Долга е раката на ФАМИЛИЈАТА . . .
Па ова фамилијата ако е вака моќна од затвор и опозиција да контролира све, одма да им ја дадете фирмата (ТПЛФ) на управување . . .
Па, јас не сум знаел дека имам вака далечни и моќни братучеди, а гледам и МСЕ ми е некој далечен роднина . . . . 30% форум ми е фамилија. Сите оние што се против ХаџиМишев Лоповот ми се фамилија. . . Не е лошо НИЕ како фамилија да се собереме на пиво да се запознаеме.
Изгледа само ХаџиМишев има поголема и поширока фамилија од нас.
Тој е незаменлив. Него никој не му може. Тој фотеља не напушта, а фирмата ја сотре.
Па тој ги донесе русите, тој ги потпиша сите договори, тој ги зема кредитите и тој ги врати лиценците за дистрибуција . . . . Ама крива е фамилијата!!!
Место да се фокусирате на вистинскиот проблем, Вие гледате само фотеља да задржите
Парите од ТЕТО ги наплативте ли??? Па поминаа тие 8 дена за наплата од пред две недели
. . . .
И уште едно интересно прашање . . . .
Зошто Русите и Фамилијата не вложија уште 3-4 милиони ЕУР во акции на топлификација претходните неколку години на 500, 600, 800, 1000, 1500 денари и да го превземат управувачкиот пакет . . . Зар и тие сметаат дека Топлификација не вреди ????? Па зар во вака моќна компанија со профитабилен бизнис која вреди 100 милиони ЕУР, не вреди за ситни пари да се стане доминантен сопственик ????
п.с.
Се запражал ли некој зошто некои ликови исклучиво за Топлификација пишуваат и ја бранат управата и сите што имаат различно размислување ги етикетираат. Зошто немаат коментар за други компании и за целокупната состојба на берза и економијата во МКД . . . .???
b.t.w. Немам акции во ТПЛФ, ама кога че ги продадете акциите на 18.000 денари (толку во 2007 Мишев вредноста ја проектираше) сетете се нас баксузите, частете по пиво, да цркнеме од мака . . . .
И стварно јаки менаџери имаат ТПЛФ, Скопски пазар, Фершпед, Макпетрол . . . . Јаки профити правеа и пред фамилијата, а и во 2017, 2018 . . . . . Нивната способност е поткрепена со дела . . .