Јас посмешно нешто немам прочитано . . .
Што не ти е јасно незнам . . .
@Gnusmas има се пишано јас нема ни запирка да додадам . . .
Внимавај со СТБ таа сега не е ефтина
. . .
Mojnovac/Sta smo danas kupili i prodali ми е сведок . . .
И линк ти постирав и џабе . . . Нема разбирачка . . .
Ете не било вистина дека сум во КМБ од 2013 . . . не сум јас ТИ, па во 2013 година да препорачувам влез во КМБ и да гледам како се преполовува . . . Тогаш бев во СТБ и ОХБ.
Ама добро е што некој ме видел на КМБ собрание пред 2016 . . . Прати го одма на оптичар . . . А можеш да ги провериш и записниците од Собрание, акционерските книги, ако најдеш доказ частам целоднева кафана . . . Само еден доказ . . .Ако не да дадеш ти пиво пред продавница (40 ден.)
. . . Ако прифаќаш може да се кладиме и во хххх ЕУР. Само еден доказ и ете ти лесни пари . . .
Јас на 2939 купував (испитував пазар), а после 2 недели на 2800 продавав (излезе Фени)
, се штитев со кладилничарски речник објаснето, но тоа беше 7/8% од КМБ портфолио . . . . Мора човек да е ликвиден идеше Нова година, бдп расте со НУЛА,1 . . . И неможе човек да е идеален, битно е да е добар . . .
Ама да протежираш и препорачуваш КМБ и ТПЛФ во 2013 е КАТАСТРОФА . . . .
p.s.
И стварно . . . Владата ви е ТАПА. Многу е неспособна, најнеспособна од СИТЕ до сега . . .
НУЛА,1 со можност дупло да се поправи на НУЛА,2.
Ова за повеќе да ме мрзите
. . .
Еве еден пријателски совет . . . Голем дел од акциите во МКД ја постигнаа својата вредност. Се бара многу внимателнност понатаму. Посебно банките. . . 10/20% годишен раст би бил супер . . . приказни како КМБ во 2018, СТБ во 2016 се многу ретки...
Сите што очекуваат магични добивки од 100% годишно нека одат во кладилница, тоа време заврши . . . А оние кои имаат некое евро како депозит можат да го вложат во некоја банкарска акција од поголемите банки, но да игра долгорочно над 5 години . . .[DOUBLEPOST=1532876720][/DOUBLEPOST]
@Branchez ;
@maksimmus
Форумов го користам за да опипам пулс за инвестирање . . . А не да се правам паметен . . . Тоа што ќе предложам по некоја насока е за оние почетниците не се однесува на Вас . . . Јебига сум си ветил, све додека ми иде добро ќе споделувам искуство со почетници. А тоа што Вие сте се увредиле што ги одвраќав од СТБ и ги насочував на КМБ времето ме оправда . . .
Не ми беше целта да ви го повредам егото, затоа не треба инаетење . . .
Не сум идеален во оваа работа ама стварно сум добар, ми се отворија некои визии и можеа многумина да ги искористат да направат некоја поголема паричка
. . .
Не ги лишувајте почетниците од добра насока, не сум на форум да се го мерам со Вас, ако имате конструктивна дискусуја со факти и бројки, тука сум . . . за инеатење не ме барајте . . .
p.s.
Владата ви е тап, размислете, разгледајте ги бројките
. . .