А растот на домашната економија е МИНУС 2%, странските инвестиции генерирале раст од 4 и нешто проценти, а БДП-то порасна за 2,5% што излегува дека ако инвестициите биле истиГерманците ја оцениле владата со НУЛА.
Па можеле барем недоволен (1) да и дадат, па на совет да ја поминат со доволен(2).
Растот на БДП беше НУЛА,1. оценка НУЛА . . . изгледа се се врти околу НУЛА . . .
Ами нели бе НАТО, ЕУ, дрн дрн јариња . . . овие Германците гарант се од опозиција.
Ова е анкета, не мислење на еден човек од комора... Сите 200 фирми оцениле со НУЛА, барем една да им дала двојка . . .
Претходно капитални инвестиции НУЛА . . .
https://www.24.mk/details/germanskite-investitori-ja-ocenija-vladata-so-nula-se-fokusirala-na-nadvoreshna-politika-ja-zaboravila-ekonomijata
п.с.
Само Бранко да не ме цензурира што Германциве му ја плукаат владата.
Германци вмровци племе нивно . . . . .
Инаку истите тие Германци ја билдаат економија години наназад, билдаат ниво на странски инвестиции, индустриско производство . . . . и ОЦЕНА НУЛА...
Во превод работиме дечки, се трудиме, запослуваме . . . . ама владата ни отежнува... Еве нула дале и за даночните реформи, а го набилдале индустрискиот раст.
https://emagazin.mk/porast-na-industriskoto-proizvodstvo-od-7-3/
Nkakva glupost vise ne moze da ne iznenadi.Obelodenuvanje na akcioneri pod 5% e isto kako sekoj da ima uvid vo tvojata stedna kniska ili TRS.Pogolema glupost-zdravje.Shuto I rogato e na konferencija vo Ohrid, najverojatno kje aplaudiraat tamu za danokot na kapitalna dobivka...moze I da pomognat da napravat elektronski registar na novi NATO investitori...
ili pak kje go pofalat obodenuvanjeto od CDHV na site akcioneri (ne samo na tie nad 5%)
![]()
И јас продавав ТНБ и КМБ купував УСД и ЦХФ. 40/100 сум во пари и 5/100 сребро и злато.Третина портфолио (на пари и еквиваленти) во ЦХФ депозит со 1,4% каматоносен принос, дефинитивно не е мека позиција при тврд Брегзит на 12.04.
И јас продавав ТНБ и КМБ купував УСД и ЦХФ. 40/100 сум во пари и 5/100 сребро и злато.
Во главно физичко од златари во мк, нешто и од НБРМ ми е. Класично парички, од проверена златара или од НБРМ кај Вардар. Аман од сега мислам да купувам на странски берзи...нели дозволија.Kako go kupuvas zlatoto i srebroto?