Колку и да ја хејташ КМБ што паѓа пак има најголем промет , петокот и денес со 14 милиони тоа е 70 % од целиот промет на берза .. така да веројатно и тие што купуваат на 5.600 а не се малце не се будалиШто фино си тоне КМБ. А уште не е ни 17ти
Еј Мандрак, како математиката со 1000 вс 420 денари. Бадијала 420 дивиденда ако акцијата во меѓувреме ти падне за 600
И да констатираме нов месец, март, каде странските инвеститори искачаат од МСЕ, особено правните субјекти. Всушност, единствени на куповна се домашните правни субјекти. Газдите си прават на ти го дај ми го да си ги спасат фотељите. Дека тоа не е одржливо е повеќе од јасно
КМБ едвај добивка вадеше до пред 3-4 години а АЛК од кога сум нашол податоци т.е. од 2003 има секоја година раст на добивка и мислам е единствената акција на мсе која го има тоа постигнато.Колку и да ја хејташ КМБ што паѓа пак има најголем промет , петокот и денес со 14 милиони тоа е 70 % од целиот промет на берза .. така да веројатно и тие што купуваат на 5.600 а не се малце не се будали
КМБ многу се качи и највеќе играчи влегоа , после дивиденда можеби ке падне пак до кај 5.200-5.300 сепак со Алкалоид за мене е најстабилна во моментов ..
По кои параметри кмб е најстабилна и може да се спореди со алк?Колку и да ја хејташ КМБ што паѓа пак има најголем промет , петокот и денес со 14 милиони тоа е 70 % од целиот промет на берза .. така да веројатно и тие што купуваат на 5.600 а не се малце не се будали
КМБ многу се качи и највеќе играчи влегоа , после дивиденда можеби ке падне пак до кај 5.200-5.300 сепак со Алкалоид за мене е најстабилна во моментов ..
Jas ja merkav edno vreme ama se pokaza nevozmozno da se kupi. Free float e mn mal i nisto ne se trguvase.Site zboruvate za dividendi a ja zaboravivte zlatnata kokoska na nasata berza
Mermeren Kombinat Prilep
11% dividenden prinos
254den neto dividenda.
Ke si pokaze vremeto.. ili mislam deka godinava ke bide najdobra firma po prihod i dobivka od realen sektor..Jas ja merkav edno vreme ama se pokaza nevozmozno da se kupi. Free float e mn mal i nisto ne se trguvase.
Vtor problem e sto dobivkata varira ama drasticno, i ic ne e lesno da se valuira firmata...a ako trgne nesto naopaku, izlez ni so policija
НЛБ УКИНА камата на позитивно салдо а и на денарски и девизни влогови по видување ... не знам дали сите банки тоа го направија или само НЛБ ??...Mislam deka e vreme za nlb... so mislite?
So reshena sopstvenicka struktura vo Slovenija, so isplata od 50-70% od dobivkata, definitivno tnb kje bide buy and hold... kje vidime...
0,1% ili cista 0%, ne menja mnogu, nema da napravat strashni zashtedi vo kamatni rashodi, samo kje im ja poednostavi matematikataНЛБ УКИНА камата на позитивно салдо а и на денарски и девизни влогови по видување ... не знам дали сите банки тоа го направија или само НЛБ ??...
Од друга страна, баш ме интересира КОЈ ги плаќа ГРАБЕЖИТЕ на банките кај нас ??
Имаше 2 грабежи на НЛБ само за време на оваа власт, прво 2017 од главниот сеф на НЛБ, и вчера од филијала, а и пред 2 месеци од Халк банка...