Македонска берза

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Dali nekoj gi analiziral?
Не си го губи времето со РЖ-иња, ни менаџментот не ги анализира нивните финансиски штимања. Пиши пропало, особено со последните светски збиднувања и царини од УСА.

B

Bafra

Гостин
Bas Na Toa mislev duplo prihodi resetduplo duplo bula. Koja Im e prikaznata Na tie rzinja. Dali nekoj gi analiziral?
Значи самиот прво кажуваш дека сакаш да ризикуваш со нив, а после бараш анализи, бројки ова она... Штом ти е јасно дека се ризични што сакаш повеќе ... Или сакаш да ги вратиш во видик/мисли на обичните луѓе!!

Имате банки, фирми кои работат турбо, ликвидни, делат дивиденди итн они сакаат ризици т.е брза заработка од 300+%.
Народот видовме дека не се возбуди со НАТО.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Ne kazuvas kolku god. si akcioner u kmb kolku vreme dremese vnatre ts. dokupuvase moderno kazano.
Иако сметам дека постот ти е ефтина провокација, ќе ти одговорам ...
КМБ почнав да ја собирам средина 2015 година . . . . на 1700 денари . . .
За 3 години . . . . 300+% раст мора да признаеш дека е добро . . .
Доказ за изнесеното е линкот подолу . . . .
Го промашив Фени лани . . . но добро ми дојде да докупам . . .
Еве што сум пишувал и што сум мислел во 2015 година . . . Види уште тогаш сум прогнозирал 30 милиони евра профит и дивиденда . . . .
Пост од 01.10.2015 . . . .
http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=4042&page=42
Izminatite nekolku nedeli kupuvav KMB i STB.
KMB prethodno ja nemav vo portfolio. Kupuvam bidejki nikoj ne ja saka vo momentov i ne e atraktivna kako TNB i PPIV. Predviduvam deka vo 2017 god. ke ima poveke od 30 milioni EUR. profit i dividenda od 200 denari. A toa znaci i zarabotka od 150% (cena 4500 den.). Tuka ne ocekuvam prodazba na stranski investitor.

p.s.
Залудно е инаетење . . . Добра анализа секогаш е предност . . .
Сум чекал ли многу ???

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Залудно е инаетење . . . Добра анализа секогаш е предност . . .
Сум чекал ли многу ???
О ти семоќен аналитичару, да те потсетам што си зборел за КМБ пред 5-6 години Bole1.png Bole2.png bole3.png

Член од
15 мај 2018
Мислења
29
Поени од реакции
48
О ти семоќен аналитичару, да те потсетам што си зборел за КМБ пред 5-6 годиниПрегледај го приврзокот 194598 Прегледај го приврзокот 194599 Прегледај го приврзокот 194600
Stvarno e semokjen, begal koga trebalo da bega od nea, stb ja preferiral poveke koga teebalo da ja preferira i potoa vlegol vo kb koga trebalo da vleze... sto tuka ne vi e jasno? Namesto da se sobereme i da go castime covekot edna kafana vie tuka ke si puknete od ljubomora

Член од
16 мај 2014
Мислења
462
Поени од реакции
370
Stvarno e semokjen, begal koga trebalo da bega od nea, stb ja preferiral poveke koga teebalo da ja preferira i potoa vlegol vo kb koga trebalo da vleze... sto tuka ne vi e jasno? Namesto da se sobereme i da go castime covekot edna kafana vie tuka ke si puknete od ljubomora
Mora da go provocirame malku da kaze nekoj sovet plus :)

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
О ти семоќен аналитичару, да те потсетам што си зборел за КМБ пред 5-6 годиниПрегледај го приврзокот 194598 Прегледај го приврзокот 194599 Прегледај го приврзокот 194600
Бесценето. Значи најмалце 5 години е во кмб купувал околу 2300+ и гледал како седи во загуба цело време додека цената се движеше околу 1600. Не е вистина дека е внатре од 2015 он е внатре најмалце 2013+ го имало по собранија на кмб мн подамна ако пуштаат внатре без една акција да имаш тогаш гостин бил на Хари.

Инаку Бошко не ти пишувам од инат или провокација драго ми е дека си направил мн пари ке направеше уште повеке да не продаваше на 2930.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
О ти семоќен аналитичару, да те потсетам што си зборел за КМБ пред 5-6 години
Јас посмешно нешто немам прочитано . . .
Што не ти е јасно незнам . . .
@Gnusmas има се пишано јас нема ни запирка да додадам . . .
Внимавај со СТБ таа сега не е ефтина ;) . . .

Бесценето. Значи најмалце 5 години е во кмб купувал околу 2300+ и гледал како седи во загуба цело време додека цената се движеше околу 1600. Не е вистина дека е внатре од 2015 он е внатре најмалце 2013+ го имало по собранија на кмб мн подамна ако пуштаат внатре без една акција да имаш тогаш гостин бил на Хари.
Инаку Бошко не ти пишувам од инат или провокација драго ми е дека си направил мн пари ке направеше уште повеке да не продаваше на 2930.
:(:(
Mojnovac/Sta smo danas kupili i prodali ми е сведок . . .
И линк ти постирав и џабе . . . Нема разбирачка . . .
Ете не било вистина дека сум во КМБ од 2013 . . . не сум јас ТИ, па во 2013 година да препорачувам влез во КМБ и да гледам како се преполовува . . . Тогаш бев во СТБ и ОХБ.
Ама добро е што некој ме видел на КМБ собрание пред 2016 . . . Прати го одма на оптичар . . . А можеш да ги провериш и записниците од Собрание, акционерските книги, ако најдеш доказ частам целоднева кафана . . . Само еден доказ . . .Ако не да дадеш ти пиво пред продавница (40 ден.) :D . . . Ако прифаќаш може да се кладиме и во хххх ЕУР. Само еден доказ и ете ти лесни пари . . .
Јас на 2939 купував (испитував пазар), а после 2 недели на 2800 продавав (излезе Фени) :D:D:D, се штитев со кладилничарски речник објаснето, но тоа беше 7/8% од КМБ портфолио . . . . Мора човек да е ликвиден идеше Нова година, бдп расте со НУЛА,1 . . . И неможе човек да е идеален, битно е да е добар . . .
Ама да протежираш и препорачуваш КМБ и ТПЛФ во 2013 е КАТАСТРОФА . . . .

p.s.
И стварно . . . Владата ви е ТАПА. Многу е неспособна, најнеспособна од СИТЕ до сега . . .
НУЛА,1 со можност дупло да се поправи на НУЛА,2.
Ова за повеќе да ме мрзите :D . . .

Mora da go provocirame malku da kaze nekoj sovet plus :)
Еве еден пријателски совет . . . Голем дел од акциите во МКД ја постигнаа својата вредност. Се бара многу внимателнност понатаму. Посебно банките. . . 10/20% годишен раст би бил супер . . . приказни како КМБ во 2018, СТБ во 2016 се многу ретки...
Сите што очекуваат магични добивки од 100% годишно нека одат во кладилница, тоа време заврши . . . А оние кои имаат некое евро како депозит можат да го вложат во некоја банкарска акција од поголемите банки, но да игра долгорочно над 5 години . . .[DOUBLEPOST=1532876720][/DOUBLEPOST]@Branchez ; @maksimmus
Форумов го користам за да опипам пулс за инвестирање . . . А не да се правам паметен . . . Тоа што ќе предложам по некоја насока е за оние почетниците не се однесува на Вас . . . Јебига сум си ветил, све додека ми иде добро ќе споделувам искуство со почетници. А тоа што Вие сте се увредиле што ги одвраќав од СТБ и ги насочував на КМБ времето ме оправда . . .
Не ми беше целта да ви го повредам егото, затоа не треба инаетење . . .
Не сум идеален во оваа работа ама стварно сум добар, ми се отворија некои визии и можеа многумина да ги искористат да направат некоја поголема паричка ;);). . .
Не ги лишувајте почетниците од добра насока, не сум на форум да се го мерам со Вас, ако имате конструктивна дискусуја со факти и бројки, тука сум . . . за инеатење не ме барајте . . .
p.s.
Владата ви е тап, размислете, разгледајте ги бројките;););) . . .

Последно уредено:
Член од
16 мај 2014
Мислења
462
Поени од реакции
370
Јас посмешно нешто немам прочитано . . .
Што не ти е јасно незнам . . .
@Gnusmas има се пишано јас нема ни запирка да додадам . . .
Внимавај со СТБ таа сега не е ефтина ;) . . .

:(:(
Mojnovac/Sta smo danas kupili i prodali ми е сведок . . .
И линк ти постирав и џабе . . . Нема разбирачка . . .
Ете не било вистина дека сум во КМБ од 2013 . . . не сум јас ТИ, па во 2013 година да препорачувам влез во КМБ и да гледам како се преполовува . . . Тогаш бев во СТБ и ОХБ.
Ама добро е што некој ме видел на КМБ собрание пред 2016 . . . Прати го одма на оптичар . . . А можеш да ги провериш и записниците од Собрание, акционерските книги, ако најдеш доказ частам целоднева кафана . . . Само еден доказ . . .Ако не да дадеш ти пиво пред продавница (40 ден.) :D . . . Ако прифаќаш може да се кладиме и во хххх ЕУР. Само еден доказ и ете ти лесни пари . . .
Јас на 2939 купував (испитував пазар), а после 2 недели на 2800 продавав (излезе Фени) :D:D:D, се штитев со кладилничарски речник објаснето, но тоа беше 7/8% од КМБ портфолио . . . . Мора човек да е ликвиден идеше Нова година, бдп расте со НУЛА,1 . . . И неможе човек да е идеален, битно е да е добар . . .
Ама да протежираш и препорачуваш КМБ и ТПЛФ во 2013 е КАТАСТРОФА . . . .

p.s.
И стварно . . . Владата ви е ТАПА. Многу е неспособна, најнеспособна од СИТЕ до сега . . .
НУЛА,1 со можност дупло да се поправи на НУЛА,2.
Ова за повеќе да ме мрзите :D . . .

Еве еден пријателски совет . . . Голем дел од акциите во МКД ја постигнаа својата вредност. Се бара многу внимателнност понатаму. Посебно банките. . . 10/20% годишен раст би бил супер . . . приказни како КМБ во 2018, СТБ во 2016 се многу ретки...
Сите што очекуваат магични добивки од 100% годишно нека одат во кладилница, тоа време заврши . . . А оние кои имаат некое евро како депозит можат да го вложат во некоја банкарска акција од поголемите банки, но да игра долгорочно над 5 години . . .[DOUBLEPOST=1532876720][/DOUBLEPOST]@Branchez ; @maksimmus
Форумов го користам за да опипам пулс за инвестирање . . . А не да се правам паметен . . . Тоа што ќе предложам по некоја насока е за оние почетниците не се однесува на Вас . . . Јебига сум си ветил, све додека ми иде добро ќе споделувам искуство со почетници. А тоа што Вие сте се увредиле што ги одвраќав од СТБ и ги насочував на КМБ времето ме оправда . . .
Не ми беше целта да ви го повредам егото, затоа не треба инаетење . . .
Не сум идеален во оваа работа ама стварно сум добар, ми се отворија некои визии и можеа многумина да ги искористат да направат некоја поголема паричка ;);). . .
Не ги лишувајте почетниците од добра насока, не сум на форум да се го мерам со Вас, ако имате конструктивна дискусуја со факти и бројки, тука сум . . . за инеатење не ме барајте . . .
p.s.
Владата ви е тап, размислете, разгледајте ги бројките;););) . . .
Za MSE moze da diskutirame ,ama za Vladata tapa pa dobro e posle grujo sto imame i vlada i drzava kakva takva nikakva ,kjuti dobro e samo do koga?

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Mene najinteresna mi ovaa na MPT ne e 100% tuku 300% isto kako KMB :)
Vo vreme na VMRO se zadolzuva zgrada i firma za kesh pari i nelikvidna e vo rezervacija TELMA sindrom za da blesne vo SDSM i so istiot kredit si dokupi do 60.000 :) Nagrada za srabotenoto ?
Dojde zivot jebi ga druze ima se moze se ama nekoj gleda i svaka ostala bagra nek zivi za crkavica !!
Dur ima ovci ima i volna nego kade e regulatorna kade e ujp berza nbrm ????
Ebate toa drzavata koga sekoj na sekogo mu e rodnina i po gen kriminalec !!!

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
По јак спин немам видено, министер за Финансии реферира за 1г капитални инвестиции - 2 градинки и 30м водоводна мрежа... нема проценти нема план и реална оствареност...
П.с. @Toma покрај идејата да се намали буџетот, може да се предложи да ги стават патните и грантовите во капитални, одма рипа процент убаа округла бројка.

https://kanal5.com.mk/articles/343296/mf-realizirani-72-kapitalni-proekti-za-podobri-uslovi-za-zhivot-vo-opshtinite

Тоа што нешто е изградено, или почнато со градба не значи дека е платено. Еве ако јас лажам

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
само уште продајата да беше од повеке пласирани производи наместо од 5% покачени цени на истите и ке беше во рамките на очекуваното.

Kajgana Shop

На врв Bottom