vo pravo si deka hasani pred povredata bese vo odlicna forma, togas mozda mozese da zaigra redovno i za nekoj poslab klub od top 5 liga, no se povredi i realnosta e deka od togas navamu e samo senka od toa sto bese, a poslednive godini so losite transferi uste povise si ja upropasti karierata. ke treba da ja podobri formata za voopsto da moze da se smeta kako opcija za na klupata, no jas vo slucaj da se kvalificirame za EP za na klupa pre bi odbral nekoj pomlad kako na primer churlinov.Претерувате со Хасани! Кога се врати од Брондби беше на пикот на кариерата, и сам ја носеше Шкендија на грб, се додека не ссе повреди со Украина , и ја сјеба кариерата. Тогаш беше еден од најдобрите во репрезентацијата. Сега не може да очекувате повеќе од него, не е веќе истиот!
se soglasuvam deka krste velkoski, hasani, siskovski i kostadinov ne zasluzuvaat mesto vo reprezentacijata, posebno ako se dostapni nekoi od igracite od U21. sepak od U21 momentalno nema fudbaler koj bi bil zasiluvanje za seniorite, najdobrite od tamu bi bile samo popolnuvanje na rosterot, no sepak podobro so takvi da se popolni nego so gore spomnatite.Играчи како Крсте Велкоски, Хасани(кој е далеку ДАЛЕКУ од Хасани пред 3-4 год), Шишковски, Костадинов па дури и Трајковски и Тричковски не ни се потребни во репрезентација, редно е Мрме да го сменит списокот и да повикат други играчи кој се во форма и поквалитетни од сегашниве.
Пример го имаме Жута на позиција на која шо сме бајаги тенки лев бек, играч на Лече го купија од Хакен за 720 000 евра, пред тоа беше во Конјаспор добар организиран клуб доколку го повикаме на Лев Бек него, Алиоски ќе можи да игра како десно крило исто така ранлива позиција (како ке ни легнеше Кулушот тука му ебам сестраму.. ) , Бабунски е стандарден во Ботошани, Романска лига класа појака од нашата и од таа на Крсте Велкоског, тука е исто така и голманот Давид Митов Нилсон кој за Шиковски е Мануел Ноер реално.
Редно е да промовираме играчи исто така и од у21 репрезентација, посебно ако не се пласираат на у21 Европско Првенство, за кој имаат реални шанси. Од таму според мене Чурлинов е моментално најспремен и најнапреднат, Давор Здравковски средниот играч на Ael Limassol од 18 години игра стандардно во Кипар, тука е исто така Јани Атанасов кој потпиша за Хајдук, Димитар Митровски кој има страшна техника и фудбалска интелегенција, и според мене со технички потковани играчи како Елмас и Барди би се вклопил топ во репрезентација (со играчи како Трајковски, Костадинов, Велкоски два паса неможи да сврзиме во напад.. ) иако физички мислам дека не е на потребното ниво за сениори Митровски сеуште..тука дури би го земал и Тодор Тодоровски замена за десен бек на местото на Бејтулаи на кого максимумот се виде дека му е македонска лига.
Би му оставил простор на @nsan доколку сака да ме надополни со негово мислење.
za davor zdravkovski ne se soglasuvam, deckoto e ogranicen, toa go kazav uste pred godini. od mladi godini igrase standardno na kipat, ama tolku mu e kapacitet i gledam sega e i rezervist na kipar. za DM/CM pre se nadevam na atanasov vo slucaj da zaigra postandardno kaj hajduk, tipot e za dve klasi potalentiran od zdravkovski. poatleticen, pobrz, podobar tehnicar, povisok, podobar sut, podobra pas igra, realno vo site kategorii e daleku pred zdravkovski. churlinov si e OK, ama da ne ne laze posledniot natprevar za U21, realno momentalno se uste ne igra mnogu stabilno i e daleku od golema minutaza kaj stuttgart. sepak za na klupa vredi da se povika. za todor todoroski imase muabet deka ke bide pozajmen kaj istra, ako toa se sluci i igra moze da bide rezerven RB pozadi ristovski. kaj osijek tesko deka ke zaigra standardno bidejki kako konkurent ima brazilec koj e za cela klasa podobar. se dodeka toj e zdrav ili ne go smenat sistemot tamu nema da vide redovna minutaza. druga nadez od mladite mi e antovski koj popoleka no postajano napreduva. sega premina vo bugarska slavia i tamu ako zaigra moze da konkurira za LWB. dimitar mitrovski fizicki ne bi mozel da izdrzi 45 minuti kaj seniorite, ne igra ni najstandardno vo tretiot tim na sporting, taka sto momentalno ne e opcija. za drugi momentalno me mrzi da pisuvam, mozda drug pat, no kako i da e do negde e zacabe bidejki mrme tesko deka ke smeni nesto pred EPto ili eventualna eliminacija protiv gruzija.
inace btw ne znam sto tolku stve se fatile za natprevarite vo LN, realno podobro e da ne bidime prvi bidejki vo liga B nisto nema da napravime, a od liga C mozda pak ke imame sansa da se kvalificirame za EP preku play off.
baska zboruvame za klub od finska liga, taja e po kvalitet ko 1. MFL.Е како тоа бил повреден а минатиот месец Мрме го повика за репрезентација (тогаш откажа само пошто Финска бараа 2 недели изолација за луѓе што доаѓаа од Македонија па затоа не можеше да дојде)? Како кај клубот два месеца е повреден, а за повици за репрезентација нема никаква повреда? Од кај ти е таа информација? И второ, ете и да е точно и да бил повреден, пак останува фактот дека и пред таа повреда он на пола натпревари им влагаше само од клупа, а на тие кога беше стартер го вадеа од игра второ полувреме. Така да пак е смешно да кажеш дека им бил еден од најдобрите играчи ако тој воопшто не може ни да се наметне како стандарден првотимец туку цело време го ротираат, те на клупа, те ќе стартува.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk