Македонска кошаркарска лига сезона 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011/12?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Тие 50 ден. се собираат коа некој татко ќе сака децата да ги однесе на кошарка.
Се глупираат со цениве, сакаат одеднаш да профитираат повеќекратно, мислат ајде кошаркарска еуфорија има тука па ајде да го исцедиме народов. Не бива тоа, Торус некад коа игра дома бесплатен е влезот, сега лупнале цени до плафон.
Па сега нема само Торус да игра затоа и ставиле они картите да се плаќаат да беше само Торус у прашање пак ќе беше бесплатен влезот ама сега ќе има многу заинтересирани ќе има од Аеродром ќе има од Центар ќе доаѓаат Кумановци Кавадарчани од Гевгелија може да има нешто организирано они си го гледаат ќарот и не е цедење коа имаа по 150 евра карти да плаќаат коа се залетуваа сега проблем е да се палти 200 ден карта
--- надополнето: 17 март 2012 во 01:04 ---
Не си разбрал ти нешто другар. За 1/4финале картите се 150, за 1/2финале 200 и за финале 250. Нема различна цена на карти за една утакмица во зависност од местото каде седиш. И не се траскај од земја, не знам шо идеш со глаа у ѕид и глумиш француз, биди реален и кажи си дека картиве за наши услови се превисоки.
Не идам со глава у ѕид и не се правам француз едноставно за мене цените не се превисоки можда би можеле да ги стават поефтини ама ни вака не се прескапи

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.567
Замисли сега дека навиваш за тим кој има реална шанса да влезе во финале и кажи ми дека цената која треба да ја дадеш за да го гледаш (600денари) во рок од три дена не е голема сума.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Ефтино ќе ти е ако си фан на Кожув или Вардар(реално немаат шанси за пласман во 1/2 финале), па ќе присуствуваш само на еден меч.
А да фрлиш толку пари за таков стандард во Македонија, мислам дека е прескапо, да не се замислуваме дека живееме кизне кај и дека цените се таман.

Иначе мечот Торус - Работнички требало да биди во 20.30, а Вардар - МЗТ во 17.30 , ако гледаме по тоа кој ќе е по неизвесен, оти нели напоменато е дека поинтересните мечеви се во 20.30 часот.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.796
Абе ова ако е скапо не знам тогаш што да кажам па секој кој сака да си го следи клубот треба ако му стигне до финале да плати 700 денари што е тука скапо ајде кажете ми па не мможе бе цел живот све да биде гага треба полека да си се учиме да плаќаме карти
Брат јас сакав чисто рекреативно да си проследам некои дуели и верувај ептен ми се високи цените. Да се работи за тим за кој што страствено навивам (како што е ФК Вардар не би жалел ниедни пари), ама во случај кога не сум особено запален по некој кошаркарски клуб цениве ми се превисоки...:(

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Абе брат...јас сум од Кавадарци. Ако сакам да дојдам со таткоми да глеам купот колку пари ќе ми требаат? Бензинот енормно високи цени,башка таму по 150 денари картите...300 денари од ден. Со реални шанси за Фени да стигне во финале,5.000 денари не не расправаат за тие 3 дена :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Ај според вас колку би требало да бидат цените еве според мене ја би им спуштил само по 50 ден на цените значи за 1/4 финале 100 и 150 а за полуфонале и финале 150 и 200 според мене вака најреално би било затоа реков можда се високи ама не се превисоки цените

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ако ти е стало да го глеаш Фени како освојува, ништо нема да ти бидат 5000 за три дена. И тоа двајца, јас до Београд ми идат минимум 2500 па не ги жалам уопште, за еден ден, обична утакмица :)

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Абе ова ако е скапо не знам тогаш што да кажам па секој кој сака да си го следи клубот треба ако му стигне до финале да плати 700 денари што е тука скапо ајде кажете ми па не мможе бе цел живот све да биде гага треба полека да си се учиме да плаќаме карти
Дај бе молимте не лупај, да не си работиш на процент од продажба на карти за финалето на купот.
Направи една проста споредба со Металург, Ако 1/8 финале лига шампиони во ракомет (со реални шанси да се помине мегу 8 најдобри) можеш да гледаш за 100 денари, тогаш Вардар, Кожув, Работнички и остали мизерии да ги гледам за 300 денари. Се мрднал човекон што организира. Сакав да одам (иако не сум фан на ниеден тим, али следам доста кошарка) али сега не одам па ако сака и Леброн Џемс и Коби Брајант да играат за МЗТ и Работнички.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Ако ти е стало да го глеаш Фени како освојува, ништо нема да ти бидат 5000 за три дена. И тоа двајца, јас до Београд ми идат минимум 2500 па не ги жалам уопште, за еден ден, обична утакмица :)
И после ќе умира од глад.
Тоа би си го приуштил стварно некој што има средства или што сака чалами да крева.
Џабе ти ја имаш желбата да го глеаш твојот тим, кога околностите не ти дозволуваат, а кредит да подигаш за да следиш, не лепе.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
Како што кажа некој член претходно, со сила ги бркаат навивачите и љубителите на кошарката од сала.
Во овој момент кога владее огромен интерес за кошарката и кога постои можност со пристојна цена на влезниците да има полна сала како што доликува на една завршница на куп, поради вечната желба за профит ја дигнале цената до облаци.

На крајот кога ќе го направат есапот ќе сфатат дека би заработиле барем еднакво (а тврдам дека и повеќе) доколку цената би била 100 денари.
Па луѓе, 250 денари беше карта за репрезентацијата на Македонија во ракомет (зборувам за квалификациите). Ако на тоа се додадат и патните трошоци на оние кои не се од Скопје а сакаат да го бодрат својот тим (како навивачите на Фени, Куманово) тогаш јасно е дека ќе има полупразна сала.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.567
Немој со вакви лоши муабети молимте. Има деца кој тргаат од леб, у школо додека другарите мрсат брк со буреци и хамбургери они макаат сув геврек со социјалка јогртче за да соберат за утакмица викендот. За нив е многу да дадат 600 денари во рок од 3 дена. Вака коа ве читам по форумов ќе си помислам дека живееме у Утопија.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Ти можеш за милион евра и до Марс да идеш ако сакаш, ама не секој може да си го дозволи тоа

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
И после ќе умира од глад.
Тоа би си го приуштил стварно некој што има средства или што сака чалами да крева.
Џабе ти ја имаш желбата да го глеаш твојот тим, кога околностите не ти дозволуваат, а кредит да подигаш за да следиш, не лепе.
Ти немој само да мислиш дека пливам во пари јас. Штедам и тоа како за карта, па и многу се ослонувам на коцка да ти кажам. Од дома нема шанса за утакмица пари да ми дадат. Секако, има некој што и да сака да собере, не може. Не го оспорувам тоа за жал.
--- надополнето: 17 март 2012 во 01:42 ---
Ти можеш за милион евра и до Марс да идеш ако сакаш, ама не секој може да си го дозволи тоа
Точно, ама сепак мислам дека 600 денари за период од три дена може да одвои секој ако сака.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Абе искочи вака затоа што повторно вратија да има осум екипи во завршницата на купот а не како што беше лани само 4 е тогаш мислам дека ќе си беа цените ок вака прави да изгледа скапо тоа 1/4 финале во кое се знаат победниците уште од коа се извлече кој со кого ќе игра

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Точно, ама сепак мислам дека 600 денари за период од три дена може да одвои секој ако сака.
Од кај да најде некој петнаес годишник 600 ден за три дена, + тоа има екипи кои не се скопски а притоа имаат симпатизери кои сакаат да им дадат поддршка. Ти кажа дечкото од погоре колку ќе го кошта ако сака иде од Кавадарци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom