Еве и јас се вратив од стадион...
Ај да не кажувам одма цели импресии ќе одам по периоди...
Први 20 минути...
Почнуваме фуриозно. Шљансите се редат пред противничкиот гол, но уште еднаш се покажува зошто Ристиќ не треба да игра како осамен напаѓач. Од сите шанси што ги имаше цело време кога му ја даваа при штопирањето топката му бегаше по десет метра и затоа мораше крајниот удар да го задава со шпиц а не да пласира :pop: И голманот на Ерменија тука имаше голема улога и не дозволи да поведеме со неколку брилијантни интервенции. Попов истотака имаше одлично изведен слободен удар. Нашите направија само една грешка во одбраната и уште веднаш се насетуваше дека нешто не штима со нив во овој меч...
Продолжението од мечот....
Ерменија лека полека почна да се префрла пред нашиот гол, користејќи ги киксовите на нашата одбрана и само среќата не спаси од водство на противникот. На спротивната страна играта ја одржуваа Тричковски, како и Тодоровски кој беше на ниво денеска барем во офанзивните задачи. И тогаш после неколку шанси и за нас, стигна казната. Тоа што не умееше да го реализира Ристиќ во илјада наврати им успеа на Ерменците. Попов ја дриблаше топката по корнер и откако убаво се ослободи му ја додаде на Новевски кој не ја следеше акцијата и му ја пресекоа топката по што Ерменците го совладаа Нурединовски. Брзо се вративме од шокот со одличниот удар на Ѓуровски по асистенција на Пандев и тука мислев дека конечно работите ќе тргнат во позитивен тек и дека нашите се опаметиле. Но дојде и вториот дел...
Најдрво на овој меч беше убедливо Николче Новевски. Пошто имав одличен агол за гледање успеав да видам колку грешки направи. Катастрофално е мал збор за да опишам како играше. Јас да сум селектор не би го ни викнал вцеќе да игра за репрезентација! Така може во маало да си игра да му ебам семката да му ебам. Зошто го свиревме???? Десетици пати се откажуваше откако лесно ќе го поминеа и ако не беше Нурединовски на голот ќе изгубевме 2-15. Чиста среќа што денес на градски имавме многу слаб противник иначе ќе загубевме со двоцифрена разлика. Новевски и Митревски заслужија една голема НУЛА!!! Всушност на Новевски ќе му дадам минус оценка. Па да ставев некој дефанзивец од трета лига Македонска подобро ќе изиграше. Толку беше изгубен на теренот, спор, неангажиран, мислиш една недела без престан копал ниви!!! Хаварија, ма и хаварија е мал збор. Катастрофален беше и Митревски. Попов и Тодоровски беа солидни по страните. Во овој меч како да играа крила а не бекови. Одеа напред, правеа акции, но и оставаа многу празнина позади, но и они не се криви пошто одново никаде ја немаше СРЕДИНАТА!!!! Ќе тргнам од Величе. Сите го пљукаат него, но јас си признавам дека ми е еден од омилените играчи. Сите очекуваат од него и да запира акции, и да додава и све. Епа луѓе Шуми бар игра со срце и трча цело време, ама што не го бива толку тоа е....
Денеска имаше едно дваесетина клизачи од кои барем 70% беа успешни и спречи многу акции. Во сите дуели влегуваше остро, борбено и за разлика од другите беше единствениот што трчаше. Да прави и тој киксови, но тие топки кои ги давба нема да изгледаат како киксови ако другите си ја вршат својата работа. Одново затаија Георгиевски, Пандев па и Ѓуровски. Можеби даде гол, но утна уште илјада шанси. Му давам просечна оценка....
Но и Јонуз има огромна вина. Така наречениот тренер нема три чисти од фудбалот. Какви идиотски замени, каква идиотска поставеност на играта, тоа е нешто ненормално. Нека земе и нека се фрли во Вардар да му ебам пичката материна. Второ полувреме го акнал Пандев во нападот а Илчо средина
Идеме и на нашиот капитен Пандев. Јас незнам дали ова е истиот играч кој игра за Интер. Да даде барем 20% од тоа што го дава таму и ноизе ќе му бацуваме. После овој меч целосно го изгуби респектот од мене. Можеби е маестро за фудбал, и можеби со еден потег знае да ја реши утакмицата, но во репрезентација е сосема друг човек! Секоја утакмица се чува како да е од порцелан. Ако веќе е толку голем треба да биде на исто ниво и во репрезентацијата. Ниту се бори, уште кога му додаваат и пред да дојде противникот Пандев е веќе на земја и како педер глуми фаул, воопшто не дава максимум. Ме заболе КУРОТ како игра во Интер, сакам да биде предводник на оваа репрезентација а не да игра како ПИЧКА!!! Да сум селектор нема да го земам веќе дур не се оправи, па да моли да игра а не таму како балерина игра мислиш на претстава Лебедово езеро е, а не на стадион во квалификациски меч. Многу сум фрустриран од него...
Единствена светла точка на овој меч беше Тричковски. Ме радува како напреднал момакот и мило ми е што барем по таа позиција ќе биде пополнети во иднина. Ристиќ играше солидно иако не може да игра сам во нападот. Имаше многу лоши штопирања на топка, многу е тромав, но вршеше работа. Сепак предност во една ваква формација ќе му дадам на Илчо Наумовски!!!
За Нурединовски само пофални зборови. Браво мајсторе.
Гаф на мечот:Влегувањето во игра на Баже Илијоски
ОМГ
Свирењето на играчите тотално го оправдувам. Ма не заслужуваат веќе никој да им оди на утакмици. Не барам резултати, барам да се борат, да гинат, па играат за репрезентација бре ееееееееј, а не за маалска екипа. Има момци кои се трудат да стигнат до репрезентација, ако не им се игра слободно нека си одат. Но и они не се криви....
Смрди на селекторското место, па нормално е дека без некој што може да ја постави играта ќе играат како муви без глави...
Срамен меч беше ова денеска. На крајот голот на Ерменија беше поздравен со аплаузи, а при нашиот пенал сите свиреа, и при изведувањето и при голот (можеби бев единствен што се израдува на голот
)
И знам дека ова евеќе класика, ама луѓе не ли ви изгледаше овој меч на наместен???
Не е возможно Ерменциве да промашија толку многу чисти шанси. Па јас да бев напѓач на Ерменија денеска ќе постигнев минимум хет трик. Па и пеналот после никаква шанса за нас. Како намерно да ја акна тој со рака....
Победа(Македонија)-Пјуник(Ерменија) веќе се воспостанови дека е наместен меч, па се ми се чини дека Хари си го има со Ерменциве :raz: