Македонска кошаркарска лига сезона 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011/12?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.810
http://www.mkd.mk/19534/sport/kup-na-makedonija-cetiri-dena-sedum-sredbi-25-evra-za-bileti/

Организаторот на куп-спектаклот, тимот на Торус, вечерва објави одредени детали околу завршницата на некогаш најмасовното, а сега натпреварувањето на прволигашите со повремени вмешување на не повеќе од две пониско рангирани екипи.
Билетите за четврт-финалните средби ќе бидат 150 денари за горните и 200 денари за долните трибини додека односот на цените за полуфиналните дуели и за финалето ќе бидат 200 односно 250 денари. Тоа значи дека следењето на сите седум средби за полошите места во „Борис Трајковски“ кошаркарските вљубеници ќе ги чини 1.200 денари додека за подобар поглед кон актерите на паркетот ќе треба да се одвојат вкупно 1.550 денари. Организаторот засега не предвидува блок-билети за сите средби, кои би требало да бидат со пониска цена, а новитет е што влезниците за куп-возбудувањата ќе се продаваат во повеќе градови од каде што има учесници на фајнаејт-турнирот и тоа во Скопје (седум продажни места), Куманово (едно) и во Гевгелија (едно). Останува нејасно зошто во моментов нема продажно место во Кавадарци од каде што доаѓа актуелниот шампион Фени И.
Фактот што МЗТ Скопје и Работнички, екипите со најмногу навивачи, играат во ист ден го натера организаторот да ги закаже средбите во пооддалечени термини него вообичаено за да има време салата да се испразни по првиот и да се наполни за вториот дуел. Првиот дневен дуел ќе почне во 17 часот додека вечерната и најчесто поатрактивна пресметка ќе почне во 20.30 часот.
На денешниот состанок на техничката комисија задолжена за регуларноста на куп-средбите е пофалено коректното и фер навивање од страна на навивачките групи во последниот период, кои ги оставија кошаркарските терени чисти од тензиите. Клубовите-учесници на завршниот турнир се надеваат дека тие ќе продолжат во ист стил и дека ќе го помогнат развојот на македонската кошарка.
ЧЕТВРТ-ФИНАЛЕ
22 март (четврток)
(1) Торус – Работнички 17 ч.
(2) Вардар – МЗТ Скопје 20.30 ч.
23 март (петок)
(3) Кожув – Фени И. 17 ч.
(4) Лирија – Куманово 20.30 ч.
ПОЛУФИНАЛЕ
24 март (сабота)
(5) Победник 1 – Победник 2 17 ч.
(6) Победник 3 – Победник 4 20.30 ч.
25 март (недела)
ФИНАЛЕ (младинци)
Вардар – Фени Индустри 16 ч.
ФИНАЛЕ (сениори)
Победник 5 – Победник 6 19 ч.

Дишат ли овие бе?

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
http://www.mkd.mk/19534/sport/kup-na-makedonija-cetiri-dena-sedum-sredbi-25-evra-za-bileti/

Организаторот на куп-спектаклот, тимот на Торус, вечерва објави одредени детали околу завршницата на некогаш најмасовното, а сега натпреварувањето на прволигашите со повремени вмешување на не повеќе од две пониско рангирани екипи.
Билетите за четврт-финалните средби ќе бидат 150 денари за горните и 200 денари за долните трибини додека односот на цените за полуфиналните дуели и за финалето ќе бидат 200 односно 250 денари. Тоа значи дека следењето на сите седум средби за полошите места во „Борис Трајковски“ кошаркарските вљубеници ќе ги чини 1.200 денари додека за подобар поглед кон актерите на паркетот ќе треба да се одвојат вкупно 1.550 денари. Организаторот засега не предвидува блок-билети за сите средби, кои би требало да бидат со пониска цена, а новитет е што влезниците за куп-возбудувањата ќе се продаваат во повеќе градови од каде што има учесници на фајнаејт-турнирот и тоа во Скопје (седум продажни места), Куманово (едно) и во Гевгелија (едно). Останува нејасно зошто во моментов нема продажно место во Кавадарци од каде што доаѓа актуелниот шампион Фени И.
Фактот што МЗТ Скопје и Работнички, екипите со најмногу навивачи, играат во ист ден го натера организаторот да ги закаже средбите во пооддалечени термини него вообичаено за да има време салата да се испразни по првиот и да се наполни за вториот дуел. Првиот дневен дуел ќе почне во 17 часот додека вечерната и најчесто поатрактивна пресметка ќе почне во 20.30 часот.
На денешниот состанок на техничката комисија задолжена за регуларноста на куп-средбите е пофалено коректното и фер навивање од страна на навивачките групи во последниот период, кои ги оставија кошаркарските терени чисти од тензиите. Клубовите-учесници на завршниот турнир се надеваат дека тие ќе продолжат во ист стил и дека ќе го помогнат развојот на македонската кошарка.
ЧЕТВРТ-ФИНАЛЕ
22 март (четврток)
(1) Торус – Работнички 17 ч.
(2) Вардар – МЗТ Скопје 20.30 ч.
23 март (петок)
(3) Кожув – Фени И. 17 ч.
(4) Лирија – Куманово 20.30 ч.
ПОЛУФИНАЛЕ
24 март (сабота)
(5) Победник 1 – Победник 2 17 ч.
(6) Победник 3 – Победник 4 20.30 ч.
25 март (недела)
ФИНАЛЕ (младинци)
Вардар – Фени Индустри 16 ч.
ФИНАЛЕ (сениори)
Победник 5 – Победник 6 19 ч.

Дишат ли овие бе?
Скапо е...памтам 2008 во Кавадарци купот картата беше 50 денари за сите утакмици,освен за финалето каде што беше 100 денари. Разбирам и јас 100 денари за обични утакмици,150-200 за финале,ама ова...претерано е

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Дишат ли овие бе?
Дефинитивно не дишат, видоа дека народов малце по малце почнаа да бидат редовни на кошаркарскиве натпревари и одма цените до небо идат.
МАКСИМУМ картите требаше да бидат 150 денари, мислам дека ценава би била поволна за повеќето што сакаат да ги следат утакмициве а и со тоа салата ќе беше колку толку полна, a вака ќе си седат повеќето пред телевизор. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.810
Дефинитивно не дишат, видоа дека народов малце по малце почнаа да бидат редовни на кошаркарскиве натпревари и одма цените до небо идат.
МАКСИМУМ картите требаше да бидат 150 денари, мислам дека ценава би била поволна за повеќето што сакаат да ги следат утакмициве а и со тоа салата ќе беше колку толку полна, a вака ќе си седат повеќето пред телевизор. :)
Ептен забегале овој пат...
Ако сакаш секој ден да го гледаш твојот тим ќе треба да дадеш минимум 550 денари...
Па кој е будала толку пари да даде бе...
Планирав да ја гледам средбата Куманово-Лирија ама сега дефинитивно ќе си гледам од пред ТВ.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Ајде бе Скопјанишча,немој многу да кукате...таму се парите,ние провинцијалциве шо ќе правиме.. :icon_lol:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Македонска работа...Абе и да сакаш да отидеш да ги следиш во живо утакмиците они те бркаат.Во моменти кога народот е попален по кошарката и ракометот и кога конечно може да се види полна сала со вистински љубители на спортот они даваат карти што повеќето неможат да си ги дозволат.:tapp:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Абе ова ако е скапо не знам тогаш што да кажам па секој кој сака да си го следи клубот треба ако му стигне до финале да плати 700 денари што е тука скапо ајде кажете ми па не мможе бе цел живот све да биде гага треба полека да си се учиме да плаќаме карти

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Абе ова ако е скапо не знам тогаш што да кажам па секој кој сака да си го следи клубот треба ако му стигне до финале да плати 700 денари што е тука скапо ајде кажете ми па не мможе бе цел живот све да биде гага треба полека да си се учиме да плаќаме карти
Да секако, го гледаме чичо Перо како игра.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Да секако, го гледаме чичо Перо како игра.
Не знам за кој навиваш али ја да навива за некој од овие тимови би платил ја не идам да ги гледам другите ја идам да го бодрам мојот тим и друго не ме интересира не ме сваќај погрешно сега али ја би дал пари бидејќи некако кошарката има најјака лига и заслужува да се плати 200 ден карта ние што имаме крш лига во фудбал па ни наплаќаат мин 100 ден карта ѕинго дури бараше и 300 ден

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Не знам за кој навиваш али ја да навива за некој од овие тимови би платил ја не идам да ги гледам другите ја идам да го бодрам мојот тим и друго не ме интересира не ме сваќај погрешно сега али ја би дал пари бидејќи некако кошарката има најјака лига и заслужува да се плати 200 ден карта ние што имаме крш лига во фудбал па ни наплаќаат мин 100 ден карта ѕинго дури бараше и 300 ден
Да го бодрам мојот тим оваа недела ми требаат преку 1000 ден... Мојот месечен буџет е 50 евра (3000 ден) .. Па сега види ти дали јас би можел да ги следам сите натпревари на мојот тим со овие скапани цени кои се ставени само за да профитира тимот кој е и создаден за таа цел......
Неможеме да бегаме од реалноста,а реалноста е дека и 100 денари карта е многу за нашите услови...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Не навивам за никого, туку сум само обичен љубител на кошарка кој сака да иде у БТ да гледа некоја утакмица од Купот у живо.
Смеам или само ако сум навијач од Лозари, Фемили, СРВ, Кумани им е дозволено да идат на кошарка?

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Не навивам за никого, туку сум само обичен љубител на кошарка кој сака да иде у БТ да гледа некоја утакмица од Купот у живо.
Смеам или само ако сум навијач од Лозари, Фемили, СРВ, Кумани им е дозволено да идат на кошарка?
Далеку од тоа дека не смееш неможе никој да ти забрани ама не ме свати ти ја реков дека не се прескапи картите според мене што ти прават кажи ми 50 ден разлика ете не мора да купуваш од 200 карта купи си од 150

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Далеку од тоа дека не смееш неможе никој да ти забрани ама не ме свати ти ја реков дека не се прескапи картите според мене што ти прават кажи ми 50 ден разлика ете не мора да купуваш од 200 карта купи си од 150
Тие 50 ден. се собираат коа некој татко ќе сака децата да ги однесе на кошарка.
Се глупираат со цениве, сакаат одеднаш да профитираат повеќекратно, мислат ајде кошаркарска еуфорија има тука па ајде да го исцедиме народов. Не бива тоа, Торус некад коа игра дома бесплатен е влезот, сега лупнале цени до плафон.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.567
Не си разбрал ти нешто другар. За 1/4финале картите се 150, за 1/2финале 200 и за финале 250. Нема различна цена на карти за една утакмица во зависност од местото каде седиш. И не се траскај од земја, не знам шо идеш со глаа у ѕид и глумиш француз, биди реален и кажи си дека картиве за наши услови се превисоки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom