Cist primer na razlicni perspektivi
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Edniov si kupil na 200 prodal na 1000 i misli deka na 1200 e kraj na svetot a pri toa zemal i dividendi i imame druga strana koja sto ja kupil na 900 i ja ceka na 2000 so logika deka i da ne dojde na 1500 barem mu nosi 20% godisna zarabotka .
I dvajcata se vo pravo ama
ovoj prviov malku i mu e krivo sto mozebi kupil ohb na 6300 so parite pa misli deka zaglavil i se moli da mu padne dividnda 900 -1000 denari pa so ile mu vika na vtoriov deka i 20% priliv mu e malku podobro bi bilo za gi orochi na 3 godini za 2% kamata
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Kaj i da e ke dojde kavartalniot izvestaj najverojatno ke pokaze koj e vo pravo od ovie dvajca samo sto na edniov daj boze da mu dadat dividenda zosto na vtoriov mozno e uste edna u najava da mu dojde
Овој првиот треба да сум јас
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
. И да знаеш дека ич не ми криво, криво ми е што понекогаш си трошам време залудно пишувајќи по форуми . . . .
На човек неможеш да му дадеш, можеш само да му земеш.
Која логика, браво
![Аплауз :aplauz: :aplauz:](/styles/default/xenforo/emot/aplauz.gif)
. . .
Некој што направил профит 500% на некоја акција е понесреќен од оној што направил 35% . . . Генијално...
Прво јас кога правам трансакции секогаш пишувам, па така не ги измислувај бројките . . . Второ, хартиите стануваат пари само кога ќе ги продадеш, а сега имате виртиелни пари . . . Врапче во рака е некогаш поубаво отколку гулаб на гранка, а за сигурноста да не зборуваме . . . .
Кога би бил уверен јас дека нешто вреди 40$ одма би поставил налог за купување на 22$ . . . би купил, би чекал година, две, три и би се збогатил . . . За тие години би лапал убава дивиденда . . . Уживанција . . .
Ама не гледам куповни налози??? Колку вреди СТБ ќе покаже пазарот, а не муабетите на форум?
p.s.
Со парите од Стопанска купував претежно КМБ на 2800 денари и нешто малку ОХБ на 4800 денари, пишав на форумов . . . Да не се секираш
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
.....
Оние што купувале СТБ на 900 денари уште не доживеале некоја посериозна корекција, па затоа мислат дека све што лета се јаде . . . . А оние што купувале СТБ на 200 денари чекаат можност да направат пари на некои што купуваат СТБ на 22$+ . . .