Македонска филхармонија

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Македонската филхармонија која своите концерти ги одржува во Домот на Армијата, завчера го одржа новогдишниот концерт во објектот на Македонската опера и балет. По пример на големите концерти ширум светот каде за нова година се изведуваат популарни дела, и кај нас публиката беше почестена со атрактивна програма. Како солист настапи Ана Дурловски а публиката беше видно задоволна од целиот настан.

Сајтот на Македонска филхармонија е солидно склопен иако би сакал насловот да е на кирилица, но добро. Еве го... Македонска Филхармонија...

Музичари - уметници... повелете.
Сите останати, исто така... колку често одите, сте биле ли воопшто, ве интересира ли?

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Многу ги сакам концертите на Филхармонија и често ги посетувам. Симпатични ми се и помалку оптеретени од оние на Операта, да речеме. Полежерни. Се одржуваат во четврток (супер ден за искачање), салата на Домот на Армијата е затоплена, картите ефтини,а програмата најчесто многу атрактивна. И овој најновиов потег со концертите за деца им е фантастичен ! Така се култивира публика, од мали нозе кога ќе ја заведеш :toe: .

Во четвртокот Оркестарот беше придружник на Проект Жлуст. Кој беше, ќе биде расположен до следниот концерт:helou: .

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
хехехех татко ми работи во Македонска Филхармонија..

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Вчера (доцна дознавам), имало концерт на Михајло и Момчило Куфојанакис како солисти на виолина во Дом на АРМ. Да не беше некој да пренесе импресии... :nesum:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Вчера (доцна дознавам), имало концерт на Михајло и Момчило Куфојанакис како солисти на виолина во Дом на АРМ. Да не беше некој да пренесе импресии... :nesum:

ja bev nakratko.nekoi 30 min gledav i bea kako i stalno,polni so entuzijazam...

posebno me iznenadi pomladiot kufojanakis poso se nametnuva ne samo kako tatino since tuku navistina ima potencijal......

toa bese bahova vecer ,samo bah se svirese ,najkomercijalnite negovi dela...

u sekoj slucaj bese taman i steta sto ne ostanav podolgo.........

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
На 29ти месецов, “Слушајте филм“. Диригент, Саша Николовски - Ѓумар. Некој да не оди?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
На 29ти месецов, “Слушајте филм“. Диригент, Саша Николовски - Ѓумар. Некој да не оди?

Јас најверојатно одам . Како што знам тоа ќе биде во салонот на МОБ, а за карти и нивна цена не знам (утре треба да прашам) ... Ми рекоа дека има фина програма на репертоар па не би сакал да пропуштам ...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Здраво на сите.

Дали некој може да ми каже како може да се добие програма на филхармонијата на месечна или годишна база?

Би сакал малку повеќе да одам, ама не можам да најдам некои информации...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Здраво на сите.

Дали некој може да ми каже како може да се добие програма на филхармонијата на месечна или годишна база?

Би сакал малку повеќе да одам, ама не можам да најдам некои информации...
Мислам дека им заврши сезоната, ама провери на сајтот сигурно има контакт телефон. Го имаш линкот во првиот пост. :wink:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Настап во живо онлајн, изведуваат македонски поп песни. Интересно ми е мене. :)

Линк кој сака да гледа.

Kajgana Shop

На врв Bottom