Македонска берза

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.315
Поени од реакции
2.380
Изгледа и OTP сакаат да купуваат за Џабалак

upload_2019-3-28_10-1-48.png

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Германците ја оцениле владата со НУЛА :D:D:D.
Па можеле барем недоволен (1) да и дадат, па на совет да ја поминат со доволен(2).
Растот на БДП беше НУЛА,1. оценка НУЛА . . . изгледа се се врти околу НУЛА . . .
Ами нели бе НАТО, ЕУ, дрн дрн јариња . . . овие Германците гарант се од опозиција ;).
Ова е анкета, не мислење на еден човек од комора... Сите 200 фирми оцениле со НУЛА, барем една да им дала двојка . . .
Претходно капитални инвестиции НУЛА . . .

https://www.24.mk/details/germanskite-investitori-ja-ocenija-vladata-so-nula-se-fokusirala-na-nadvoreshna-politika-ja-zaboravila-ekonomijata

п.с.
Само Бранко да не ме цензурира што Германциве му ја плукаат владата :D:D.
Германци вмровци племе нивно . . . . .
Инаку истите тие Германци ја билдаат економија години наназад, билдаат ниво на странски инвестиции, индустриско производство . . . . и ОЦЕНА НУЛА...
Во превод работиме дечки, се трудиме, запослуваме . . . . ама владата ни отежнува... Еве нула дале и за даночните реформи, а го набилдале индустрискиот раст.
https://emagazin.mk/porast-na-industriskoto-proizvodstvo-od-7-3/

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Oni u sustina sakale da kazat pa i toa sto go rabotat t.e. nadvoresna politika se zivo sjebaa pa normalno e i za ekonomija da ne gi biva kao kompletni se :)
Ovie samo za zloba gi biva daj i sto sakas onaka za zaebancija mater ke mu se iznaebat da ne moze ni majka da zamisli tolku loso na snaska :)
Cim pocna vaka kaj i da e pocnuva pocetokot na krajot na ovie izgleda ????

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Германците ја оцениле владата со НУЛА :D:D:D.
Па можеле барем недоволен (1) да и дадат, па на совет да ја поминат со доволен(2).
Растот на БДП беше НУЛА,1. оценка НУЛА . . . изгледа се се врти околу НУЛА . . .
Ами нели бе НАТО, ЕУ, дрн дрн јариња . . . овие Германците гарант се од опозиција ;).
Ова е анкета, не мислење на еден човек од комора... Сите 200 фирми оцениле со НУЛА, барем една да им дала двојка . . .
Претходно капитални инвестиции НУЛА . . .

https://www.24.mk/details/germanskite-investitori-ja-ocenija-vladata-so-nula-se-fokusirala-na-nadvoreshna-politika-ja-zaboravila-ekonomijata

п.с.
Само Бранко да не ме цензурира што Германциве му ја плукаат владата :D:D.
Германци вмровци племе нивно . . . . .
Инаку истите тие Германци ја билдаат економија години наназад, билдаат ниво на странски инвестиции, индустриско производство . . . . и ОЦЕНА НУЛА...
Во превод работиме дечки, се трудиме, запослуваме . . . . ама владата ни отежнува... Еве нула дале и за даночните реформи, а го набилдале индустрискиот раст.
https://emagazin.mk/porast-na-industriskoto-proizvodstvo-od-7-3/
А растот на домашната економија е МИНУС 2%, странските инвестиции генерирале раст од 4 и нешто проценти, а БДП-то порасна за 2,5% што излегува дека ако инвестициите биле исти
ќе имало рецесија некај 2%.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
On kako primer da pocnese da krati od budzetot moze ke go poslusaat bankive ?
Ovaka ispaga deka gleda u dvorot ma komsijata bez da si vidi kolku skapa provizija zema samiot od stopanstvoto a eden kup pari od fondovi po referentna koristi ?

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Shuto I rogato e na konferencija vo Ohrid, najverojatno kje aplaudiraat tamu za danokot na kapitalna dobivka... :tapp: moze I da pomognat da napravat elektronski registar na novi NATO investitori...:drk: ili pak kje go pofalat obodenuvanjeto od CDHV na site akcioneri (ne samo na tie nad 5%):гомце:

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
715
Shuto I rogato e na konferencija vo Ohrid, najverojatno kje aplaudiraat tamu za danokot na kapitalna dobivka... :tapp: moze I da pomognat da napravat elektronski registar na novi NATO investitori...:drk: ili pak kje go pofalat obodenuvanjeto od CDHV na site akcioneri (ne samo na tie nad 5%):гомце:
Nkakva glupost vise ne moze da ne iznenadi.Obelodenuvanje na akcioneri pod 5% e isto kako sekoj da ima uvid vo tvojata stedna kniska ili TRS.Pogolema glupost-zdravje.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
2 април 2018
Мислења
94
Поени од реакции
112
Третина портфолио (на пари и еквиваленти) во ЦХФ депозит со 1,4% каматоносен принос, дефинитивно не е мека позиција при тврд Брегзит на 12.04.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Третина портфолио (на пари и еквиваленти) во ЦХФ депозит со 1,4% каматоносен принос, дефинитивно не е мека позиција при тврд Брегзит на 12.04.
И јас продавав ТНБ и КМБ купував УСД и ЦХФ. 40/100 сум во пари и 5/100 сребро и злато.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Kako go kupuvas zlatoto i srebroto?
Во главно физичко од златари во мк, нешто и од НБРМ ми е. Класично парички, од проверена златара или од НБРМ кај Вардар. Аман од сега мислам да купувам на странски берзи...нели дозволија.

Kajgana Shop

На врв Bottom