Еве Датумо каде бил ...
Прегледај го приврзокот 219733
Датумо и Нато не влијаат на работата на компаниите, па така не влијаат ни на цената на акциите . . . .
Понудата и побарувачката на акции е таа што влијае. Моментално неколку македонски фирми ( МПТ, АЛК, ГРНТ...) се во фаза на купување од страна на менаџерите и нивните компањони и затоа цената одеше нагоре, кога ќе соберат пакет и кога ќе престанат со купување цените на тие компании ќе одат надоле . . .
Тоа го зборував и лани кога го сменија име, а и денес кога нема Датум . . . . Берзата моментно е црвена бидејќи доста акции станаа скапи (во споредба со други пазари), па има место за корекција . . .
Интересен ми е менталитетот на дел од нацијата кои г'з ќе дадат за малку златници. Ништо не е свето ни име, ни знаме, ни историја све за пусти златници . . .Они им менуваат име, а на форумов се слави ќе одела берзата нагоре, многу болесно. . . Абе нели сфаќате дека без пари, без карактер, без памет никој не ве сака . . . Седете Вие само, дремете и надевајте се дека ЕУ, НАТО, Берза ќе ви донесат милијарди . . . Па и на Берза кога играте ви треба познавање од сметководство, економија, политика, менаџмент, психологија, медиуми, со еден збор ТРУД и ЗНАЕЊЕ . . . . а не црвено-црно па сум погодил . . . Лесно беше последниве 7-8 години да се погоди зошто све беше џабе, што ќе правите кога берзата ќе сврти надолу . . .
И сега останавме без име, историја, достоинство, без ЕУ, НАТО ќе ни јаде пари за вооружување кое МОРА да го купуваме. . . ебени од сите страни . . . . И без пари, БЕРЗАТА не порасна .... Макрон племе твое, за малку ќе се збогатев . . .
Изгледа останува сами да засукаме ракави . . . .
Отиде Боле на Вол Стрит
. Они таму имаат и знаење, и карактер, и патриотизам, и пари . . .
p.s.
Поздрав до партиските полтрони што лани тврдеа дека сме добиле датум . . .
И продаде ли некој МПТ на 80.000 не сум прочитал како ви е есапот ????