Македонска берза

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Sto se slucuva so TNB., so tolkava dividenda vo najava ,so prodaden PF i oklu 10 evra po akcija plus vo bilans za 2018 akcijata pagja za 500 den. za 10tina dena?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Денеска нов блок со КМБ на 1м евра

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Sto se slucuva so TNB., so tolkava dividenda vo najava ,so prodaden PF i oklu 10 evra po akcija plus vo bilans za 2018 akcijata pagja za 500 den. za 10tina dena?
Denes padna za 61 parcina i 4 transakcii. Relativno mal promet...ama nekoi mu se prodavalo. Inaku cela nedela berzata tone...losa nedela. Ke pisam vo graf koj nastrada najveke a koj se spasi.[DOUBLEPOST=1521823108][/DOUBLEPOST] upload_2018-3-23_17-37-2.png
Банките си го окркаа дебело оваа недела...БЕСК, ТЕЛ, и РЕПЛ само во плус.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Дали Коменрцијална Банка пак ќе добие Златно Ѕвоно годинава?

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
261
Поени од реакции
332
лол.... не ми се верува се залетале како сомови... некои.. :rolleyes: по ТПЛФ o_O на 1800 - 2000 цена :eek: и чекате x3 :pos:
озбилно? :lolzz:

викаат buy the rumor, sell the news...
наместо на 500, 600 денари да сте купувале ако веќе ви се ризикува вие на 2000-2200 на скоро 60 % книговодствена во презадолжена фирма со криминален и неспособен менаџмент, рентата што ја зема иде на плати на 60 и кусур вработени во фирма без основна дејност, со стари побарувања се сервисираат само каматите кон КМБ и други помали банки и кредитори

п.с Да не испадне дека хејтам, еве ви ЕКСЛУЗИВНО инфо:
- Позајмицата ТПЛФ ќе си ја наплати на 31 Февруари :icon_mrgr:
- Дивидендата од 2013 ќе биде исплатена кога Грција ќе не признае како Macedonia :aplauz:

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Eeee pa toa e toa, vekje poznata rabota kade familijata ke se nasoci vo lov propagandata pocnuva ja sakaat firmata ama rakovodstvoto "ne cinelo", taka bese i za MPT, TPL, KMB, FERSPED, SPAZ.
A osven hejtanje nema nikakvo info vo napisanoto i ako na toa uste nekoj "like" stavi videte prvo sho lugje ste, akcioneri sigurno ne. :kuracc:

Последно уредено:
Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Долга е раката на ФАМИЛИЈАТА . . .
Па ова фамилијата ако е вака моќна од затвор и опозиција да контролира све, одма да им ја дадете фирмата (ТПЛФ) на управување . . .
Па, јас не сум знаел дека имам вака далечни и моќни братучеди, а гледам и МСЕ ми е некој далечен роднина :) . . . . 30% форум ми е фамилија. Сите оние што се против ХаџиМишев Лоповот ми се фамилија. . . Не е лошо НИЕ како фамилија да се собереме на пиво да се запознаеме.
Изгледа само ХаџиМишев има поголема и поширока фамилија од нас.
Тој е незаменлив. Него никој не му може. Тој фотеља не напушта, а фирмата ја сотре.
Па тој ги донесе русите, тој ги потпиша сите договори, тој ги зема кредитите и тој ги врати лиценците за дистрибуција . . . . Ама крива е фамилијата!!!

Место да се фокусирате на вистинскиот проблем, Вие гледате само фотеља да задржите
Парите од ТЕТО ги наплативте ли??? Па поминаа тие 8 дена за наплата од пред две недели :) . . . .

И уште едно интересно прашање . . . .
Зошто Русите и Фамилијата не вложија уште 3-4 милиони ЕУР во акции на топлификација претходните неколку години на 500, 600, 800, 1000, 1500 денари и да го превземат управувачкиот пакет . . . Зар и тие сметаат дека Топлификација не вреди ????? Па зар во вака моќна компанија со профитабилен бизнис која вреди 100 милиони ЕУР, не вреди за ситни пари да се стане доминантен сопственик ????

п.с.
Се запражал ли некој зошто некои ликови исклучиво за Топлификација пишуваат и ја бранат управата и сите што имаат различно размислување ги етикетираат. Зошто немаат коментар за други компании и за целокупната состојба на берза и економијата во МКД . . . .???
b.t.w. Немам акции во ТПЛФ, ама кога че ги продадете акциите на 18.000 денари (толку во 2007 Мишев вредноста ја проектираше) сетете се нас баксузите, частете по пиво, да цркнеме од мака . . . .

И стварно јаки менаџери имаат ТПЛФ, Скопски пазар, Фершпед, Макпетрол . . . . Јаки профити правеа и пред фамилијата, а и во 2017, 2018 . . . . . Нивната способност е поткрепена со дела . . .

Последно уредено:
Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Abe boki shemata e poznata vekje i gledate deka ne pominuva akcionerite dobro si go znaat intresot i rabotite konecno odat vo niven interes.
Pa ete ti dobra ideja poarno da si piete pivce otkolku seuste da sirite kletvi, omraza i podelbi ne pominuvaat primitivnite raboti pred sekoe sobranie. Aj ziveli :ајнапиво:

Последно уредено:

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
лол.... не ми се верува се залетале како сомови... некои.. :rolleyes: по ТПЛФ o_O на 1800 - 2000 цена :eek: и чекате x3 :pos:
озбилно? :lolzz:

викаат buy the rumor, sell the news...
наместо на 500, 600 денари да сте купувале ако веќе ви се ризикува вие на 2000-2200 на скоро 60 % книговодствена во презадолжена фирма со криминален и неспособен менаџмент, рентата што ја зема иде на плати на 60 и кусур вработени во фирма без основна дејност, со стари побарувања се сервисираат само каматите кон КМБ и други помали банки и кредитори

п.с Да не испадне дека хејтам, еве ви ЕКСЛУЗИВНО инфо:
- Позајмицата ТПЛФ ќе си ја наплати на 31 Февруари :icon_mrgr:
- Дивидендата од 2013 ќе биде исплатена кога Грција ќе не признае како Macedonia :aplauz:
Веројарно имаш елементарни непознавања на правен систем, точно дека сме вукојебина пар екселанс (како држава) ама сепак одлуката на врховен суд е конечна. Ако ТЕТО не плати за чинам уште 7 дена (работни) се покренува стечај.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Веројарно имаш елементарни непознавања на правен систем, точно дека сме вукојебина пар екселанс (како држава) ама сепак одлуката на врховен суд е конечна. Ако ТЕТО не плати за чинам уште 7 дена (работни) се покренува стечај.
Не верувам дека русите толку лесно ќе го остават ТЕТО, можеби го чекаат последниот ден или па има некаков дил кој никој не го знае,
ако плати ТЕТО парите ќе одат во комерцијална банка, дивиденда утре сабале.

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Cezare toa ti e kolku i da se napise i ovde ima mnogu i na mojnovac i na web na tpl dali se raboti za nepoznavanje ili pocna hajkata i propagandata pred sobranie.

Ama ZAVRSENA RABOTA

I soglasno zakon za prevzemanje se dava javna ponuda e ne so propaganda i nasilno pa koj saka neka poveli duri e eftino (100€ akcija) :Кезец:

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
261
Поени од реакции
332
И потоа? :toe:
Еве овој консолидиран извештај од 2014 успеав да го ископам.

Акумулирана загуба на ТЕ-ТО АД СКОПЈЕ, заклучно со 31 декември 2014 е 2 милијарди 644 милиони и 425 илјади денари или некои 43 милиони евра :shok2:
Заклучно со 31 декември 2017 тоа се уште 3 загубарски години, значи загубите се над 70 милиони евра..
Ете, ќе има стечај..Кој би го превземал ТЕ-ТО, која е таа будала, од каде ќе има пари за ТПЛФ?

п.с ги замолувам да го прокоментираат консолидираниот извештај од 2014(понов не успеав да пронајдам) @Бубастис @StefusRefus @bosko007 @Zedd @TENDO

https://forum.kajgana.com/members/%D0%91%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81.94118/
https://forum.kajgana.com/members/%D0%91%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81.94118/

B

Bafra

Гостин
Не верувам дека русите толку лесно ќе го остават ТЕТО, можеби го чекаат последниот ден или па има некаков дил кој никој не го знае,
ако плати ТЕТО парите ќе одат во комерцијална банка, дивиденда утре сабале.
А што можат да прават Русите ... како што изгледа, се што има руско влијание во МКД е во Аут, а на негово место најверојатно (дај боже) ќе бидат САД :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
По ова што го пишувате изгледа градежните компании што купија акции во КМБ наскоро ќе поседуваат термоелектрана

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE

Kajgana Shop

На врв Bottom