука дури би го земал и Тодор Тодоровски замена за десен бек на местото на Бејтулаи на кого максимумот се виде дека му е македонска лига.

Би му оставил простор на @nsan доколку сака да ме надополни со негово мислење.
se soglasuvam deka krste velkoski, hasani, siskovski i kostadinov ne zasluzuvaat mesto vo reprezentacijata, posebno ako se dostapni nekoi od igracite od U21. sepak od U21 momentalno nema fudbaler koj bi bil zasiluvanje za seniorite, najdobrite od tamu bi bile samo popolnuvanje na rosterot, no sepak podobro so takvi da se popolni nego so gore spomnatite.

za davor zdravkovski ne se soglasuvam, deckoto e ogranicen, toa go kazav uste pred godini. od mladi godini igrase standardno na kipat, ama tolku mu e kapacitet i gledam sega e i rezervist na kipar. za DM/CM pre se nadevam na atanasov vo slucaj da zaigra postandardno kaj hajduk, tipot e za dve klasi potalentiran od zdravkovski. poatleticen, pobrz, podobar tehnicar, povisok, podobar sut, podobra pas igra, realno vo site kategorii e daleku pred zdravkovski. churlinov si e OK, ama da ne ne laze posledniot natprevar za U21, realno momentalno se uste ne igra mnogu stabilno i e daleku od golema minutaza kaj stuttgart. sepak za na klupa vredi da se povika. za todor todoroski imase muabet deka ke bide pozajmen kaj istra, ako toa se sluci i igra moze da bide rezerven RB pozadi ristovski. kaj osijek tesko deka ke zaigra standardno bidejki kako konkurent ima brazilec koj e za cela klasa podobar. se dodeka toj e zdrav ili ne go smenat sistemot tamu nema da vide redovna minutaza. druga nadez od mladite mi e antovski koj popoleka no postajano napreduva. sega premina vo bugarska slavia i tamu ako zaigra moze da konkurira za LWB. dimitar mitrovski fizicki ne bi mozel da izdrzi 45 minuti kaj seniorite, ne igra ni najstandardno vo tretiot tim na sporting, taka sto momentalno ne e opcija. za drugi momentalno me mrzi da pisuvam, mozda drug pat, no kako i da e do negde e zacabe bidejki mrme tesko deka ke smeni nesto pred EPto ili eventualna eliminacija protiv gruzija.

inace btw ne znam sto tolku stve se fatile za natprevarite vo LN, realno podobro e da ne bidime prvi bidejki vo liga B nisto nema da napravime, a od liga C mozda pak ke imame sansa da se kvalificirame za EP preku play off.

Е како тоа бил повреден а минатиот месец Мрме го повика за репрезентација (тогаш откажа само пошто Финска бараа 2 недели изолација за луѓе што доаѓаа од Македонија па затоа не можеше да дојде)? Како кај клубот два месеца е повреден, а за повици за репрезентација нема никаква повреда? Од кај ти е таа информација? И второ, ете и да е точно и да бил повреден, пак останува фактот дека и пред таа повреда он на пола натпревари им влагаше само од клупа, а на тие кога беше стартер го вадеа од игра второ полувреме. Така да пак е смешно да кажеш дека им бил еден од најдобрите играчи ако тој воопшто не може ни да се наметне како стандарден првотимец туку цело време го ротираат, те на клупа, те ќе стартува.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
baska zboruvame za klub od finska liga, taja e po kvalitet ko 1. MFL.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.096
Поени од реакции
74.904

Говорете македонски, за да ве разбере цел свет :D

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
inace btw ne znam sto tolku stve se fatile za natprevarite vo LN, realno podobro e da ne bidime prvi bidejki vo liga B nisto nema da napravime, a od liga C mozda pak ke imame sansa da se kvalificirame za EP preku play off.
Па мислам дека баш подобро е во Лига Б , зошто таму скоро сите селекции ќе се пласираат преку квалификации, па редоследно преку Лига на Нации ти ќе бидеш квалификуван во полуфинале. (така и дури сите да ги изгубиш таму може да играш полуфинале, пример Северна Ирска).
А прв да си во оваа ЛН еден спомна тука дека можеш да играш бараж за СП.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Знае некој точно да каже овие ЛН што носат? Знам минативе на Европско носеа, овие са Светско бараж или? Знам тука збореа дека следните би биле за Еуро 2024...

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.899
Па мислам дека баш подобро е во Лига Б , зошто таму скоро сите селекции ќе се пласираат преку квалификации, па редоследно преку Лига на Нации ти ќе бидеш квалификуван во полуфинале. (така и дури сите да ги изгубиш таму може да играш полуфинале, пример Северна Ирска).
А прв да си во оваа ЛН еден спомна тука дека можеш да играш бараж за СП.
za SP nema mnogu mesta od evropa, dali se 15, taka sto i od liga B ke ostanat nekolku prilicno jaki timovi za vo play off. vo liga C sansite sigurno bi ni bile osetlivo pogolemi.

edino ne znam kolku bitni se ovie natprevari za evtl da bideme eden sesir pogore.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.125
Поени од реакции
4.132

Член од
17 август 2014
Мислења
3.761
Поени од реакции
6.172
Повик доби и членот на младата селекција, Агрон Руфати. Тој секако нема да биде во комбинација на утрешниот меч со Израел поради картони, па ќе биде добродојден во селекцијата на Ангеловски.

Во преден план за повикување беа Стефан Ашковски и Давид Бабунски интернационалците од Ботошани, но нивното пристигнување од таму секако дека е под знак прашалник во овие моменти.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.965
Поени од реакции
116.575
Мене ми се допадна како изреагиравме после негативата од два гола и промашениот пенал за 2-2, иако нели не игравме со Бразил туку со Естонија. Но, порано и ваквите ситуации ги теравме у курац, односно не знаевме што да правиме кога сме во негатива и бркаме резултат. Квалитетот, а и самите резултати и успеси си го прават своето, односно јс даваат потребната самодоверба на играчите.

Се слагам дека треба неколку играчи да летаат, пред се Хасани и Тричковски, а на нивно место би можел да влета рецимо Чурлинов кој игра одлично и ќе биде супер играч.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.125
Поени од реакции
4.132
Некој да не знае подетално за овој Бесард Сабович? Гледам играл и за нас, а сега го викнале Шведска у21. Вака стандарден е во прва шведска лига, има некој гол. Дали загубивме уште еден талент? @nsan
Автоматски споено мислење:

Исто и овој го гледам ми излезе сега

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Некој да не знае подетално за овој Бесард Сабович? Гледам играл и за нас, а сега го викнале Шведска у21. Вака стандарден е во прва шведска лига, има некој гол. Дали загубивме уште еден талент? @nsan

Уште имаме шанси со Шабович,си гледа опција,исти случај со Тотре ... Играше за Албанија,еве го за среда со Грузија .... Мусовски не вреди ... На средина на кариера,имаме тон помлади кои се подобри ....

M

Macedon1um

Гостин
Уште имаме шанси со Шабович,си гледа опција,исти случај со Тотре ... Играше за Албанија,еве го за среда со Грузија .... Мусовски не вреди ... На средина на кариера,имаме тон помлади кои се подобри ....
Тотре има настап за Албанија кога тоа ? Колку што гледам статистика на интернет за него има само 5 настапи за У21 кај нас и 2 за У20 репрезентација

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.899

sabovic igrase meguvremeno za nasata U21, ama samo na prijatelski. za da igra na oficijalni natprevari ke bese potrebno smena na sportski pasos, a so toa poveke nemase da ima pravo da igra za svedska. FFM go barase, milevski planirase so nego, ama sabovic ni dade korpa bidejki svedska mu e prioritet i nie sme mu samo rezervna varijanta vo slucaj vo idnina da nema perspektiva da zaigra za seniorite na svedska.

danny musovski malku kasno vleze vo seniorskiot fudbal, zrtva e do negde na amerikanskiot sistem so college fudbal, pa kasno zaigra profesionalen fudbal. mozda nekogas ke bide interesen, no momentalno so toa sto se uste e pretezno rezervist vo MLS ne e mnogu interesen. sepak ne bi bilo loso da se testira, mozda ke mu trgne pokasno kako sto bese kaj nestorovski.

Тотре има настап за Албанија кога тоа ? Колку што гледам статистика на интернет за него има само 5 настапи за У21 кај нас и 2 за У20 репрезентација
totre koga bese mlad ednas dobi povik od albanija i tamu se pojavi, no posle toa i se vrati na makedonija. sepak nikogas ne bese mnogu vo fokusot odnosno nemase znacitelna uloga. ne e los fudbaler, ama ne e ni nesto posebno. dolgorocno tesko deka bi mozel da bide povise od rezervist vo seniorskata reprezentacija, prasanje dali cesto bi bil i toa.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.135
Поени од реакции
10.221
Од кај е овој Лука Марковиќ што настапува за Нови Пазар?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
za SP nema mnogu mesta od evropa, dali se 15, taka sto i od liga B ke ostanat nekolku prilicno jaki timovi za vo play off. vo liga C sansite sigurno bi ni bile osetlivo pogolemi.

edino ne znam kolku bitni se ovie natprevari za evtl da bideme eden sesir pogore.
Liga C ne nosi mesto za SP daj razberete... Samo A nosi, a normalno od tamu ke se plasiraat pa potoa od B... Normalno ke ima mnogu od B sto nema preku kvalifikacii da obezbedat SP... Treba site od A i B da se kvalifikuvaat pa potoa od C.. ama toa e nevozmozno

Член од
18 декември 2019
Мислења
600
Поени од реакции
1.666
Liga C ne nosi mesto za SP daj razberete... Samo A nosi, a normalno od tamu ke se plasiraat pa potoa od B... Normalno ke ima mnogu od B sto nema preku kvalifikacii da obezbedat SP... Treba site od A i B da se kvalifikuvaat pa potoa od C.. ama toa e nevozmozno
Проблемот е што не сме ни први во Ц лигата. Црна Гора веќе имаат 9 бодови, а Грција 7. Постои можност некој од Ц дивизијата да го земe едното од двете места во плејофот затоа што реално повеќето екипи од А и Б што ќе ги освојат групите, исто така ќе завршат први или втори во квалификациите.

Него, ние ако можеме до третиот шешир за обичните квалификации треба да бидеме задоволни. Тие мали шанси за преку Лига на нации да се пласираме, ги изгубивме по натпреварот во Талин.

Kajgana Shop

На врв Bottom