Македонска берза

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Некој може и сериозно да те сфати :)
тие што треба сериозно да ме сфатат во исто време и сакам сериозно да ме сфатат, да продадат и да се откачат од МСЕ јер ништо корисно од нив.

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
тие што треба сериозно да ме сфатат во исто време и сакам сериозно да ме сфатат, да продадат и да се откачат од МСЕ јер ништо корисно од нив.
Како бе ништо корисно од нив, мора некој да купи на високо и да продаде ниско, за да може ние да купиме на ниско и да продадеме на високо :)
Автоматски споено мислење:

Како ви се чини извештајот на Алкалоид за 2019 година? Мене ми изгледа партали, си гази Алкалоид.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
По вчерашниот прекрасен ден во САД - It's the worst day for U.S. stocks since 2011. Денес Европа стартуваше во минус од 3-4%.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.457
Поени од реакции
1.883
Опаааа, ајде од ОХБ да частите што ја повлекле криминалната докапитализација.

Мислам, што е следното, на Кутревски судски да му се поништи одлуката за бонусот...
Автоматски споено мислење:

Баш да видиме дали индексните фондови и градежните тајкуни ќе подметнат грб КМБ да не падне под 7.000. Изгледа таа е појака банка со поспособен и почесен менаџмент од Голдман Сакс и Џеј Пи Морган пошо имала двојно помал пад од нив

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.240
Поени од реакции
16.384
Тоа сакав и јас да го напишам. Можеби не беа залудни сите реакции до Комисијата за хартии од вредност.
нека доштампа акции, ама не под книговодствена вредност и ПРВО да се нудат на акционерите, дивиденда во акции, како што на менаџерите им делат награди во акции..

Член од
15 февруари 2012
Мислења
435
Поени од реакции
537
Резултатот на Алкалоид е одличен! Јас не се сеќавам дека имале повисок годишен раст од ова, а МСЕ ја следам од 2010

Член од
23 февруари 2019
Мислења
305
Поени од реакции
307
Се повеќе тековнава депресија ми личи дека некој вадеше пари за да го искористи падот на европските берзи

Kajgana Shop

На врв Bottom